Jongens toch. Jullie verdienen een update. Vier maanden geleden nam ik ontslag. Ik schreef er een artikel over, en mocht me toen verwarmen aan overweldigende reacties. Zonder jullie smsjes, whatsappjes, mailtjes en Facebook-berichtjes was het een stuk moeilijk geweest om achter mijn keuze te blijven staan.

Nu, vier maanden later, zat ik na amper 1 week voor mijn nieuwe baas al te werken in Marrakesh. Het kan dus snel keren.

Enkele weken na mijn ontslag had ik nog geen uitzicht op nieuw werk. Ik heb een diploma journalistiek, maar heb er geen échte werkervaring in (tuurlijk, ik blog en ik deed ervaring op via stages en vrijwilligerswerk maar dat telt vaak niet). En dus werd ik voor sommige jobs niet weerhouden. Niet dat ik het meestal héél erg vond, ik kwam niet direct iets tegen dat me meteen in vervoering bracht. Een job moet mij meteen enthousiast maken, ik moet sneller beginnen ademen van de vacature, dat zit het goed 🙂

Op een goeie dag half februari krijg ik een berichtje van een vriendin. Die vriendin is schoonheidsspecialiste. Dat ze me net heeft aangeraden aan iemand die bij haar komt in het salon. Die iemand zou me snel een mailtje sturen. Ik vertrek die dag op weekend met mijn ouders en broers en kijk pas de volgende dag mijn mails na. Mijn hart maakt al heel snel een sprongetje.

Die iemand die een werknemer zoekt heet Ruth. Ze heeft een 3 winkels (in Knokke & Antwerpen) met een mix van vintage en design uit alle hoeken van de wereld. Ze zoekt iemand voor haar storytelling, het verhaal achter de producten. Iemand die de nieuwsbrief schrijft, de blog op de website mee vorm geeft, contacten onderhoudt met de pers en mee het social-media-beleid uittekent. Whhaattt?! Is dit echt?

Maar het is echt, heel echt zelfs en enkele dagen later al zit ik bij Ruth aan de keukentafel. Amper een halfuurtje hadden wij nodig, en het was beklonken. Ik doe mijn opzegperiode bij mijn werkgever uit, geniet nog 2 weken van Cyprus en startte op 4 april als marketing- en communicatiemedewerker bij Couleur Locale. Happy me!

Couleur Locale

Ik werk 3/5 voor Couleur Locale en op de laatste dag van mijn eerste week, donderdag, komt Ruth met een knotsgek idee. Ze heeft een fotografe in dienst genomen om voor haar foto’s te gaan nemen in Marokko. Een maand geleden was ze daar zelf op inkoopreis en kocht ze er veel nieuwe, authentieke spullen voor in de winkels & webshop. Wat als jij gewoon mee gaat, Nies? “Pas als je er echt geweest bent, ga je kunnen schrijven vanuit je hart” 

Ik, die altijd alles netjes uitkien en plan, moest me op 2 dagen voorbereiden en met een totaal onbekende  5 dagen op ‘zakenreis’. Knop ‘voorbereiden’ af en go with the flow. Ik had geen keuze, maar vond het ook net fijn om het eens een keer te mogen lossen. Alles komt goed, of laten we daar maar vanuit gaan 😉 Ik mag met de getalenteerde fotografe Griet Hendrickx op pad. Wat een inspirerende chica!

Van het een komt het ander en omdat het zo het beste past, hakken we die vrijdag meteen de knoop door en zitten we zondagochtend in alle vroegte al op het vliegtuig naar Marrakesh. Op Twitter en via Facebook verzamel ik nog snel wat last minute tips, en hop! Voor mij een totaal onbekend gebied, ik was nooit eerder in Noord-Afrika. Show me what you got!

Marrakesh betovert me. Het kluwen aan straatjes, de shoplustige toerist in de souks, het verkoopstalent van de Marokkaan, de geurende tajines, ezeltjes met hun vracht, onvoorzichtige jongens op brommertjes .. Ik laat het op mij afkomen. Maar ik ben hier natuurlijk niet om te genieten alleen, ik ben hier vooral om het verhaal te weten te komen achter de prachtige en authentieke spullen die Ruth hier een maand geleden kocht. De manden gevlochten uit palmbladeren, de lepeltjes uit olijfhout, prachtige badhanddoeken en unieke berber-tapijten.

Medrasa MarrakeshVeel bezienswaardigheden heb ik niet kunnen zien, we waren natuurlijk hard aan het werk. Ik bezocht wel kort de Ben Youssef Madrasa (foto hierboven). Een oude koranschool en toonvoorbeeld van islamitische architectuur. Mijn mond viel open. Ik heb wel op enkele topadresjes mogen lunchen en dineren, later meer op de blog!

Het kan soms zo ongelooflijk hard op zijn plaats vallen. Zoveel onzekerheid, zoveel angst, zoveel tranen voor ik durfde beslissen om mijn vorige werk op te zeggen. Via via vind ik nieuw werk, dat nog eens vreselijk uitdagend en interessant is. Ik heb geleerd om te vertrouwen, wat ik oh zo moeilijk vind. En natuurlijk vind ik het nog mega spannend, ik ben nog niet ingewerkt en wil me bewijzen. Maar ik voel dat de job bij me past, en dus heb ik vertrouwen.

Alles komt altijd goed.

37 reacties

 1. avatar

  Ooh Couleur Locale is een fantastische winkel! Hoe heerlijk dat je kan meewerken aan zo’n mooi concept ?

  1. avatar
   Nies zegt:

   Het was heel leuk 🙂 Lees een beetje verder op de blog en dan ontdek je dat er ondertussen veel gebeurd is, hihi!

