handbagage koffer

We kunnen er niet om heen. We reizen vaker en vaker enkel met een handbagagekoffer, luchtvaartmaatschappijen (vooral de low cost) willen het ook zo. Soms wat extra gesleur voor ons, maar vaak wel dé manier om goedkoper te reizen.

Ook voor mijn citytrip naar Lissabon had ik dus een handbagagekoffer nodig. Ik heb er eentje, maar die is niet handig en verouderd. Het handvat zakt vaak naar beneden, wat super onhandig is. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een handbagagekoffer uitzoeken om te reviewen. Ik beslis om voor een koffer te gaan op vier wieltjes, met zij-handvat: de American Tourister. Ik kijk er stiekem al zo lang naar uit om eens een koffer te hebben die je niet moet duwen maar gewoon zachtjes naast je kan laten rollen, zeker nu ik zwanger ben 🙂

handbagage kofferVoor wie het zich afvraagt, yep deze koffer voldoet perfect aan de afmetingen voor handbagage, want is namelijk 40 x 20 x 55 (b x d x h). Ideaal! De koffer is ook hard, en dat is voor mij een eerste: ik heb meestal reistassen die geen harde cover hebben. Het feit dat de koffer vier wieltjes heeft, overhaalde mij om voor deze te kiezen, en ik had gelijk: zo gemakkelijk! Gewoon voortduwen aan het zij-handvat, je voelt amper dat je een koffer mee zeult. De wielen zijn ook echt soepel en volgen jouw bewegingen. De koffer weegt 2,7 kg, niet héél weinig maar ik kwam met de 7kg die ik over had gemakkelijk toe voor mijn citytrip van vier dagen. Daarnaast mag je bij de meeste maatschappijen nog een rugzak mee nemen, en daar stak ik dan m’n leesboek, reisgidsen, etc. in.

handbagage kofferOm het inpakken te vergemakkelijken heeft de American Tourister Pasadena een hoofdvak met afsluitende rits, een tussenschot en inpakriemen. Zo zit het beperkte dàt je mag mee nemen, toch allemaal netjes op zijn plaats. En dat was wel handig afgelopen week in Lissabon. In het vak met rits, stak ik bijvoorbeeld mijn sandaaltjes. Zo was er in de rest van de koffer plaats zat voor mijn zomerkleren. Word jij ook altijd zo gelukkig van inpakken?

handbagage kofferOmdat we met Ryan Air vlogen, moesten we beide keren op de luchthavens zelf nog wat afstand afleggen, en dan vond ik het heerlijk om niet te moeten trekken, maar de koffer rustig te kunnen voortduwen. Wat ik wel miste, maar dat kan moeilijk anders bij een koffer met harde cover, is een rits aan de buitenkant waar je snel je papieren terug kan in opbergen (bv. je boarding pass). Ik heb dat handig opgelost door nog een rugzak mee te nemen, waar ik dan vlot in en uit kon.

Ik koos voor de zwart/goude versie, zo eens iets anders, en vind ‘m echt geslaagd. Maar je kan de koffer ook kopen in het zilver, wit of blauw. Voor 119 euro is ie van jou. Helemaal citytrip-proof, die American Tourister en ik raad hem je met plezier aan als je nog op zoek bent naar een nieuwe, degelijke en stevige handbagagekoffer.