Lieve mensen in een andere tijdszone,

Wie mij volgt op Twitter of Facebook heeft het vast voorbij zien komen: ik was ziek de afgelopen dagen. Niet vreselijk, maar het was moeilijk om ‘normaal’ te reizen. Ik had vermoedelijk turista (de reizigersziekte). De oorzaak is een infectie met een enteropatoghene kiem (heh?), meestal een bacterie, soms ook een virus of parasiet. Heeft deze toerist ook maar gelezen.

Ik denk dat ik weet waar ik hem heb op gedaan, maar ik hoef niet met modder te gooien. Het was in San Cristobal De Las Casas. In een Thais restaurantje. Dat op nummer 7 staat in Tripadvisor. Dat.

Toen de ziekte echt uitbrak, zaten we gelukkig niet meer op een vliegtuig of een bus maar in ons hotel op Isla Mujeres. Een eilandje vlak voor de kust van Cancun, dat we uitgekozen hadden om onze laatste week door te brengen. Some peace & quiet!

Ik bespaar jullie de details, maar fijn was het niet. De Echtgenoot is met z’n beste Spaans (vrij slecht dus) naar de apotheker gerend en heeft met uitstekend gebruik van gebarentaal toch wat medicamenten los gekregen. Gewoon pilletjes tegen de krampen en buikloop. Oef. Sinds ik die begon te nemen, ging het iets beter met me maar m’n eetlust was weg.

Ik dacht: ik ga te raden op Twitter. De reisbloggers weten raad. En ik had geen ongelijk. Ik kreeg advies waar ik wat mee was én de goede raad om een volgende keer toch zelf wat medicatie mee te nemen.

Oh ja, heb verder het internet ook afgespeurd hoor, maar ik ben echt de persoon niet die zijn ijsblokken weg gooit als het 35 graden is, en ik durf een ijsje van de ijsventer eten en ik weiger enkel in luxe restaurants te gaan dineren. Stom van mij? Misschien. Maar ik heb het liever zo.

Wat Twitter me deze week leerde:

https://twitter.com/travelbysan/status/585156926851395586

https://twitter.com/travelbysan/status/585139369108996096

https://twitter.com/ropstarnl/status/585138825858572288

En nog enkele lieve beterschap-wensen en je bent er zo weer boven op!

Ook op m’n Facebook werd me beterschap toegewenst. *bloos* Lieve lezers heb ik! Een geluk dat naast al die fijne wensen en goeie tips ik ook nog steeds in Mexico zat. De zonsondergangen die ik hier heb mogen aanschouwen.. Fantastisch! Dat sleurde me er ook door, want ik ging en ik zou mijn vakantie niet laten vergallen.

Ondertussen zijn wij aan onze laatste dagen begonnen van wat een geweldig verrassende reis is geworden. Ik ben ook weer de oude. Deze toerist kan er weer tegenaan!

17 reacties

 1. avatar

  Haha wat een leuke post heb je erover geschreven, ondanks dat de situatie natuurlijk helemaal niet leuk was. ORS gaat bij mij echt standaard mee in de koffer, ik kan het mij echt niet permitteren om turista te krijgen haha, ik val dan minimaal vijf kilo af en dan is mijn BMI niet meer gezond denk ik.. Gelukkig hou ik van eten, waardoor het snel weer aankomt, maar toch, ik doe dan echt een jasje uit… Dank trouwens voor het noemen van mijn naam, heel leuk!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Jij bedankt om tips te geven toen ik ziek zat te wezen!

 2. avatar

  Ahhh, wat balen zeg!

  Ik neem altijd de benodigde medicijnen mee als ik ga reizen, maar heb het gelukkig nog nooit nodig gehad (afkloppen). Super balen als je wel maagproblemen krijgt en niets bij je hebt. Hopelijk zal het je niet veel vaker overkomen.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Haha, afkloppen inderdaad. Tsja, ik had ook gewoon slimmer moeten zijn en de nodige medicijnen moeten mee nemen. Maar als je het nooit eerder had, ga je er (tenminste, ik) precies ook vanuit dat het jou wel niet zal overkomen. Hopelijk de laatste keer!

 3. avatar

  Gelukkig voel je je intussen weer wat beter. Geniet volop van je laatste dagen in Mexico!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Marcella, was het maar waar. Na 23 dagen van morgen geland op Schiphol. Nu lichte jetlag

 4. avatar

  Goed om te horen dat je je alweer een stuk beter voelt. Het is zeker niet fijn als je ziek bent op vakantie en al helemaal niet op deze manier. Ik drink eigenlijk bijna nooit water in het buitenland. ijsblokjes vallen daar ook onder. Heeft er ook mee te maken dat er vaak veel chloor in zit en dat we in Nederland te verwend zijn qua water. Daarnaast helpt cola bij mij. Misschien raar, maar werkt wel. Schijnt vroeger ook als geneesmiddel te zijn verkocht. Hoop dat je toch nog een beetje een leuke laatste week hebt gehad.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hoi Niels. Geen water drinken is inderdaad het slimst, maar kan me er moeilijk aan houden. Een ijsblokje bij 35 graden vind ik toch lekker hoewel ik weet dat het dom is (oops!). De laatste week was nog super, onder andere nog gezwommen met zeeschildpadden. Een geweldige ervaring!

   1. avatar

    Ik vergat er bij te vermelden dat ik meestal water uit flesjes drink. Dus drink natuurlijk wel water in het buitenland. Alleen de veilige manier met gesloten flessen. Gaaf om te zwemmen met zeeschildpadden! Wil ik ook nog een keer gaan doen.

 5. avatar
  Els zegt:

  Nies, je had gerust de dokter even mogen raadplegen 🙂 : cola krijg je sneller “plat” door er een suikerklontje in te kieperen, die extra suikers zijn op zulk moment wel welkom. Verder is rijstwater (rijst koken, rijst aan de medereizigers geven, kookvocht voor uzelf houden) de easy-versie van ORS: het constipeert, je hebt vocht binnen en wat extra zouten…
  Hopelijk ben je helemaal beter ! ( toch stiekem jaloers op dat gewichtsverlies, maar niet op de manier waarop 😉 )

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dag dokter! Bedankt voor de extra info Els, altijd handig om weten. Jammer genoeg is dat gewichtsverlies er weer aan vrees ik: enchilada’s, burrito’s,.. Kon er niet aan weerstaan (hihi).

 6. avatar

  Fijn dat je weer opgeknapt bent en dat je toch ook nog hebt kunnen genieten van die mooie zonsondergangen!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dankjewel Anita voor de beterschapswensen, heb inderdaad nog een paar pareltjes mogen aanschouwen.

 7. avatar

  bah ja, heel naar om dat te hebben! Gelukkig voel je je alweer een stuk beter. ORS is inderdaad fijn om bij je te hebben als je je wat slapjes voelt oid. En cola hoor ik ook vaker, al schijnt prik en suiker weer niet perse goed te zijn. Verwarrend, al die adviezen..

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hey Eva, inderdaad soms behoorlijk verwarrend want je leest en hoort wat tegenstrijdigheden. Cola hielp op zich bij mij wel had ik het idee, had eerst goed geschud zodat alle prik er uit was. Gelukkig terug helemaal oké vandaag, ben zelfs alweer op weg naar huis..

 8. avatar

  Ah dat is balen zeg! Wat San ook al zei is inderdaad cola… Ik drink het ook alleen op reis. Hou er verder totaal niet van! 🙂 Ik werd dit keer zwaar verkouden in Vietnam. Was maar een bliksembezoek dus dubbel balen maar goed, shit happens zoals het heet… 🙂 Fijn dat je weer de oude bent en geniet lekker verder!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hoi Simone, balen was het zeker! Wel fijn in alle geval om te lezen dat er mensen met je mee leven en je allerlei tips toe sturen. Dat hielp alvast wel! Oh nee, zo zwaar verkouden zijn zo ver van hius lijkt me ook niets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *