Een paar weken geleden vonden we eindelijk de tijd om voor Morris een speelhoek in elkaar te toveren. Ik twijfelde lang waar hij zou moeten komen, met hulp van lieve volgers op mijn Reismicrobe Instagram account, besloot ik om de speelhoek voor het raam te installeren.

Dat kwam in eerste instantie niet bij me op, waardoor ik aan het vloeken ben geweest op onze grote raampartijen. Die bleken nu alleen maar verloren ruimte. Tot iemand me wees op een speelhoek (ook op Instagram) die voor het raam was geplaatst. Hé? Dat kan dus!

Omdat jullie mij massaal berichtjes blijven sturen met vragen over onze speelhoek, zwier ik deze blog online. Beetje uit m’n comfortzone want we hebben verre van een Pinterest perfect home. Ook deze speelhoek is niet af maar al bij al ben ik al blij met hoe hij nu is!

Eén, twee, drie… Start!

Wij naar de Ikea, ah ja! Ik kreeg van iedereen de tip om de Stuva meubels in huis te halen. En ‘iedereen’ had gelijk: super handig en je stelt ze zelf samen hoe je wil.

Naast dit meubel kochten we bij Ikea ook nog een speelhuisje en een mat (die had ik ook bij veel andere mensen zien liggen en leek me multifunctioneel!).

speelhoek
Bovenaanzicht. Ja ik ging hiervoor op tafel staan, 34 weken zwanger en al 😉
speelhoek
Wie zoekt, die vindt… Wie spot Morris?

De handgrepen bij het meubel (ronde knoppen) konden me niet meteen bekoren en toevallig stuitte ik tijdens het opzoekwerk (Pinterest en je weet wel) op een blog over het inrichten van een speelhoek en die dame kocht zelf handgreepjes online. Top idee vond ik dat, het brengt meteen wat kleur (moest je dat willen) in het hoekje. Google maar eens op leren handgreepjes en je vindt er massa’s!

Een speelhoek is in mijn ogen niet compleet zonder een uitgerust keukentje en een tafel met stoeltjes. En laat me daar nu net zoooo verliefd op zijn. De stoeltjes kocht ik in Marrakech, toen 15 weken zwanger van Morris. Dat geeft alles net dat ietsje meer betekenis. En hij zit er super graag op!

Het keukentje en tafeltje zijn van Flinders. Een website/webshop waar ik me al eens flink op durf uitleven. Je vindt er de leukste dingen om je interieur mee te pimpen (behangpapier, kussens, tapijten, tuinmeubels, etc.) maar dus ook toffe kinderspullen voor op de kinderkamer of in de speelhoek.

De speeltafel van Morris is van Done by Deer , zo’n tof merkje (de opbergdozen en zakken in zijn speelhoek zijn er trouwens ook van). Een speeltafel is in mijn ogen onmisbaar in een speelhoek. Handig aan deze speeltafel vinden wij het ‘netje’ in het midden. Daar kan je nog vanalles leuks in kwijt. Momenteel heeft Morris er voor gekozen om er al zijn kleine autootjes in te steken. Maar als je kindje graag tekent of knutselt, kan je hier bijvoorbeeld ook wat stiften in kwijt. Ze krijgen dat trouwens makkelijk zelf open en dicht, moet mama niet steeds komen helpen 😉

Het keukentje is van Sebra. Dat was instant liefde! Toen ik dat zag, kon ik me geen mooier keukentje bedenken, laat staan er eentje vinden. Don’t you just love the design? Ik heb gekozen voor de grijze versie, je hebt er ook nog in het vintage roze of warmgrijs. De hoogte is ideaal voor Morris, hij kookt er graag in. Morris bakt er de lekkerste pannenkoeken of stooft er met plezier een worteltje. Zalig om te zien!

speelhoek
Hoe mooi is dat keukentje? Ook nog steeds heel blij met m’n Marokkaanse krukjes…

De bakken zitten natuurlijk gevuld met z’n speelgoed dat momenteel vooral uit kranen, tractors en heftrucks van Bruder bestaat. Een top tip die ik ooit kreeg: echt een heel goed merk dat niet snel stuk gaat. Ook een hoop Duplo en wat leesboekjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken in de opbergbakken. Er kan best wat in, maar geloof me… Ze zitten ook snel vol 😉

Wat vindt de peuter zelf?

Ik was erg benieuwd of Morris effectief in zijn speelhoek zou spelen. Ik was bang dat hij nog steeds met al z’n speelgoed naar de zetel/salontafel zou komen. Dat is niet zo, hij vertoeft echt graag in z’n hoekje. Hoera!

speelhoek
Op z’n ’turnmat’ vind hij het heerlijk vertoeven… Autootjes in de aanslag en spelen maar!

Zoals het een peuter betaamt, wil hij natuurlijk wél dat mama of papa mee komen spelen. Alleen spelen ho maar! Hij kan het wel, eens hij vertrokken is maar het liefst van al speelt hij nog samen met één van ons. En stiekem genieten wij daar ook van!

speelhoek
Zo ziet onze woonkamer er uit, met nu dus ook een eigen plekje voor Morris.

Missie geslaagd dus, wij content en ons ventje content!

2 reacties

 1. avatar
  Heleen zegt:

  Hoi

  Wat een leuke speelhoek! De handvatjes zijn ook heel mooi! Welke maat heb je besteld? Makkelijk te monteren?
  Groetjes

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Heleen! Super makkelijk te monteren ja, als wij het kunnen… Kunnen jullie dat ook! Kleinste maatje als ik het goed heb 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *