vakantiehuis aan de Côte D'Azur

Remember die vakantie die begon met een sms’je van RyanAir met de boodschap: “Uw vlucht is afgelast”. Om te rotten… Ik zag het namelijk echt niet zitten om helemaal met de auto naar het zuiden van Frankrijk te rijden. Ik hou niet van die lange autoritten! was er één ding dat ons alsnog in die auto deed springen: ons vakantiehuis aan de Côte D’Azur.

Als Interhome ambassadeur mogen wij met Reismicrobe elk jaar een vakantiehuisje uittesten. Dit jaar kozen wij voor L’Amandier in Cogolin, vlakbij Saint-Tropez. Een voor mij onbekende streek. De laatste jaren kozen we vaker voor iets minder ‘typische’ bestemmingen zoals Marokko of Cyprus. Tijd om nog eens voet te zetten in Frankrijk.

Perfect om een week tot rust te komen

Onze villa is mooi ingericht met een prachtig terras en een groot zwembad. Er zijn drie kamers: twee met een tweepersoonsbed en eentje met 2 eenpersoonsbedden. Ideaal dus als gezin of met vrienden. De verhuurder is Interhome, en vaak ga je dan de sleutel ophalen in het Interhome kantoor in de buurt van je vakantiebestemming. Onze eigenaar woont ernaast, dus lekker gemakkelijk!

Hij voorziet ons van een kinderstoel, kinderbedje en gaat zelfs een nieuwe matras kopen in de winkel omdat hij merkt dat de matras niet meer fris is na een jaartje in de kelder liggen. Ook ideaal met kids: er is een wasmachine en ook een vaatwas dus laat die maar het werk doen. Het is tenslotte vakantie.

Vanuit de slaapkamer voor de ouders heb je een prachtig uitzicht. De tuin is zalig. Een groot terras om op te ravotten en een héérlijk zwembad. Naas het zwembad is een klein grasveldje om te spelen. Verder is de tuin niet groot, maar dat gaf niets voor ons. Beetje oppassen wel met het terras dat veel trapjes heeft dus als je kleine kindjes hebt is het wel je ogen open houden, maar dat is overal.. Toch?

Super veel te doen in de buurt

Nog een niet te missen pluspunt: alles is vlakbij ons vakantiehuis aan de Côte D’Azur! Maar dan echt alles. Saint Tropez, Saint Maxime, Bormes-Les-Mimosas, Port Grimaud, en ga zo maar door… Wij zijn bijna elke dag op stap geweest en telkens op 10 à maximum 30 minuten rijden was er alweer een leuk dorpje of bezienswaardigheid. Cogolin zelf heeft ook een strandje en in het dorp zijn er leuke eettentjes.

Een huurwagen is dus echt wel een plus! Of kom met de eigen auto natuurlijk als je de trip ziet zitten. Vanuit Antwerpen is het zo’n 1175 km rijden. Wij hebben de heenrit in twee stukken gedaan, terug gingen we hetzelfde doen maar omdat we het beu waren, reden we toch maar door. Als je tijd hebt, is dat de ideale oplossing: enkele tussenstops onderweg.

Dit huisje deed ons een weekje helemaal opleven: zalig buiten eten, plonsen in het frisse water en ’s avonds met z’n allen gezellig in de zetel. Opstaan met een uitzicht, lang ontbijten en dan weer de auto in op weg naar spannende ontdekkingen in de buurt.

vakantiehuis aan de Côte D'Azur

Meer info over ons vakantiehuis aan de Côte D’Azur of meteen boeken? Hier vind je meer details.