Ondanks de coronasituatie blijven we dromen van leuke vakanties! Wat denk je van een boot huren en hiermee Europa ontdekken vanuit een ander perspectief. Met andere woorden, op ontdekkingstocht over de rivieren en kanalen van Europa, hoe cool klinkt dat!?

boot huren
Heerlijk cruisen op de kanalen en rivieren van Europa (©Pascal Beltrami)

Slow tourism: geniet van je vakantie in alle rust

Op je eigen tempo, of op dat van je gezin. Met een boot die je zelf bestuurt heb je alles zelf in handen. Aanmeren langs kleine haventjes, even stoppen voor een lekkere picknick in een bos, het anker even uitgooien voor een verfrissende duik. Je hebt zelf helemaal de regie in handen om je vakantie zo te laten verlopen zoals je zelf wil!

Op het water geniet je van de stilte. Misschien kruis je eens een andere boot maar veel mensen kom je op de rivieren niet tegen. Het is dus perfect Coronaproof want je hoeft niet met andere mensen in contact te komen. Je brengt de vakantie door met je eigen bubbel op je eigen boot. Je komt er tot rust, midden in de natuur. Met andere woorden, niets moet, alles mag, maar dan vooral genieten!

De boten zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken, waardoor je bijkomende restaurantkosten kan besparen. Een paar koelboxen vullen met allerlei lekkernijen en je vakantie kan beginnen!

boot huren, ingerichte keuken
Ingerichte keuken met de nodige faciliteiten om zelf een heerlijk gerecht in elkaar te boksen

Een boot huren bij Nicol’s Yacht

We kwamen uit bij een organisatie die bootjes verhuurt waarvoor je zelf geen vaarbewijs moet hebben. Nicols heeft zijn thuisbasis in Frankrijk waar ze hun grootste aanbod hebben met ongeveer 20 vertrekplaatsen en een vloot van ongeveer 270 boten, keuze genoeg dus!

Sinds kort zijn ze ook actief in Portugal, Hongarije, Duitsland en Nederland! Hun aanbod is zeer uitgebreid, van een weekendje tot een week of zelfs twee weken. Bij ons staat het alvast op de planning voor het komende voorjaar! Echt iets om naar uit te kijken!

Bij je vertrek krijg je een routemap mee waarop je kan zien wat je zeker niet mag missen tijdens je trip. Verschillende stopplaatsen en activiteiten die je kan doen langs de route die je uitstippelt.

Samengevat

  • Een boot huren en zelf aan het stuur zonder vaarbewijs
  • Genieten van de natuur vanuit een ander perspectief
  • Vakantie op je eigen tempo
  • Een weekendje weg, een midweek tot twee weken, het kan allemaal
  • Covidfriendly want in je eigen bubbel en verder geen andere mensen in de buurt.

De dichtstbijzijnde locaties om te water te gaan zijn:

  • Kerkdriel (NL) : +/- 2 uur vanuit Brussel met de auto
  • Saverne (Elzas – FR): +/- 4 uur vanuit Brussel met de auto
  • Glenac (Bretagne – FR): +/- 7 uur vanuit Brussel met de auto

Voel jij het ook al kriebelen, Nicol’s heeft momenteel verschillende kortingen lopen. No time too waste!