landschap Italië

De kogel is door de kerk. Voor alles een eerste keer: deze zomer zakken we af naar La Bella Italia met een ander koppel. Benieuwd, want ik ben erg gewoon om mijn zinnetje te doen. Ik plan graag vooruit, en heb soms een heel weekschema mee op reis. Natuurlijk kan dat wijzigen ‘on the spot’, maar ik hou er toch graag aan vast (ik ben zo bang om iets te missen..) En hoewel we het ander koppel goed kennen, allicht heb je een béétje een andere stijl van reizen. Spannend maar vooral: véél goesting in!

Cinque Terre Italië

Stap 1 is gebeurd, we hebben een vlucht gevonden en geboekt. We vliegen op Rome (zei ik in een vorig artikel niet dat ik nog dit jaar terug moést?) en slapen 8 nachtjes in Italië. Stap 2 is beslissen WAAR we gaan slapen. Een huisje voor ons gevier, met een zwembad… Willen we! Maar… het is juli/augustus en vele hotels/huisjes/appartementen zijn al volgeboekt. Websites raden sommige steden af omwille van extreme drukte, dat is ook niet wat je wil. Massatoerisme = not for me!

Daarom, het is wat zoeken nu. Het wereldwijde web afschuimen. Ik ben natuurlijk erg goedkope logementen gewoon van mijn twee laatste reizen (Thailand en Zuid-Afrika), dus het is even slikken als ik de prijzen aan de Italiaanse kust bekijk. Kenners die tips hebben voor ons?

landschap Italië

Tik, tak, tik tak: 76 dagen te gaan! Plannen maar…