2018 was een mooi reisjaar met prachtige herinneringen. Het is zelfs het jaar waarin we een baby verwekten op reis! We maakten een reis naar Afrika en verkenden opnieuw Marokko, voor de rest trokken we er op uit in Europa en onze buurlanden.

Februari: weekendje Ieper

Morris z’n nichtje Pippa werd gedoopt, in het klooster van Ieper. We werden uitgenodigd om er een weekendje te verblijven, samen met pater Bonni (familie van mijn schoonzus).

Een bijzondere ervaring die we niet snel zullen vergeten! En te denken dat wij niet gelovig zijn, maar het samen zijn als familie was super.

Weekendje Ieper

Maart: week Marrakesh

Wéér naar Marokko zullen jullie wel gedacht hebben. Ja hoor, ik heb er m’n hart verloren. Na onze rondreis door het noorden vorig jaar, kregen we nu de kans om Marrakesh te verkennen. Een heel andere vakantie, want we reisden in opdracht voor Neckermann en kregen zelfs een cameraman in ons kielzog mee. Spannend hoor!

Wat was ik blij dat ik Geert en Morris deze betoverende stad kon tonen, tegelijk had hij ook best een pittige leeftijd om naar zo’n drukke en chaotische stad te reizen. Maar alles kan! En we konden tot rust komen in ons heerlijke resort aan de rand van de stad. Top reisje dus en als je nog twijfelt: Marrakesh met kinderen is echt de moeite!

Marrakech met kinderen

Mei: week Toscane

Een jaar voor we met het hele gezin (mijn ouders, broers, schoonzus, en kids) naar Toscane afzakten, vroeg ik tijdens het Eurosongfestival onder invloed van een wijntje aan m’n familieleden: waar dromen jullie nog van? Er kwamen uiteenlopende antwoorden, maar m’n moeder antwoordde: ik zou ooit nog eens naar Toscane willen. Alsof dat zo onbereikbaar is, dacht deze reisblogger. Even later was het beslist: we gaan, en we gaan met z’n allen.

We verbleven in een prachtig vakantiehuis, omgeven door wijngaarden. Het werd een droomreis!

vakantiehuis in Toscane

Juni: weekendje De Panne

Wij gaan duidelijk nogal graag met onze familie op stap. Dit keer was de schoonfamilie aan de beurt. Een weekendje aan zee, in teken van de kinderen want mét bezoekje aan Plopsaland. Jaja! Deze moeder ging overstag, Morris was nog klein voor veel dingen maar genoot zichtbaar.

Ik kwam eerlijk gezegd ook wel tot de constatatie dat ik niet heel zot ben van de Belgische kust, ik hou meer van de ongereptheid en laagbouw aan de Nederlandse kust.

Juni: week Côte D’Azur

Stiekem zwanger en nood aan wat vakantie en rust. Al begon dit weekje niet goed: onze vlucht werd geannuleerd waardoor we werden gedwongen om met de auto te vertrekken. Not my cup of tea maar we wilden onze vakantie vooral ook niet laten vergallen.

Een heerlijk vakantiehuis met alles er op en er aan, deed die slechte start al snel vergeten. De Côte D’Azur heeft veel te bieden, zo ontdekte ik.

vakantiehuis aan de Côte D'Azur

Augustus: weekendje Scheldeland

Met een bevriend koppel en hun kinderen ontdekten we het Scheldeland. Een bijzonder stukje België met steden als Dendermonde, Ninove, Aalst, … op ons programma hebben we ons goed geamuseerd.

We namen zelfs een stoomtrein, dat vonden de kinderen natuurlijk de max! Ook het concept met vrienden en hun kinderen op weekend gaan: super gezellig. Dat doen we vaker!

weekendje Scheldeland

Oktober: 10 dagen Mallorca

Ook voor deze reis, zoals vele van onze andere trips, laten wij ons leiden door de wind… De wind van de goedkope vliegtickets. Wij hebben meestal niet in ons hoofd: dààr willen we heen maar wel die periode willen we weg. En dan bekijken we het aanbod. En zo komt dan een eiland als Mallorca op je pad.

Oktober is een perfecte maand voor een bezoek aan Mallorca. Een eiland vol knusse stadjes, prachtige baaien en een relaxte sfeer. Toeristisch, dat ook.

Mallorca met kinderen

Wat 2019 brengt, is voor een groot deel nog onbekend. Er komt natuurlijk een baby bij, en dat zal het reizen weer net iets uitdagender maken. Maar een paar van onze plannetjes liggen al vast (wij gaan met 4 naar Azië!), binnenkort hierover meer in een vooruitblik.

Als laatste wil ik jullie kei hard bedanken. Om ons hier te volgen, zo vaak te reageren, te mailen, of te liken. Voor al die privé berichtjes op Instagram en al die toffe reisvragen op Globetrottende Gezinnen. Voor alles. Een welgemeende merci.

2 reacties

  1. avatar

    Zulke mooie foto’s !! Bedankt voor het delen van dit geweldige post! Marrakech is absoluut een prachtige stad om naartoe te reizen, vooral in het voorjaar.

    1. avatar

      Jaaaaa topper hé, wij zijn nu zelfs aan het denken om er iets te kopen. We zijn gek van Marokko!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *