Microsoft Surface Go

Al lange tijd ben ik op zoek naar een fijne laptop die, naast mijn desktop op m’n bureau, een werkmaatje kan worden. Eentje voor in de zetel ’s avonds, eentje voor op het terras op reis tijdens het middagslaapje van Morris of tijdens een treinreis naar een klant.

Op mijn vorige job (ondertussen ben ik fulltime zelfstandig social media coach) mocht ik gebruiken maken van een Macbook van Apple. Een heerlijkheid natuurlijk, die ik helaas weer mocht inleveren toen ik er stopte. Sindsdien maak ik af en toe gebruik van de laptop van mijn echtgenoot en blijf ik twijfelen over welke laptop het nu mag worden.

De zoektocht naar een kleine, handige én snelle laptop

Thuis hebben we een Ipad waar ik een toestenbord bij kocht, en tijdens onze reis naar Mexico probeerde ik hier wel eens op te bloggen. Geen sinecure eerlijk gezegd, en ik heb ook geen Office op die Ipad staan wat dat werken een stuk moeilijker maakt. Toen Coolblue met het voorstel kwam om de Microsoft Surface Go een maandje uit te testen, wilde ik graag meewerken. Benieuwd wat dit ding kan!

De Microsoft Surface Go kan je én als laptop én als tablet gebruiken: 2 in 1 dus. De Surface Type Cover (die los te verkrijgen is), maak je gemakkelijk vast of los. Zonder is de Microsoft Surface Go een tablet, met is hij een fijne, kleine laptop. De handige standaard aan de achterkant zorgt ervoor dat je hem eenvoudig weg zet op eender welke ondergrond. De batterij gaat zo’n 9 uur mee, en dat bewijst hij ook: een dagje mee op stap en hij was niet plat!

Microsoft Surface Go

Voor de blogger, freelancer of mompreneur

Voor mij is de Microsoft Surface Go een ideale aanvulling op mijn desktop op kantoor. Hij past in mijn handtas (!) en kan dus overal mee naartoe zonder dat ik een gigantische laptoptas moet mee zeulen (wat ik dus tot hiertoe wel moest doen). Dus reis je veel, ben je vaak onderweg of ben je het beu om met een zware laptop te zeulen: dan is dit echt het antwoord.

Wil je foto’s en video’s bewerken of gamen op je laptop, dan kies je best voor een andere dan de Microsoft Surface Go. Je hebt genoeg laptops uit de Surface familie die je prima kunnen verder helpen.  Hij kan snel en vlot werken maar in verschillende lagen werken in Photoshop of Lightroom is er misschien iets te veel aan.  Maar hé, ik bewerk mijn foto’s op mijn Iphone met Lightroom dus dat kan natuurlijk ook gewoon.

Ook leuk is dat je met de Microsoft Surface Go over een digitaal kladblok beschikt met Windows Ink. Met de bluetooth stylus bewaar je heel eenvoudig je schrijfsels. Heel handig als je on-the-go bent maar je toch je ideetjes ‘op papier’ wil (en dus toch digitaal).

Microsoft Surface Go

Wat is er heerlijker dan op een herfstige dag toch nog beetje te kunnen buiten werken?

Hebben jullie net als ik wel eens last van jullie rug of reizen jullie ook graag? De laptop  is 0.83 cm dik en weegt 0,52 kg. Je neemt het dus gemakkelijk overal mee naartoe. Voor mij een ideaal reis- en werkmaatje. Check hier alle details en de actuele prijs van de Microsoft Surface Go.