In 2018 maakten wij enkele héérlijke reizen, ik kijk met een grote GROTE glimlach terug. Met Morris terug naar Marokko, met ons hele gezin naar Toscane, een weekje aan de Côte D’Azur en roadtrippen in Mallorca. Zalige tijden als gezinnetje van drie.

Alle bovenstaande dingen werden trouwens vrij last minute gepland, mij zul je zelden een reis zien boeken pakweg 9 maanden of een jaar op voorhand. I go where the wind blows. Haha! Dat wil zeggen dat onze reizen voor 2019 nog niet allemaal helemaal vast liggen of geboekt zijn maar we weten wél al wat we (ongeveer) gaan doen. En jongens toch, laat mij gewoon bevallen zodat we kunnen vertrekken. Please 😉

Weekendje Ardennen met het gezin

Elk jaar gaan wij op weekend met het hele gezin, dat wil zeggen: samen met mijn ouders & broers + aanhang. Een keuze die we een tiental jaar geleden maakten, geen kerstcadeaus meer maar in de plaats twee nachtjes weg met de hele bende.

We zakten al regelmatig af naar de zee: Tholen, Knokke, Blankenberge, … maar zochten het ook al eens stedelijker met een verblijf nabij Genk of Leuven. Dit keer wilden we richting Ardennen, we spotten dit heerlijke vakantiehuis via Ardennes Etappes in Beauraing.

De Grotten van Han en en het Provinciaal Domein van Chevetogne zijn vlakbij, dus dit vakantiehuis is de ideale uitvalbasis voor een leuk weekendje weg. Het heeft ook een grote tuin mét boomhut, wat ons oog al snel op deze topper deed vallen.

Vakantieadres onbekend!

Verrassingsreizen zijn hot! En terecht. Hoe leuk is het om je compleet te laten verrassen? Dat zijn wij in 2019 dus ook van plan met Vakantieadres Onbekend. Zij sturen ons in het voorjaar op pad naar… Ja dat weten we dus niet hé, spannend toch?

Bij Vakantieadres Onbekend boek je verrassingsreizen in Europa, altijd met een unieke slaapplek. Je overnacht dus sowieso ergens bijzonder. De trips zijn steeds met je eigen auto, zodat je ter plekke vrij bent.

Op de website van Vakantieadres Onbekend kies je een thema, je reisdata, maximale rijafstand en je ultieme verrassingsreis wordt voor je samengesteld. Aaahhhh zo cool! Ik hoop dat we snel na de bevalling kunnen vertrekken om dit zelf te gaan ervaren!

Durf jij zo’n trip aan? Kijk zeker eens op hun website https://vakantieadresonbekend.nl/ en laat je inspireren door thema’s als ‘Back to basic’, ‘Stedentrip’, ‘Super de luxe’, …

reisplannen 2019
Plannen maar! Ah nee, dat kan dus niet. Loslaten maar 😉

Na Afrika ook eindelijk weer naar Azië!

Met Morris trokken we al twee keer naar Marokko, heerlijk om iets anders te doen dan Europa (vooral op gebied van eten en cultuur vind ik dat zalig!). In 2018 wilde ik héél graag weer naar Azië. Ik werd sneller zwanger dan gehoopt/verwacht dus stelden we dat omwille van o.a. het Zika virus maar even uit… Tot nu dus. In het nieuwe jaar gaan we gewoon kei hard gaan. Met z’n vieren. Inderdaad.

We zitten nog volop in de ‘beslisfase’. Ik wil liefst zo snel mogelijk gaan, maar hé geen idee natuurlijk hoe die baby van ons zal zijn. Is hij/zij een extreem rustig kind waar je pakweg op 8 weken al mee kan vliegen of krijgen we een huilbaby die je de eerste maanden thuis houdt? Dus we wachten maar wat af. We zullen zo goed als zeker eind juni vertrekken, aangezien we nog een trouwfeest hebben op 21 juni waar we heel graag bij zijn. Probleem dat zich dan aandient, is dat de zomer niet voor elk Aziatisch land zo’n goed moment is omwille van het regenseizoen.

Volgende landen zijn opties: Filipijnen, Vietnam, Indonesië, Maleisië, … Hebben jullie nog suggesties? Morris zal dan 2,5 jaar zijn en de baby bijna 5 maanden. Wij hebben zin in een goeie scheut cultuur in combinatie met strandvakantie.

reisplannen 2019
Over de keuken in Sri Lanka hoorde ik al bijzonder veel goeds. Njam njam!

Weekje uitblazen in Europa

Voor het derde jaar op rij ben ik Interhome ambassadeur. Dat wil zeggen dat ik elk jaar 1 keer een vakantiehuis mag uittesten en 1 keer een weekje in een vakantiehuis mag weg schenken aan één van mijn lezers. Hoe cool!

In mijn eerste jaar genoten wij van een prachtige villa in de Algarve, in 2018 werd het een fantastisch huis aan de Côte D’Azur en dit jaar… Nog geen idee! Ik wil zelf al lang naar Griekenland. Dus ik hoop daar een huisje te mogen uittesten. Of Corsica. Of Kroatië of … Zoveel moois nog te beleven in Europa.

Interhome kwam onlangs met het bericht dat ze hun aanbod wellnesswoningen vergroot en dat klonk me als muziek in de oren. Ben ik grote voorstander van (I love to relaaaaaax en blijkbaar boeken meer en meer Belgen de laatste jaren een vakantiewoning met sauna en/of jacuzzi) dus laat maar komen die trip!

Ziezo, dat zijn (voorlopig!) onze reisplannen voor 2019. Daar gaat geloof ik hier en daar nog wel een weekendje weg bij komen of nog een langere trip in het najaar… Ik heb er alvast zoooooveel zin in!

Waar gaan jullie reisjes naartoe in het nieuwe jaar?

9 reacties

 1. avatar
  Deborah zegt:

  Myanmar is ook echt prachtig. Deden wij in september als huwelijksreis. Combo van genieten en cultuur is echt mogelijk!

  1. avatar

   Dachten wij ook aan, maar blijkbaar nogal grote afstanden om te overbruggen met kinderen!

   1. avatar
    Deborah zegt:

    We namen telkens binnenlandse vluchten die best oke zijn. Telkens 1u, max 2u vliegen! Als je wilt, bezorg ik je ons programma wel eens 🙂

 2. avatar

  Wij zijn nu in de Filipijnen, zou dat denk ik met zulke jonge kinderen niet doen, het zijn veel boottours waarbij je de hele dag zwemt en snorkelt en het eten is gewoon echt vies haha. Het land zelf is wel prachtig trouwens. Maleisië lijkt me goed geschikt, toen wij daar twee jaar terug waren waren er super veel gezinnen en juni is de goede reistijd! Perhentians zijn prachtig. Een verrassingsreis is ook altijd leuk! Wij gingen ooit met srprs me

  1. avatar

   Dankjewel Linda! De Filipijnen is inderdaad zowel qua seizoen niet geschikt als qua ‘reizen met kleine kids’, gaan we dus voor ander keertje houden! Geniet er nog van ginder… Wel jammer van het eten haha, dat is normaal in Azië altijd zo lekker 🙂

 3. avatar
  Dominika zegt:

  Thailand! We gaan naar daar in juli :). Succes met de bevalling.

  1. avatar

   Ja dat blijft een topper hé! Wij zijn er op huwelijksreis geweest…

 4. avatar

  Bali met een baby is fantastisch! Mijn kleine meid was 3 maanden toen ik er was.

  1. avatar

   Oh ja, dat zie ik ook wel zitten… Lijkt nu wel alsof IEDEREEN naar Bali trekt maar dat zal ook wel zijn reden hebben 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *