Ibiza met kinderen

Ibiza is een fantastisch eiland en niét alleen om te feesten. Uwe, haar man en twee kids trokken naar het eiland en wat hebben ze genoten. Uwe’s inbox stroomde voor, tijdens en na de reis vol met vragen over deze trip. Daarom kroop ze voor Reismicrobe in haar pen en schreef ze haar ervaringen over Ibiza met kinderen neer. Benieuwd?

“Vorig jaar zijn we niet als gezin op vakantie geweest omwille van Tom zijn opleiding en dus geen vakantiedagen. Hij stelde dit jaar zijn veto en wilde een week ertussenuit en echt puur genieten. Viggo was nog maar 6 maanden dus zochten we een plek die van temperatuur niet boven de 30 graden zou zijn in mei-juni, maar die ons wel zon-zekerheid kon bieden.”

Whoa, we’re going to Ibiza

Ibiza kwam hier al snel als een van de weinige bestemmingen naar boven die voldeed aan onze eisen en bovendien betaalbaar was. Hoewel ik liever  een huisje of villa met zwembad wilde, zag Tom een all-inclusive hotel beter zitten. Zo kon hij zich echt volledig te ontspannen (lees: Tom wilde niet zelf voor z’n eten moeten zorgen of naar de winkel moeten gaan)…

Op vakantie naar Ibiza, dan moet het wel eentje zijn met een fijn kinderzwembad en als het even kan, vlak aan het strand. Ik wilde dan weer een huurauto om het eiland en alle prachtige stranden te ontdekken. We kozen voor het Alua Miami Ibiza Hotel en dat stelde niet teleur.

Ons hotel lag in Santa Eulalia, een prima ligging! Ver genoeg van de feestende meute die jeugdzondes komt opzoeken, maar dicht genoeg bij alles dat Ibiza te bieden heeft. Het kinderzwembad is dik in orde en ook ontbijt, lunch en diner op basis van buffet konden ons prima bekoren. Ruime keuze en meerdere lactose – en glutenvrije mogelijkheden maakten dat ik hier zeker zou terugkomen.

Ibiza met kinderen

Ibiza met kinderen

Ter voorbereiding van onze vakantie schuimde ik reisblogs af en kocht ik het boek “I never believed in love at first sight until I saw Ibiza” van Anne Poelmans. Ibiza op 1 week tijd willen zien, is een utopie ondanks dat het eiland maar een pink groot is. Ik had genoeg op mijn lijstje staan dus ik hield me voor op het moment zelf te beslissen.

De vliegreis naar Ibiza duurde maar 2 uur en een kwartiertje maar vanwege het onmenselijk vroege uur en de vertrekstress die ik niet had kunnen overwinnen met Lexie (3 jaar) en Viggo (6 maanden) kreeg ik in het hotel helaas enorm veel last van migraine. Pas tegen de avond kreeg ik de hoofdpijn weggewerkt.

Op de planning stond immers Cala Benirrás, een erg mooi strand waar (véél!) locals op zondagavond samenkomen om de zonsondergang te begeleiden op trommels. We hebben dit niet gehaald maar ik heb op Instagram gezien dat het er over de koppen dansen was. Misschien maar goed dus, maar een volgende keer wil ik er zeker naartoe!

Op maandag trokken we richting Eivissa, Ibiza stad en waagden we ons aan de klim van Dalt Vila – de oude en letterlijk “hoge stad”.  Enorm mooi en Lexie vond het heerlijk om langs de kleine straatjes en steegjes te lopen en klimmen. De uitkijkpunten sloegen we zeker niet over. Hier zijn massa’s leuke boetiekjes en eetplekjes te ontdekken!

Parkeertip: Zet je op de parking van de Ikea! Open tot 21 uur en is gratis. Het is een kwartiertje heel simpel wandelen tot je in het centrum bent.

Onze (voorlopig) lievelingsstranden zijn Aguas Blancas en Cala Xarraca. Die tweede is wel een kiezelstrand. Ik vond dat niet erg, maar manlief vond dit een minpuntje. Beiden vrij rustig, zeker als je al in de voormiddag gaat. Water geweldig helder en een fijne, rustige sfeer. En ronduit prachtig.

We gingen ook naar Cala Llonga wat moet doorgaan als een waar familiestrand. Wij vonden het vooral opmerkelijk drukker, wat voor ons een afknapper was. Maar het klopt; ideaal met kinderen en we zagen zelfs visjes zwemmen recht voor onze voeten.

Ibiza met kinderen

Hippie markten: must do 

Wij deden er twee tijdens onze Ibiza met kinderen-trip. Op woensdag is er eentje in Punta Arabi, nog geen 10 minuten van ons hotel en op zaterdag in Las Dalias, ook heel dichtbij. Die laatste zou de bekendste en grootste moeten zijn, maar wij waren veel meer onder de indruk van die in Punta Arabi (ook met kidscorner).

Las Dalias is absoluut niet toegankelijk met een kinderwagen, dus mocht je hem overwegen, bereid je voor op koppen lopen en veel losse steentjes en trappen. Een goeie draagzak kan je helpen!

Dorpjes op Ibiza die je moet zien

Santa Gertrudis is een centraal gelegen dorpje. Leuke winkeltjes, een mooi wit kerkje met een pittoresk en rustig kerkplein. Bij Bar Costa (tweede terras aan de rechterkant als je met je rug naar de kerk staat.) eet je de lekkerste broodjes met ham of een simpel geroosterd stukje brood met tomaat en olijfolie.

Op lage krukjes aan even lage tafeltjes kon zelfs Lexie haar culinair hartje opgehaald worden. Doen!

Check hier nog meer Ibiza informatie.

Ibiza met kinderen

Dit maakte Ibiza met kinderen iets makkelijker… 

  • Aeromoov reisbedje

Wij namen voor Viggo een Aeromoov pop-up reisbox/bedje mee. Als je reist met een baby mag je vaak – afhankelijk van de vliegmaatschappij – een aantal artikelen gratis mee in het ruim meenemen. Bij ons waren het er twee en wij checkten dus kosteloos de Maxi Cosi voor in de auto en het Aeromoov reisbedje in.

Dit reisbedje perfect in de koffer van de auto en werkt als een pop-up tent. In letterlijk 2 seconden staat dat ding recht en in evenveel seconden heb je hem terug opgevouwen. We namen hem mee aan het zwembad en naar elk strandje. Viggo kon spelen en rustig slapen op z’n eigen plekje en vlakbij ons.

  • Huur een auto

Zonder zit je vast aan je hotel en als je op tijd eentje boekt is het van prijs ook echt dik oké. Wat we anders zouden doen of toch zeker heroverwegen is die hotelkamer. Eén Ruimte waar we allemaal slapen betekent licht uit en donker om 19:30 uur. Een huisje biedt de kans om samen nog een sangriaatje te drinken buiten terwijl je de kinderen hoort ronken door de babyfoon.

Hier komen wij nog eens voor terug… 

Ibiza met kinderen, het is een absolute ja. Op een weekje kan je helaas niet alles bezichtigen, toch zeker niet met twee kleintjes dus zullen wij noodgedwongen (wat erg!) nog eens moeten terug komen. Dit staat er dan zeker vanboven op onze verlanglijst:

Formentera. Even met de boot eilandhoppen voor nog mooiere stranden en een echt paradijslijk gevoel. Ritjes met de fiets of brommer voor een ultieme Formentera-ervaring, slaan we volgende keer niet over.

Cala d’hort. Een prachtig strand met het beste uitzicht op de magische Es Vedra rots

Cala Conte. Voor de prachtige zonsondergang

Las Salinas. Strand bij het natuurpark van Ibiza

Onze gastblogger van dienst Uwe kan je trouwens volgen op haar geweldige Instagram of op haar blog!