Gisteren, late namiddag. Telefoon van een goeie vriendin. Ze zat, cava en aardbeien in de aanslag, een citytrip te plannen met een groepje meiden. Istanbul, Budapest of Marrakech waren hun voorkeuren, maar een betaalbare vlucht vinden zat er niet in. Misschien lag het aan de cava? Haar vriendinnen opperden mij te bellen.

Et voila, enkele minuten later had ik de vriendin aan de lijn. “Help ons eens.” En dat ik gerust ook cava mocht komen slurpen. Maar ik zat in mijn jogging achter de laptop en zat er goed. Snel, snel stelde ik een mail op met websites die ik regelmatig gebruik, en een aantal tips waarvan ik dacht dat deze groep ze kon gebruiken.

Vanmorgen een sms: “Bedankt voor de tips, we kunnen ze zeker gebruiken. Als we iets geboekt hebben, laten we het weten”. Ook benieuwd wat ik die dames aangeraden heb want… goedkoop vliegen, hoe doe je dat?

in het vliegtuig

Mijn tips voor een betaalbare citytrip-vlucht:

  • Boek op websites waar je verschillende luchtvaartmaatschappijen kan vergelijken (bv. www.cheaptickets.com). Zoek ook naar luchtvaartmaatschappijen gespecialiseerd in een bepaalde markt. Voor Budapest kan je goedkoper vliegen via www.transavia.com of www.wizzair.com

 

  • Probeer flexibel te zijn met je vertrekdata. Niet iedereen kan dit met zijn werk, maar als je het kan: doen. Op een donderdag vertrekken en op een zondag terug komen is meestal het goedkoopst. Experimenteer hier een beetje mee. Een zaterdag in je verblijf opnemen drukt de prijs ook.

 

  • Vergelijk verschillende luchthavens. Vul de ene keer eens Brussel in, en probeer zeker ook Charleroi. Maar vergeet ook Nederland niet: Schiphol, Eindhoven, …

Succes!