 2. avatar

  Ahh, wat fijn zeg, als alles ineens op zijn plek valt en jij je droombaan hebt (mag ik dat zeggen?). Heel veel plezier met je nieuwe baan en geniet van je zwangerschap 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja dat van die droombaan, dat mag je zeggen! Alle vliegen in één klap in 2016, want met de baby erbij wordt het nog gezelliger 🙂 Thx voor de gelukwensen Linda!

  2. avatar

   Ik had het al door intussen, sorry! ? Zal nog wat verder snuffelen in je blog ? x

 3. avatar

  ZO leuk dat “alles op zijn plaats gevallen is.” Alle puzzelstukjes op zijn plaats en een nieuw hoofdstuk om aan te beginnen! Genieten en heel veel succes!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Lotte! Dat is exact het gevoel dat ik er bij heb.

 4. avatar
  Inne zegt:

  Fijn om te lezen, Nies! Het is je gegund ! Alles komt altijd goed! Met deze quote zal ik deze grijze maandagdan maar starten :-)!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel lieve Inne. Het was tijd voor iets positief. En laat de zomer nu maar komen hé, jakkes dat weer…

 5. avatar
  Lesley zegt:

  Wauw, zo leuk! Gek dat het leven je soms op zo’n positieve manier kan verrassen! 🙂
  Heel veel plezier en succes met je nieuwe job!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Absoluut! Het werd tijd voor een positieve wending, en dan kwam die gelukkig ook 😉 Thanks Lesley!

 6. avatar
  katrin zegt:

  Weer mooi geschreven Nies!! En wat je nu allemaal meemaakt!! Ik heb er maar 1 woord voor …..WAUW!!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Jaaaa amai! Veel leuke dingen ineens 🙂 Life is good, again!

 7. avatar

  Wat ontzettend leuk!! Ben heel blij voor je! Klinkt ook wel echt als een waanzinnig leuke baan. Zo zie je maar weer wat zo een spannende keuze teweeg kan brengen. Inclusief toffe reisjes! Geniet er van en inderdaad: alles komt altijd goed!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Sabine! Ik ga er zeker van genieten.. Rust in mijn hoofd! Héérlijk 🙂 Bedankt voor je lieve woorden.

 8. avatar

  Dat klinkt allemaal super Nies! Hopelijk volgen er nog van die spannende last minute tripjes 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Bart! M’n bazin zei dat ze niet elke maand met zo’n voorstel afkomt, maar ik denk dat het zeker niet de laatste keer geweest is dat ik voor Couleur Locale heb gereisd. Spannend !

 9. avatar

  Hej wat fijn, daar wordt een mens blij van!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Jeej!

 10. avatar

  Wauw jij hebt het het getroffen! Wat een toffe job. Hopelijk mag je nog veel zo’n toffe uitdagingen aangaan. Groetjes Kim

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Kim! Ik heb het inderdaad getroffen, wat me nog meer overtuigd doet geraken van het feit dat je soms gewoon de stap moeten nemen. Ook al lijkt er nog niet meteen iets in ’t verschiet.

 11. avatar
  Hanna zegt:

  Ik was al overtuigd toen je het me vertelde, maar nu weet ik het zeker: dit is echt iets voor u!! Veel succes!!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks honey 🙂

 12. avatar

  Dat klinkt als een fantastische job. En Couleur Locale is een super toffe winkel. Veel succes!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja, ben heel blij om voor zo’n super toffe winkel te mogen werken. Zin in! Thanks.

 13. avatar

  Top Nies! Toeval bestaat niet, dit heeft zo moeten zijn. Heel veel plezier gewenst met je nieuwe job!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja, het lot… Misschien is er toch iets van aan! Dankjewel Judith 🙂

 14. avatar

  Proficiat met je nieuwe job! Ik ben ondertussen al eens gaan snuisteren op de website, zo’n toffe spulletjes sèg. Nog veel mooie reizen en ervaringen gewenst!
  Ik ben enkele jaren geleden ook in het ondiepe gesprongen. Beste beslissing ooit. Sindsdien ben ik ook een grote aanhanger van het ‘alles komt altijd goed”-motto 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja tof hé, en het is ook gewoon zo leuk dat de items op de website van over de hele wereld komen. Zo interessant! Hihi, fijn dat je merkt dat het bij de meesten wel op z’n plooi valt. Het ‘alles komt altijd goed’-motto ga ik proberen aanhouden 😀

 15. avatar

  Oooh schattie, ik heb daar ook al het vertrouwen in! En je ziet maar weer: Magic happens outside your comfort zone!! Zo blij voor jou!! XX

  1. avatar
   Nies zegt:

   Lief Ilse! En ik heb lang in die zin geloofd van die comfort zone maar merkte net op mijn vorige werk dat ik té vaak uit mijn comfort zone moest en het daardoor ook niet volhield. Dus ben heel blij dat het nu weer allemaal wat spannend is, maar dat het wel aanvoelt als ‘Nies’. 🙂

 16. avatar

  Inspirerend! En klinkt inderdaad als een toffe baan. En de winkel ook, ik ga eens op de site kijken. En inderdaad, soms moet het gewoon zo zijn.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Jennifer! Een beetje het lot zeker, ik geloof er soms wel in… Zeker eens piepen op de webshop, gevaarlijk ze want veel mooie spulletjes!

 17. avatar

  Yeah! Een update! En nog een superleuke ook! Goed om te horen dat alles op zijn pootjes terecht komt. Leuke eerste werk zakenreis. Heel veel plezier met je nieuwe job!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja, zalig dat zo’n sprong in het ondiepe je uiteindelijk gewoon goeie dingen oplevert, love it 🙂 Thanks Niels.

 18. avatar

  Wat leuk! Veel plezier op je nieuwe job en veel succes.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Jenny 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *