Eindelijk. Eindelijk de tijd gevonden om de badboot in Antwerpen te gaan uittesten. De badboot is een drijvend zwembad op de Schelde in Antwerpen. In eerste instantie sprak het me niet geweldig aan, wat liggen baden tussen een massa hipsters in ’t Stad. Maar… ik zette mijn vooroordelen opzij en ging op ontdekking. Want geef toe, midden in Antwerpen buiten kunnen zwemmen, het moet iets magisch zijn. Bring it on!

badboot

ZWEMMEN IN HET KATTENDIJKDOK

Afgelopen zaterdag plonsde ik voor het eerst in het water van de badboot in Antwerpen. We reserveerden onze plaatsjes (dat kan online) om er zeker van zijn dat we mogen zwemmen, er worden namelijk ‘maar’ 160 mensen per uur toegelaten. De brandende middagzon was al gezakt, want om 18u dipten we onze voetjes in het water. Een beetje frisjes al, maar nog goed te doen.

Alles om je een prettige middag/avond te bezorgen, is voorzien. Kleedhokjes, een lavabo en grote spiegel, zitzakken, kunstgras, een bar, … De vrouwen mogen in een bikini of badpak zwemmen, van de mannen wordt verwacht dat zij een nauw aansluitende zwemshort dragen. Daar te koop ook trouwens, voor 7 euro. Erg sexy is het allemaal niet maar he, je mag zwemmen op de Schelde.

Een uurtje zwemplezier krijg je voor de 4 euro die je betaalt om binnen te komen. Als je geluk hebt, zoals wij, mag je langer blijven (als er niet meer dan 160 mensen binnen zijn). Maar meestal wordt je na een uurtje omgeroepen ‘mensen met een blauw bandje, mogen het zwembad verlaten’. Dit verloopt allemaal heel vlot. Een uur lijkt kort maar het is net genoeg om de badboot te ontdekken, je te verfrissen en een tijdschrift te lezen in de zon. Als je een beetje opschiet natuurlijk 😉

badboot
Only trust people with big butts. They cannot lie ✌️ #travel #instamood #instatravel #badboot #instantwerpen #schelde #visitantwerp #curvygirl #travelgirl #bodypositivity #travelette #traveltheworld #travelblog #reisblog #travelista #wanderlust

badboot

Houd de website trouwens in het oog, want omwille van het goede weer deden ze afgelopen zaterdag open tot 22u. Ondanks het feit dat het wat frisjes werd tegen 19u, was nog steeds aangenaam. De zon begon te zakken en flirtte met de appartementsgebouwen, wat mooie plaatjes opleverde.

PRAKTISCH

OPENINGSUREN

MEI – JUNI – SEPTEMBER

 • Elke dag van 12u00 tot 18u00
 • Zaterdag van 12u00 tot 20u00

JULI – AUGUSTUS

 • Elke dag van 11u tot 20u00

Het zwemseizoen loopt van 13 mei tot 15 september.

TARIEVEN

 • Voor een uurtje zwemmen betaal je €4,00.
 • Dit tarief is hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen.
 • Kinderen onder de 3 jaar zwemmen gratis.

ONLINE RESERVEREN

Niet verplicht, maar wel aangeraden. Je kan best je zwembeurt online reserveren, zo ben je zeker van je plekje in het zwembad. Per uur zijn er namelijk 160 personen tegelijk in het bad toegelaten. Jouw afkoeling verzekeren, doe je hier.

BEREIKBAARHEID

Kattendijkdok Oostkaai 22, 2000 Antwerpen. Je kan gemakkelijk parkeren aan de badboot, dus met de auto komen is een optie. Het openbaar vervoer kan ook. Check je mogelijkheden op de website van de badboot.

Badboot

EEN HAPJE ETEN

Van al dat zwemmen, krijg je honger. Wat wil je. Enkele vereisten: we wilden buiten zitten op een gezellig terras, wilden wandelen maar niet te ver (auto stond gratis geparkeerd aan de badboot) en uiteraard: lekker! Mijn vriendin Nele wees me op Den Box, een restaurant in de Nassaustraat. Op amper 5 minuten wandelen van de badboot. Blijkbaar is Den Box een zusje/broertje voor de Lunchbox aan het Theaterplein. Nostalgie alom, want dat was mijn favoriete lunchplek in Antwerpen toen ik er nog studeerde (tien jaar geleden dus).

Ons gezelschap genoot van een beenhammetje, roasted chicken, een sweet potato met kip en thai beef salad. Lekker gegeten, zonder meer. Goede, wereldse gerechtjes op wandelafstand van de badboot. Den Box heeft geen standaard menukaart, maar er staat een suggestiebord met pakweg 8 gerechten om uit te kiezen. Reserveren kan via de website, die tegelijk hun facebookpagina is.

I know, ik ben wat laat met het uitproberen van de badboot want half september sluit ie alweer. Nog 3 weken om van deze unieke ervaring te proeven. En anders zeker volgende zomer al op je agenda zetten… I loved it!

Oh. En over die hipsters, die waren er hoor. Maar er waren even goed gezinnen met kinderen, ouderen, toeristen, … Een leuke mengelmoes 😉

EDIT * De boot is ondertussen gezonken. Géén grap. Het architectonisch hoogstandje is ten onder gegaan. Het is voorlopig niet bekend of er een nieuwe komt. Zou jammer zijn!

12 reacties

 1. avatar

  Dat ziet er goed uit, maar ik begrijp nu dat ik dus te laat ben snif.

  1. avatar

   Ja! Hij is gezonken. Niet te geloven. Hopelijk komt er een nieuwe.

 2. avatar

  Ik las vorig jaar over de Badboot, lijkt me tof!

  1. avatar

   Was het ook! Zeker een keertje doen als je onze kant uit komt.

 3. avatar

  Oooh huh, hoe kan het zijn dat ik dit helemaal gemist heb. Ik had nog nooit gehoord van de Badboot! Geweldig concept! Op jouw foto’s lijkt het me trouwens helemaal niet te druk! Ik wist niet dat jij ook nog in Antwerpen gestudeerd hebt in een ver verleden. Ik dus ook 🙂

  1. avatar

   Marijke, je bent duidelijk niet de enige. Misschien moet ik het niet zo rondstrooien, zodat het er nog een beetje rustig blijft 😉 Nee, wij hadden inderdaad gelukkig. Ook wel omdat het niet super warm was en al ’s avonds wat anders is het er wel een stuk drukker. En ja hoor, mijn studies journalistiek in Antwerpen gedaan van 2004 tot 2007. Vooral veel op café gezeten toen (oops).

 4. avatar

  Heij! Wat super gaaf dit! Wist niet dat het bestond. Cool

  1. avatar

   Ja, echt geweldig! Zeker een keer doen.

 5. avatar

  Een tip om te onthouden! Leuke foto’s ook!

  1. avatar

   Dankjewel Margo. Zeker eens een keertje doen als je in Antwerpen bent, best wel op voorhand reserveren.

 6. avatar

  Hè, ik was begin juli in Antwerpen, maar heb dit echt finaal gemist. Jammer, ik ben echt een zwemfanaat, dus ik had dit onwijs leuk gevonden. Nou ja, een reden om nog eens terug te gaan naar Antwerpen. Ik kan mij herinneren dat er laatst ook zoiets bedacht werd in Rotterdam, of misschien was het alleen een idee, dat kan natuurlijk ook. Het ziet er wel gaaf uit!

  1. avatar

   Verdorie, ik had hem vroeger moeten gaan uittesten, dan had jij er ook nog in kunnen duiken 😉 Ik ben ook echt een waterrat dus blij met deze zwemgelegenheid in het midden van de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *