Naar de film, gezellig uiteten, een dagje sightseeing, een mooie avondwandeling, … Als koppel geniet je echt van deze momenten. Ook wij deden dat, en we namen die momentjes voor lief. Tot Morris geboren werd. Die lieve schat hield ons goed bezig, en de maanden verstreken.

Onlangs schreef ik er nog een blog over, plots was onze zoon 9 maanden en hadden zijn mama en papa geen tijd meer genomen voor elkaar. We moesten dringend op date. Een mailtje van Marloes van Floor Verrast bracht daar verandering in. Zij organiseren verrassingsuitjes op maat. Met onze huwelijksverjaardag in het vooruitzicht kwam dat voorstel als geroepen! Oh wat hadden we hier nood aan.

Zeven enveloppen, en geen idee waar naartoe

Een dag vol verrassingen, wat zou dat geven? Ik, de eeuwige ‘ik-plan-en-organiseer-alles’. Voor ons vertrek, krijgen we een mailtje van Marloes Floor, zij is de bedenker van het concept ‘Floor Verrast’. Marloes wil een paar dingen van ons weten, zoals bv. waar ze ons absoluut niet blij mee kan maken, hoever we willen rijden, etc. Hierna gaat ze aan de slag. Met wat, of hoe, dat zegt ze ons natuurlijk niet 😉

Op 27 juli, de dag dat we vier jaar getrouwd zijn, is het zover. De dag ervoor zit er een brief in onze bus met 7 enveloppen. De eerste mag open om 9.30u. We zetten Morris af bij mijn ouders en om klokslag half tien openen we in de auto de eerste enveloppe. Het kaartje in de enveloppe geeft een adres in Breda prijs, en zegt ons dat we de dag relaxed zullen starten.

Floor Verrast

Ik vraag Geert de oren van het lijf: wat zou dat zijn? Hij denkt een boswandeling, of een yoga-sessie. Dat laatste zou ik anders wel eens grappig vinden, Geert is namelijk zo stijf als iets. Het adres is even zoeken maar als we voor de deur staan is het vrij snel duidelijk: wij krijgen een massage! Hoera! Een uur lang worden Geert en ik gemasseerd met een warm mengsel van chocolade en amandelolie. Zalig!

Na de massage moeten we elkaar helpen om het goedje van onze ruggen te krijgen, lekker plakkerig is het wel. We krijgen een kopje thee aangeboden met, hoe kan het ook anders, een heerlijk stukje chocola. We stappen zen onze auto weer in, wat een heerlijke start van de dag. Enveloppe 2 ligt klaar, en die stuurt ons naar Dordrecht. We mogen ons parkeren aan Villa Augustus.

Lunchen in een prachtig kader

Hé, dat ken ik! Mijn vader leverde ooit planten voor de aanleg van de tuin. Villa Augustus is een hotel & restaurant midden in een (moes)tuin aan het Wantij in Dordrecht. Op een weekendje weg met ons gezin, maakten we er een stop om de tuinen te bewonderen. Ik weet dus waar het is, maar dat drukt de pret niet. Heel benieuwd wat we daar mogen gaan doen.

Floor Verrast Floor Verrast

In het restaurant ligt een cadeaubon voor ons klaar, we kunnen hier lunchen! Ik kies voor een heerlijke ravioli met citroen en salie, Geert eet zuurdesembrood met avocado en een gepocheerd eitje. En omdat het een beetje feest is die dag, nemen we er nog een dessertje bij. Genieten! Na de lunch mag de volgende enveloppe open, weer een verrassing.

Op het kaartje staan vragen voor elkaar, zoals: ‘wat vond je de leukste herinnering aan onze trouwdag’ of ‘hoe wil je dat ons leven er binnen 5 jaar uitziet?’. We wandelen naar buiten en vertellen elkaar honderduit in de tuinen. Het is heel fijn om weer eens naar onze trouwdag af te dwalen. Het dagje is echt op onze maat, en dat maakt het wel speciaal.

Floor Verrast
Floor Verrast

Neem reservekledij mee.. Say what?

De volgende activiteit, daar zouden we wel eens nat van kunnen worden. Zo benieuwd! Enveloppe nummer 4 van Floor Verrast gaat open en we mogen richting Nationaal Park de Biesbosch rijden. Dat zegt me iets. Ik heb wel eens gehoord dat mensen hier een bootje huren om er rond te varen. Dat lijkt me wel een fijn einde van de dag.

Enveloppe 5 openen we als we onze auto geparkeerd hebben. Er ligt een kayak voor ons klaar aan het boothuis. Een kayak! Oh jee. Ga ik dat wel leuk vinden? Geert herinnert me gelukkig aan Zuid-Afrika, daar hadden we een heerlijke kayak-ervaring. Met goeie moed stappen we naar het boothuis, en leggen we onze kayak in het water.

Kampioenen zullen we nooit worden, en hier en daar is er ook wat gevloekt. De samenwerking kon beter, maar genoten hebben we. Van elkaars gezelschap en van de omgeving want jongens, wat zijn de Biesbosch mooi. Met je kayak vaar je door dichtbegroeide kreken en als je geluk hebt, kan je er zelfs een bever spotten! Twee uur ploeteren we ons een weg door dit natuurpark, en de schoonheid verbaast ons.

Floor Verrast Floor Verrast

Afsluiten in stijl en gezellig napraten. Dankjewel Floor Verrast!

Na afloop vertelt enveloppe 6 ons dat er nog een kaasplankje en drankje op ons te wachten staat in de bistro, héérlijk. We sluiten af op het terras met een lekker wijntje en babbelen na over een dag vol verrassingen. De laatste enveloppe, nummer 7, brengt ons naar de balie van het natuurpark waar nog een fles cava op ons te wachten staat.

In de auto naar huis overlopen we lachend onze dag. Geert vond het geweldig om elke keer een nieuwe envelop te krijgen van Floor Verrast, en ik vond het gewoon zalig om eens een keer niet verantwoordelijk te hoeven zijn voor alles. Je hebt geen idee om hoe laat je precies ergens verwacht wordt, dus je kan je bijvoorbeeld al niet druk maken over te laat komen. Alles is geregeld, alles is gepland, je hoeft gewoon te volgen.

Voor ons wat dit de perfecte eerste-after-baby-date, en zo hebben we meteen onze huwelijksverjaardag in stijl gevierd. Ik ben nu echt gewonnen voor het hele ‘verrassingsuitjes’-idee en wij willen dit vaker inplannen. Het hele loslaten doet zo’n deugd en je kan je gewoon samen laten mee voeren door wat de dag brengt. Het lijkt me trouwens ook tof om cadeau te doen!

Zelf zin gekregen in een verrassingsdag? Of zelfs een weekend? Laat Floor Verrast iets voor jullie samenstellen, elke uitje is op maat. Hier kan je lezen hoe het werkt, en hier vind je alle arrangementen terug.

Benieuwd wat onze volgende huwelijksverjaardag brengt 😉

 

8 reacties

 1. avatar

  Haha superleuk! Wel een unieke massagebehandeling: chocolade en amandelolie? Heb ik nog niet eerder van gehoord. Dit geeft wellicht weer stof tot nadenken voor de massagepraktijk waar ik werkzaam ben.

  Groetjes,

  Dalicia

  1. avatar

   Hey Dalicia! Ja hoor chocola! Wij vonden het alvast heerlijk.

 2. avatar

  Tof dat jullie zo genoten hebben! Ik ben zelf ook een planner dus ik kan me voorstellen dat dit wel eens goed doet.
  Ik ben binnenkort jarig, misschien moet ik dit eens subtiel laten vallen 😉

  1. avatar

   Ik zou dat inderdaad hier en daar eens wat hints laten vallen, of deze blogpost op de computer laten open staan ofzo 🙂 Echt leuk!

 3. avatar

  Onwijs graag gedaan! Wij hebben altijd enorm veel voorpret met het verzinnen van een passende dag op maat en dan is het ontzettend leuk om te horen hoe de dag beleefd is. Super! Voor iedereen die ook geïnteresseerd is, echt elke aanvraag is maatwerk dus jullie dag of weekend kan er dus weer totaal anders uit zien!
  @Nies, wij verzinnen graag weer een nieuwe dag of weekend voor jullie, wij horen het wel als het batterijtje weer even opgeladen moet worden en wij aan de slag mogen.

  1. avatar

   Het concept is geweldig, dus ik raad het iedereen aan! En ja hoor, die batterijtjes zijn regelmatig leeg dus we kijken er alweer naar uit 🙂

 4. avatar

  Klinkt en ziet er super Uit!

  1. avatar

   Het was echt genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *