vakantie in Brabant

Mooi gelegen tussen Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen mochten wij voor deze vakantie in Brabant Schaijk even onze uitvalsbasis noemen. Ik kwam dit vakantiepark toevallig tegen op Instagram, en had er nooit eerder van gehoord. Het leek ons zo’n tof park dat we besloten er een midweek naartoe te gaan na maanden corona. Een midweek op vakantie in Brabant dus, let’s go!

Blog geschreven door gastblogger Vanessa van @travel.addicted.family

Accomodatie tussen de natuur

Het vakantiepark Schaijk van Roompot is een heel fijn park in het midden van de natuur met hele knappe huisjes. Je hebt lodges voor 4 of 6 personen, volledig uitgerust met keuken, zithoek, kleine badkamer en twee slaapkamers, meer moet dat niet zijn.

Er is een outdoor speelveld en een watersplashpark. In familierestaurant Charlie’s kan je heerlijk eten en is er voor de kinderen een houten binnenspeeltuin en een bowlingbaan. Plezier verzekerd! Het personeel is enorm vriendelijk en op het park zelf is het heerlijk vertoeven. 

Op vakantie in Brabant. De huisjes van Roompot Schaijk.
De houten lodges passen mooi in de groene omgeving.

Je kan elke dag je bestelling doorgeven voor verse broodjes als ontbijt, heel handig dit. Daarnaast heb je op 5 min met de auto de supermarkt. 

Leuk om te doen in de omgeving van Schaijk

In de buurt van het vakantiepark heb je heel wat plekken waar je met kinderen naartoe kan. 

Je kan op avontuur in Schaijk naar het avonturenpad van Docus De Das. Wij namen letterlijk onze benen en stapten te voet vanuit het vakantiepark maar je kan er ook eenvoudig met de auto naartoe. De kindjes kunnen er leuke opdrachten doen, op speelpleintjes ravotten en heel veel bos en natuur ontdekken. Als afsluiter kan je gezellig op het terras van De Boshut genieten van een warme chocomelk. 

Op vakantie in Brabant. Spelen in en rond het bos.
Noah vond het fantastisch om te spelen in en rond het bos.

Daarnaast heb je nog iets verder weg het Speelbos van Herperduin. Echt heel leuk, een grote houten speeltuin waar Noah zoveel plezier had. Je hebt er ook een blote voetenpad en opnieuw het bos natuurlijk. Je kan naar boven klimmen op de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Voor wie zin heeft in pannenkoeken na een dagje vol avontuur is er Pan&Zo Herpen. 

Op vakantie in Brabant. Uitzicht over de bossen.
Prachtig vergezicht over de bossen.

In de omgeving van Schaijk kan je ontzettend veel mooie wandelingen maken en er zijn tal van fijne fietsroutes. Ontdek ook zeker het Kabouterpad, de Alpacaboerderij en manege Olympia voor de paardenliefhebbers. Voor de waterratjes is er het Golfslagbad in Oss. 

Je ziet, vervelen zal je er niet snel!

Of trek eens een dagje naar Arnhem

Arnhem ligt op 45 minuten van Schaijk, we hadden er leuke dingen over gelezen en besloten om er een dag naartoe te gaan. Gezellige straatjes met veel lekkers en leuke winkeltjes, ideaal als je eens zin hebt in een dagje stad.

Een aanrader is een bezoekje aan de Eusebiuskerk. Je kan met de lift helemaal tot aan de zevende verdieping, je wordt er begeleid doorheen de hele geschiedenis van de kerk. Er is ook een audiotoer voor de kids, dit vond Noah zo boeiend om naar te luisteren.

De kerk beklimmen in Arnhem
Hoogtevrees? Wat is dat?

Op het zesde heb je aan beide kanten glazen balkons waar je kan genieten van een prachtig panorama. Geweldig om er te staan maar misschien niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees, het is best een uitdaging. Als laatste is er nog een speelfilm over de heropbouw van de kerk na de slag op Arnhem, heel mooi in elkaar gestoken. Voor kinderen is het bezoek enorm leerrijk, Noah bleef er maar vragen over stellen en had zoveel interesse.

Voor wie een dagje dierenpark wil beleven is er Burgers’ Zoo met zijn oppervlakte van 45 hectare. Onze reis sloten we af met een dagje Efteling, we hadden dit geheim gehouden voor Noah en hij was zo blij en verrast. Jammer dat jullie z’n verbaasd gezichtje niet kunnen zien 😉

Wanneer je met kinderen op vakantie bent in Brabant is De Efteling natuurlijk een must. Een heerlijk sprookjespark en een perfecte afsluiter. Moe en heel voldaan keerden we terug naar huis.

Iedereen tevreden!
Er nog eens tussenuit, genieten van de natuur! Everybody happy!

Op vakantie in Brabant is een echte aanrader! Zoveel te zien en te beleven: dus heb je zin in een weekend of midweek avontuur en ontspanning tussen de bossen: vakantiepark Schaijk heeft het allemaal. Pak de laarsjes en regenkledij in en laat de kids maar eens fijn ravotten.

Nog meer inspiratie van doen voor een tripje dicht bij huis, kijk dan hier voor onze uitjes binnen de Benelux.