We kunnen er niet om heen. We reizen vaker en vaker enkel met een handbagagekoffer, luchtvaartmaatschappijen (vooral de low cost) willen het ook zo. Soms wat extra gesleur voor ons, maar vaak wel dé manier om goedkoper te reizen.

Ook voor mijn citytrip naar Lissabon had ik dus een handbagagekoffer nodig. Ik heb er eentje, maar die is niet handig en verouderd. Het handvat zakt vaak naar beneden, wat super onhandig is. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een handbagagekoffer uitzoeken om te reviewen. Ik beslis om voor een koffer te gaan op vier wieltjes, met zij-handvat: de American Tourister. Ik kijk er stiekem al zo lang naar uit om eens een koffer te hebben die je niet moet duwen maar gewoon zachtjes naast je kan laten rollen, zeker nu ik zwanger ben 🙂

handbagage kofferVoor wie het zich afvraagt, yep deze koffer voldoet perfect aan de afmetingen voor handbagage, want is namelijk 40 x 20 x 55 (b x d x h). Ideaal! De koffer is ook hard, en dat is voor mij een eerste: ik heb meestal reistassen die geen harde cover hebben. Het feit dat de koffer vier wieltjes heeft, overhaalde mij om voor deze te kiezen, en ik had gelijk: zo gemakkelijk! Gewoon voortduwen aan het zij-handvat, je voelt amper dat je een koffer mee zeult. De wielen zijn ook echt soepel en volgen jouw bewegingen. De koffer weegt 2,7 kg, niet héél weinig maar ik kwam met de 7kg die ik over had gemakkelijk toe voor mijn citytrip van vier dagen. Daarnaast mag je bij de meeste maatschappijen nog een rugzak mee nemen, en daar stak ik dan m’n leesboek, reisgidsen, etc. in.

handbagage kofferOm het inpakken te vergemakkelijken heeft de American Tourister Pasadena een hoofdvak met afsluitende rits, een tussenschot en inpakriemen. Zo zit het beperkte dàt je mag mee nemen, toch allemaal netjes op zijn plaats. En dat was wel handig afgelopen week in Lissabon. In het vak met rits, stak ik bijvoorbeeld mijn sandaaltjes. Zo was er in de rest van de koffer plaats zat voor mijn zomerkleren. Word jij ook altijd zo gelukkig van inpakken?

handbagage kofferOmdat we met Ryan Air vlogen, moesten we beide keren op de luchthavens zelf nog wat afstand afleggen, en dan vond ik het heerlijk om niet te moeten trekken, maar de koffer rustig te kunnen voortduwen. Wat ik wel miste, maar dat kan moeilijk anders bij een koffer met harde cover, is een rits aan de buitenkant waar je snel je papieren terug kan in opbergen (bv. je boarding pass). Ik heb dat handig opgelost door nog een rugzak mee te nemen, waar ik dan vlot in en uit kon.

Ik koos voor de zwart/goude versie, zo eens iets anders, en vind ‘m echt geslaagd. Maar je kan de koffer ook kopen in het zilver, wit of blauw. Voor 119 euro is ie van jou. Helemaal citytrip-proof, die American Tourister en ik raad hem je met plezier aan als je nog op zoek bent naar een nieuwe, degelijke en stevige handbagagekoffer.

8 reacties

 1. avatar
  John zegt:

  Ik mis nog het gewicht in de review, erg belangrijk gezien de maximale gewichten voor cabinekoffers.
  Deze koffer weegt 2,7 kg en dat Is veel voor zo een koffer. Er zijn maatschappijen waar je max 7 kg mag meenemen.
  Nadeel van wieltjes onder de koffer Is dat dat ten koste gaat van beschikbare ruimte.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Je hebt gelijk, ik ben het gewicht vergeten vermelden. Ik vul het even aan. Nu heb ik zelf nog nooit met een maatschappij gevlogen waar je maar 7 kg mag mee nemen? Dat zijn dan vermoed ik niet de maatschappijen die aanmoedigen om enkel handbagage mee te nemen, en waar je dus ook een andere koffer incheckt. Meestal ligt dit toch rond de 10 kilo? Ik kwam er in alle geval gemakkelijk mee toe!

 2. avatar

  Goede review. Lijkt me een super handige aankoop!
  Momenteel reis ik met een (trek)rugzak. Wat gemakkelijk is om te dragen, maar na een tijdje worden die dingen zwaar. En als je dan verplicht wordt deze af te geven om toch in het ruim op te bergen, vetrouw ik er niet op dat het niet samengedrukt zal worden. Deze koffer is dus de ideale oplossing voor die beide problemen! 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja, altijd dubbel met een trekrugzak. Dan is dit wel handig… Maar je kan hem niet op je rug gooien natuurlijk 😉

 3. avatar

  Ben ook fan, heb een maatje groter in het wit maar die is perfect voor wat verdere trips!
  Er kan genoeg in zodat je precies voldoende bij hebt en nooit teveel meeneemt! Heerlijk!
  En Duifhuijzen heeft geweldige service!
  Zo was mijn rits kapot en dit werd geweldig opgelost! Dubbel blij! Moet dus ook nog de handbagage versie aanschaffen.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Super! Ook belangrijk, die service na verkoop. Achteraf dacht ik: hé, wit is ook wel een goeie kleur. Die valt wel op denk ik, op de band 🙂

 4. avatar

  Ook hier een American Tourister fan! Sinds kort ook in het bezit van zijn grote broer Samsonite. Ik gebruik de mijne ook voor het werk en nu kan ik niet meer zonder die 4 wieltjes. Echt heerlijk die dingen!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja super hé, ik hang er nu ook aan.. Nooit meer zonder 4 wieltjes voor mij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *