Een bewogen week vorige week. Mijn man en ik werden gedwongen om onze citytrip te annuleren wegens de staking op de luchthaven van Zaventem. Er werd ons weinig meegedeeld en uit schrik om maandag niet thuis te raken, beslisten we niet te gaan. Achteraf zat ik met de quote: “je hebt beter spijt van dingen die je wél gedaan hebt, dan van dingen die niet gedaan hebt” in mijn hoofd. Net iets meer ballen aan ons lijf hadden ons misschien wel in Dublin gebracht en wie weet was er niets aan de hand geweest. Maar die zekerheid kregen we niet. Geen Ierland dus.

Ons hoofd stond echt op een weekend weg, en het idee om gewoon vier dagen thuis te vullen, was niet aantrekkelijk. Ik op zoek! Op Weekenddesk vond ik gelukkig snel gading. In de categorie last minutes en promo’s viel nog wat te rapen. Oef, het was tenslotte vijf voor twaalf! Donderdag boekte ik 1 overnachting voor de nacht van zondag op maandag.

DAN MAAR NET OVER DE GRENS

Het werd Eindhoven, op maar 45 minuutjes rijden van waar ik woon. Als het dan toch een dichtbij vakantie werd, en we onze auto moesten nemen, mocht het natuurlijk niet te ver zijn. Zeker voor één overnachting. Maar het mocht iets hebben. Iets zou de Ierse teleurstelling moeten wegwerken. Die aalmoes vond ik in een bubbelbad. Ik zocht eerst op wellness-weekendjes maar besefte weeral snel dat in je nakie rondlopen met anderen in de buurt niet m’n ding is.

INNTEL ARTS HOTEL

Het Inntel Arts Hotel in Eindhoven had alles wat ik zocht: luxe, wellness en de nabijheid van een stad! Voor 99 euro had ik de DELUXE kamer mét jacuzzi op de kamer te pakken. Een goeie deal zo bleek want op Booking (de website waar ik meestal mijn hotels boek) bleek de kamer 125 euro te kosten én was het ontbijt exclusief. Ik blij. Dublin deed plots een beetje minder pijn.

Het hotel was alles wat ik er van verwachtte en een aanrader voor iedereen die één of meerdere nachtjes tot rust wil komen. Een héle ruime kamer, fijn afgewerkte badkamer met heerlijke regendouche en natuurlijk: de jacuzzi! Een zaligheid! Zondag na een namiddagje shoppen deed het meer dan deugd om onze lijven in het warme water onder te dompelen. Maandag konden we tot 10u ontbijten en uitchecken tot 12u dus ook toen zijn we nog even gaan weken in het bubbelbad. De stress gleed van me af. Eén klein minpuntje om eerlijk te blijven: de jacuzzi produceert wel wat decibels om te kunnen brubbelen.

hotel Eindhoven

Het personeel van het Inntel Arts was enorm vriendelijk en ook het ontbijt was meer dan te pruimen. Verschillende soorten broodjes, lekker beleg en croissants en chocoladebroodjes om duimen en vingers bij af te likken. Keuze zat ook tussen soorten ontbijtgranen, yoghurt, … We kwamen niets tekort!

In Eindhoven hebben we weinig cultureels gedaan, ik geef het toe. Onze uurtjes daar bleven beperkt tot de plaatselijke horeca uit testen, kerstcadeautjes zoeken en wat slenteren. Maar voor nu was dat meer dan voldoende!

Hotel Eindhoven

In het kort:

 • Eindhoven is the place to be voor een kort weekendje weg als je houdt van shoppen en lekker eten. En voor de liefhebbers: jaaaaa er is een Primark 🙂
 • Weekenddesk is een goeie vertrekbasis voor het plannen van een romantisch weekendje
 • Ons hotel was top, een nachtje hier is genieten!

 

3 reacties

 1. avatar

  Wat een heeeerlijke overnachting! Dat was vast een heerlijke nacht. Alsnog jammer van Ierland natuurlijk, maar toch een klein beetje goed gemaakt zo! Ik ben nooit in Eindhoven geweest, dus ik ga deze spot onthouden!!

  1. avatar

   Marcella, bedankt voor je reactie! Ik inspireer je graag voor een ontspannen weekendje weg. Laat het me weten als je geweest bent

   1. avatar

    Dat kan wel even duren, maar ik laat het je weten als ik ga!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *