goedkope vlucht

Allemaal dromen we van dat éne moment waarbij je na uren surfen een vluchtprijs ziet waarvan je denkt: néén, dit kan niet! Boeken en hop, stoefen bij al je vrienden dat je voor maar 500 euro pakweg naar Johannesburg vliegt (Yes I did!) Nu, zo loopt het natuurlijk zelden. Een goedkope vlucht vinden is hard labeur. Zwoegen! Je wil natuurlijk wel een maaltijd krijgen op die lange vlucht, zeven uur wachten tussen vluchten door heb je er vaak ook niet voor over en een béétje beenruimte is echt wel welkom.

goedkope vlucht

Ik geef je mijn vijf ultieme tips voor het vinden van een low cost:

1. Research!

Weet wat de gemiddelde vluchtprijs voor je bestemming is en houd die aan. Vind je dan vluchten die daar (een stuk) onder zitten, dan weet je dat je goed zit. Websites waar ik mijn research op doe zijn: Cheaptickets, Tix, Skyscanner, Ebookers, …

2. Boek niet te vroeg!

Veel mensen denken: hoe vroeger, boeken hoe beter! Klopt niet… De Airlines Reporting Corporation heeft berekend dat vliegticketprijzen zes weken voor de vertrekdatum goedkoper worden. Begin dus een kleine twee maanden voor je vertrekdatum het internet flink af te speuren.

goedkope vlucht

3. Op dinsdagmiddag is het te doen!

Op dinsdag zijn de tickets vaak het goedkoopst. De ene website houdt het op dinsdagavond, de andere zegt specifieker: boeken om 15.00u. Tijdens het weekend prijzen opzoeken, zorgt meestal voor hogere prijzen. Dus algemeen: boek in de week en nog het liefst op dinsdag!

4. Nieuwsbrieven en online media

Zorg dat je op Facebook en Twitter je favoriete luchtvaartmaatschappijen volgt. Schrijf je ook in op hun nieuwsbrieven, als ze dan met een stunt of deal komen, ben jij er als de kippen bij om er van te kunnen profiteren. Zo bieden ze last minute vaak hun lege stoelen aan, en zo kan je echt een koopje doen.

goedkope vlucht

5. Koop een open jaw ticket

Een wat? Een open jaw ticket is een ticket waarbij de je op luchthaven A vertrek maar op luchthaven B weer aan komt. Zo kan je bv. vanuit Brussel naar Lissabon vliegen maar op Düsseldorf terug vliegen. Ook voor verdere bestemmingen kan dit. Scheelt vaak heel wat in prijs… Mix and match 🙂