Elk jaar ga ik op weekend met mijn familie, mijn gezin. Mijn broers en hun aanhang en mijn ouders. Je kan je voorstellen dat die bende de laatste jaren wat is uitgebreid. Morris en Zola en nichtje Pippa vervoegen ons nu. Double the fun, double the trouble.

Zit er weer een weekendje op, dan fantaseren we alweer over ons volgend weekendje weg. Vorig jaar trokken we naar Toscane, om ons 10-jarig jubileum te vieren (tien jaar samen op weekend , that is). Een fantastische groepsreis die we niet snel kunnen overtreffen.

Een vakantiehuis om U tegen te zeggen

Dit jaar weer ‘gewoon’ een weekendje weg. Gelukkig was het allesbehalve gewoon. We zeiden als snel na Italië vorig jaar dat we de Ardennen nog eens wilden verkennen. Via Ardennes Etape konden we beginnen fantaseren: op deze website vind je vakantiehuisjes om bij weg te dromen! Van chalets tot kastelen en van vakantiehuizen speciaal voor kinderen tot vakantiehuizen met jacuzzi en zwembad.

De website is handig in gebruik en je kan met behulp van een aantal filters gemakkelijk gericht zoeken. Het enige moeilijke is een keuze maken… Wat een aanbod 🙂

Familieweekend Ardennen

Zie hier onze keuze, een prachtige authentieke woning in Beauraing. Daar moesten we toch even onze drone voor oplaten! Zo zie je pas echt hoe knap deze vakantiewoning is. Het is een voormalig gemeentehuis, zo was de woonkamer bijvoorbeeld vroeger de trouwzaal.

Familieweekend Ardennen

De tuin is echt ongelooflijk, super groot en vooral: erg leuk met kindjes. Er is een boomhut om in te spelen én er staat een huisje in tuin dat ingericht is als ‘winkeltje’. Je kan je wel voorstellen dat Morris en z’n nichtje hier niet weg te slaan waren. Geen gezeul dus met eigen speelgoed, hier is genoeg!

We hadden ongelooflijk veel geluk met het weer en hebben dus echt kunnen genieten van die eerste zonnestralen. We hebben zelfs buiten geluncht, en dat in maart. Héérlijk!

Familieweekend Ardennen

Onze kindjes waren er nog te klein voor, maar als je met meerdere gezinnen met iets grotere kindjes naar dit huis gaat is ook de bovenste verdieping heel fijn. Een hele verdieping voor de kids met een Dalton-kamer, stapelbedden, …

De kamers zijn prachtig en heel ruim. Wij zetten 2 kinderbedjes bij op onze kamer en hadden nog plaats genoeg. Ook de badkamers zijn ruim en luxueus ingericht. Prinsheerlijk in de Ardennen!

Je kan wel geloven dat wij hier eigenlijk amper weg willen, het vakantiehuis is een voltreffer, en we genieten er met z’n allen heel erg van. Het is veel te snel alweer zondag.

Familieweekend Ardennen
Een steile wandeling op de heuvel vlakbij het vakantiehuis geven je prachtige vergezichten!

In de omgeving van Beauraing

Op voorhand waren we gewaarschuwd: er is niet ongelooflijk veel te zien in de omgeving. Maar het werd ons al snel duidelijk dat dat niet hoeft, genieten van de woning en omgeving kan al genoeg zijn.

Wil je er toch even tussenuit? Wij maakten een prachtige wandeling in het gemeentepark Castel-Saint-Pierre, echt de moeite! Dit park ligt op zo’n 500 meter van het centrum van Beauraing en bestaat uit 27 hectare bos, vijvers en paden. Je kan er heel mooi wandelen, er is een speeltuintje, restaurant en een arboretum voor de liefhebbers.

Familieweekend Ardennen
Familieweekend Ardennen

Op zondag zakten we af naar de Grotten Van Han. Omdat we nog heel kleintjes bij hadden, pasten we voor de grotten zelf maar genoten we wel van de Safari-car door het wildpark. Geen goedkope uitstap, maar wel zeker leuk om te doen, er zitten een aantal prachtige dieren bij elkaar.

Beauraing is een goeie uitvalsbasis. Dit stadje is een prachtig stukje Belgische Ardennen en de perfecte plek te vertrekken voor een wandeling, een mountainbiketocht of zelfs een tocht met de kajak. Dinant, Rochefort en Bouillon zijn ook makkelijk met de auto bereikbaar.

Zelf ook een verblijf boeken hier? Check hier de prijzen en beschikbaarheid van deze vakantiewoning .

2 reacties

 1. avatar

  Jaaa heerlijk de Ardennen. Voor iuedere gelegenheid en en voor ieder persoon geschikt, zo blijkt maar weer.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Absoluut, het blijft een parel in eigen land!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *