Mensen die me kennen, maar niet door en door, schrikken als ik zeg dat ik veel twijfel. ‘Men’ vindt dat niet passen bij mij. Ikzelf probeer het te aanvaarden, dat ik niet meer zo onbezonnen en roekeloos in het leven sta als een tiental jaar geleden. Daar hoort een hoop getwijfel bij! Over het feit of ik toch geen andere keuken had moeten kiezen voor ons huis, over welk kleedje ik met oud op nieuw ga aan doen, maar ook of over diepere zaken zoals mijn capaciteiten op het werk, wie mijn echte vrienden zijn, … Bon. De eeuwige twijfelaar dus!

In maart/april is het hopelijk weer zover: opnieuw de oceaan over voor de exploratie van de planeet. Een aantal jaar geleden, toen ik de reismicrobe te pakken kreeg, besliste ik voor mezelf: voor ik aan een gezin begin wil ik elk continent gezien hebben. Ik geef toe, Antarctica laat ik buiten beschouwing. Op dit moment, december 2014, sta ik hier: Noord-Amerika in 2008, Thailand (Azië) in 2013, Zuid-Afrika (Afrika) in 2013… Conclusie: Zuid-Amerika en Australië zijn in de running.

Tickets naar Australië zijn erg duur en na Het Huis en Het Huwelijk moeten we uitkijken wat we doen. Gelukkig twijfel ik hier al niet meer over: het wordt Midden- of Zuid-Amerika. Voor de periode die wij in gedachten hebben, zocht ik al naar betaalbare vluchten. Als ik dat in de schaal leg, samen met landen die me écht aanspreken blijf ik met 3 opties over.

keuze maken

Et voilà, bij deze schakel ik jullie in. Op reis zet ik cultuur op één, ik moet het land kunnen leren kennen en dus ook zijn geschiedenis en mensen. Op twee zet ik natuur, prachtige landschappen en stranden is waar ik voor ga! En niet te vergeten: lekker eten! Eten is zo belangrijk op reis… Met die informatie in het achterhoofd: welk land zou je mij aanraden?

Mexico, daar droom ik al zo lang van! De cultuur, het eten, wauw! Cuba stond lang niet per se op mijn lijstje, maar met de nieuwe politieke beslissingen in Amerika is het misschien wel dé moment om te gaan voor de drommen Amerikanen het zullen overspoelen. En Peru… Tja! De Machu Picchu staat heel erg hoog op mijn bucketlist.

Ben benieuwd!

Reismicrobe