Center Parcs de Vossemeren

Met Reismicrobe zijn we doorgaans fan van exotische bestemmingen zoals Marroko, Bali, Mexico, Thailand, en ga zo maar door. Echter worden we nu zoals jullie allemaal geconfronteerd met een vies beestje dat het reizen grotendeels hypothekeert. Maar ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’! Meer op ontdekking in eigen land, want parels genoeg in onze eigen heimat! Wij trokken naar Lommel voor een midweek bij Center Parcs de Vossemeren.

Unieke locatie in de Kempen

Zoals je uit de naam kan afleiden ligt het vakantiepark Centerparcs de Vossemeren tussen verschillende meren, vlakbij de Nederlandse grens, een dik half uurtje verwijderd van Eindhoven.

Naast de kleine plassen zijn er 2 grote meren die geschikt zijn voor watersport. Er is een kabelbaan in het water voor waterski, wakeboard,… Wil je het iets rustiger, dan neem je de waterfiets om over het meer te dobberen. Een andere parel ligt vlakbij en mag je niet missen: de Lommelse Sahara. Deze is onderdeel van Bosland. Een prachtig stuk natuur waar je onder andere kan fietsen tussen de bomen.

Activiteiten in en rond Center Parcs de Vossemeren

Het zwemparadijs Aquamundo is het uithangbord van het vakantiepark. Een paradijs voor de kleine (en grote) waterratten! Glijbanen, wildwaterbaan, golfslagbad, een snorkelbad, een kinderbad, voor ieder wat wil(d)s .

Centerparcs de Vossemeren
Heerlijk om Morris te zien genieten van het zwembad!

Voor de kinderen is er in het park ontzettend veel te doen. Van een workshop circusartiest tot ponyrijden, van een jeepsafari tot een kinderdisco! Elk kind kan zich hier uitleven in het aanbod van activiteiten. Tijdens de corona-periode is het aanbod iets beperkter, maar nog steeds ruim, en alles volgens de richtlijnen. Dat doen ze er echt goed trouwens. De richtlijnen in het hele park zijn heel duidelijk zodat voor iedereen de vakantie veilig kan verlopen.

Centerparcs de Vossemeren
Op ontdekking met de Jeep, alsof Morris nog nooit anders had gedaan!

Cottages en eetmogelijkheden

De cottages brachten ons qua gevoel terug naar de jaren 80. Leve nostalgie! De huisjes gaan al een tijdje mee, maar bieden nog steeds alle comfort die je nodig hebt. En in 2021 starten ze er met de opfrissing van de cottages.

Wij sliepen in een cottage met 3 slaapkamers. De keuken was uitgerust met een koelkast + vriesvak, gasfornuis, microgolf, afwasmachine en uiteraard nog een koffiezet en waterkoker! De kindjes sliepen er net zo goed als thuis, als is de eerste nacht altijd even een beetje zoeken voor Zola :-).

Center Parcs de Vossemeren
Heerlijk kroelen onder de zachte dekens!

In de Market Dome is een uitgebreide supermarkt. Als je graag zelf achter de kookpotten kruipt tijdens je vakantie kun je hier alles vinden. Wij gingen voor de easy way en maakten een keer gebruik van de take-away service, en testten ook het restaurant Nonna’s!

Niks dan lof voor dit restaurant. Je wordt er bedient door leuke, lieve dames en ik at er de lekkerste lasagne ooit! Wanneer je toch graag in je eigen cottage dineert, biedt Center Parcs de Delivery Service aan. De kaart is iets beperkter, maar dan kun je wel in je eigen huisje eten wanneer je je hier beter bij voelt (Corona again, you know).

Center Parcs de Vossemeren
Lekker smullen bij Nonna!

Voor ons als gezin was het de eerste keer bij Center Parcs de Vossemeren, en het viel ons reuzegoed mee. Voor gezinnen met jonge kinderen kun je je echt niet meer wensen. Ontelbaar veel activiteiten, een zwemparadijs, verschillende speeltuinen en bos om in te ravotten. De dagen vlogen voorbij en dat is natuurlijk de referentie voor een goeie vakantie.