BBQ met vrienden

Het is weer Fun Facts Friday, een rubriekje dat ik in het leven riep om wat feitjes en weetjes met jullie te kunnen delen op het einde van de werkweek.

Hier gaan we …

  • NOG MEER JAPANNERS?

Of andersom: komt mijn droom om naar Japan te gaan zo ook dichterbij? Begin deze week kwam het nieuws dat de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) dit najaar een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en de Japanse hoofdstad Tokio voorziet. Vind ik leuk!

Mijn fascinatie met Japan begon nadat ik een boek las over geisha’s. Het land heeft zoveel mystiek om zich heen hangen, dat trekt me enorm aan. Tegelijk schrikt het land me ook af. Ik wil het met m’n eigen ogen zien. Wie van jullie is er al geweest? Wat zijn jullie ervaringen met Japan?

De stad Tokyo

  • TWEE NIEUWE SNOEPREISJES

Joepie! Vorige week vrijdag laaide mijn enthousiasme weer eens hoog op wat betreft reisjes: ik boekte twee vluchten in één week. Voor mij toch een winner! Ik ben er nog trots op ook want de vlucht naar Dublin is ongelooflijk goedkoop: 26 euro retour bij onze vrienden van RyanAir. ‘Daar kunde niet voor sukkelen’.

Eind juni ontdek ik met de Beste Vriendin enkele dagen de Ierse hoofdstad Dublin en begin oktober mag ik gaan genieten in Malaga met 5 andere vriendinnen. Oh ja, en ondertussen ga ik met De Echtgenoot, De Beste Vriendin en Haar Vriend nog naar Frankrijk in juli. I just love it!

Wat staat er bij jullie nog op het programma de komende weken/maanden?

Citytrip Dublin

  • MIJN EERSTE VLIEGREIS

Pas op mijn 17de stap ik voor het eerste in een vliegtuig, ongelooflijk. Mijn ouders zijn geen reisfanaten, en zijn zelden verder dan Frankrijk of Italië geraakt en dus moest ik mijn eerste vliegreis met een vriendin maken. Ik studeerde Toerisme en in het 5de middelbaar kregen we ons onderwerp voor het Grote Eindwerk al toebedeeld: het toeval wees ons Kopenhagen toe. En wat is een betere voorbereiding voor het uitwerken van een eindwerk over een stad dan er zelf heen gaan? Sindsdien al héél wat vluchtjes gemaakt. Maar die eerste, die vergeet je niet meer!

Citytrip Kopenhagen

  • JALOERS OP DIE WERELDREIZIGERS

In mijn vriendenkring moet ik regelmatig onder doen, niet dat reizen een wedstrijd is maar ik moet toegeven dat ik soms wat groen van jaloezie word als ik zie waar zij allemaal al geweest zijn. Eind van dit jaar vertrekken twee van mijn goede vriendinnen voor een maandenlange rondreis. Wauw! Het trekt mij ergens aan, maar anderzijds leef ik er ook wel voor om er regelmatig even tussen uit te gaan. Zo blijft het reizen nieuw en spannend. Toch blijf ik er van dromen om er ooit eens langer tussen uit te knijpen, al is het ‘maar’ 3 maanden.

Wereldreis

  •  NAAR BUITEN JULLIE!

Stop met lezen! Het is, voor het eerst in 2015, 30 graden en meer buiten. Hop, maakt dat ge buiten zijt. Ga genieten: doe een plonske, steek de BBQ aan, zet de pintjes koud en nodig wat vrienden uit.

Ik ga een plonske nemen bij mijn ouders in de vijver, koud maar heerlijk verfrissend water.

Geniet van dit warme weekend!

BBQ met vrienden