Ja, niet gelogen. Ik hou echt niet van wintersport. Heb me ooit, zo’n 10 jaar geleden, aan 1 dag op de skilatten gewaagd en dat bevestigde alles wat ik ervan dacht. Het is gewoon niet voor mij weggelegd en daarom zal je Reismicrobe nooit op een board of latten zien staan. Of een gek moest me hier eens voor uitdagen en me alsnog willen overtuigen?

Wat me zo tegen steekt aan wintersport…

DE KOUDE

Freezing cold! Ijskoud. Niet mijn manier van vakantie vieren. Voor mij hoort bij vakantie bijna onlosmakelijk een zonnetje. Ik hoef niet per se een tropisch strand en zal ook niet wenen als het eens een druppel regent tijdens een citytrip. Maar ik zal niet snel bewust de koude opzoeken. Hoewel IJsland door alle leuke blogposts van collega-reisbloggers steeds hoger op het lijstje kruipt.

wintersport

APRES SKI

Ik ben zelf een behoorlijk feestneusje. Met de jaren zijn de scherpe kantjes er wat af, en zal je me niet meer elk weekend tot ’s morgens in de kroeg vinden maar het er zijn jaren dat ik niks anders deed. Toch zou een apres ski mij niet kunnen bekoren. Feesten in je skipak? Dansen op schlagers? Shotjes drinken? Nope. Ik pas!

DUUR

Als ik hoor van vrienden hoeveel zij uitgeven aan een klein weekje skieën, dan val ik steeds perplex achterover. Daar kan ik 4 citytrips mee doen. En dat wil ik dan ook doen. Veel liever. Wintersport is me veel te duur. Ik heb het er gewoon niet voor over. Een skipas, een skipak, eten en hotel lopen al snel fiks op. Ik geef er niets om!

ski-932188_960_720MATERIAAL

Eigenlijk hetgeen me nog het meest tegen houdt. Dat sleuren met materiaal. Lift op, lift af. Verschrikkelijk vind ik het. Niet dat ik lui ben op vakantie, maar ik verkies een stevige wandeling of dagje sightseeing absoluut boven je een hele dag muilezel voelen. Dat in combinatie met de koude maakt het voor mij totaal onaantrekkelijk.

WEINIG BEZIENSWAARDIGHEDEN

Op reis zal je me steeds zien zeulen (dat dan wel) met een stel reisgidsen. Tijdens een vakantie wil ik kunnen bij leren & nieuwe dingen ontdekken. Musea bezoeken, verdwalen in een historisch centrum, me verdiepen in de cultuur. En dat kan je dan in mijn ogen net niet op wintersportvakantie.

wintersport

En jij? Fan van wintersport of net als ik een hater van wintersport? Weerleg gerust al mijn argumenten 😉

24 reacties

 1. avatar

  Haha, je hebt hier een diehard wintersporter! Maar enigszins vind ik het wel begrijpelijk als het gewoon niet je ding is. Het ligt denk ik ook aan je jeugd, ik ben ermee opgegroeid vanaf mijn tweede om de sneeuw in te gaan :). Toch zijn er wel hele leuke wintersportgebieden waar veel te zien / te wandelen / te doen is, maar dit is inderdaad vaak niet in de ‘standaard & bekende’ gebieden. Misschien is het voor jou wel iets om het eens in Noorwegen uit te proberen, daar lees ik veel goede berichten over en Scandinavië is natuurlijk prachtig!
  Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het nooit koud heb op wintersport, omdat ik mezelf gewoon op de juiste manier aankleed. Ook après-ski ik weinig, maar ga ik liever lekker uiteten en spelletjes doen. Het materiaal vind ik wel weer leuk, omdat ik al mijn eigen spulletjes heb en daar verliefd op ben. ;’D
  Maar gelukkig heeft ieder zo zijn eigen ding, anders werd het overal wel heel druk… En dat vind ik dan weer niet zo leuk ^^.

  1. avatar

   Inderdaad ieder zijn ding en het klopt ook wel wat je zegt over het ermee opgroeien. Ik heb het nooit gedaan in mijn jeugd en dus zegt het me ook niets. Gelukkig dat we allemaal iets anders leuk vinden anders zou het nog drukker zijn in de skigebieden 🙂

 2. avatar

  Ik snap jou wel! Ik ben een enorme koukleum en heb veel last van allerlei wintergerelateerde narigheden als wintertenen, kloven en statische jaren. Als ik op reis ga in de winter ga ik naar de zon en niet naar de wintersport. Frank is nu al 10 jaar op mij aan het inpraten om echt een keer te gaan maar ik kan me er niet toe zetten, zelfs niet voor hem. Ik geniet tot nu toe volop van onze Nederlandse winter dit jaar!

 3. avatar

  Haha ik vind eigenlijk dat je best gelijk hebt^^ De punten die jij noemt zijn ook zeker de dingen waar ik een hekel aan heb met wintersport. Het is vooral erg duur en dat vind ik het altijd nét niet waard. Wat wel fijn is aan wintersport: frisse berglucht, haardvuurtje, chocomelk, sneeuwwandelingen en het gevoel dat je sportief bezig bent. Ik doe vaak gewoon een combi. Dan ga ik naar bijvoorbeeld Innsbruck voor een citytrip en dan pak ik ook even de skilift de berg op 🙂 even van het uitzicht genieten.

  1. avatar

   Oh, een combi doen vind ik inderdaad een tof plan! Dan heb je ’the best of both worlds’.

 4. avatar

  Ohoo, een blog naar mijn hart! Ik heb ook echt een hekel aan wintersport, precies om alle redenen die je noemt. Snap echt nooit waarom mensen daar zo enthousiast over kunnen doen en vlucht liever naar de zon in de wintermaanden, haha. Dus ook geen wintersport voor mij!

  1. avatar

   Geweldig! I feel you… Ik snap het ook echt niet als mensen uitkijken naar koude en sport op vakantie 🙂

 5. avatar

  Haha, ik ben helemaal geen fan van wintersport! Ik vind besneeuwde landschappen erg mooi, ik vind het leuk een tocht te maken met huskeys in Lapland, het noorderlicht is geweldig, maar SKIËN of SNOWBOARDEN? Nee, niet mijn ding….

  Vriendlief wil echter graag. Ik hoop dat hij dit jaar zonder mij gaat, want het is ook sneu wanneer hij vanwege mijn aversie thuis zou moeten blijven.

  1. avatar

   Het blijft me verbazen dat ik toch zoveel medestanders vind. Mijn echtgenoot houdt er gelukkig ook helemaal niet van, dus slaan we dat gewoon lekker over.

 6. avatar

  Ik ben ook geen fan van wintersport. Ik trek ook liever naar de zon en een stad ontdekken dan op en af een piste 🙂

  1. avatar

   Jippie! 😀

 7. avatar

  Ja, haha, ik kan me hier zo in vinden! Ik vind het ten eerste ook belachelijk duur, snap de lol van de après-ski ook niet (en al helemaal niet van met een kater op de latten te staan) en dat zeulen met materiaal is me ook net iets te veel moeite! Voor dat geld kan ik véél leukere reizen maken! 😉

  1. avatar

   Helemaal eens, dat laatste zinnetje houd ik me inderdaad ook steeds voor! Haha, ben stiekem wel blij dat ik duidelijk niet alleen ben.

 8. avatar

  Oké, tussen alle medestanders eindelijk een tegenstander 😉 Ik ben fervent wintersporter en letterlijk opgegroeid met ski’s aan mijn voeten. Mijn kijk hierop is daarom totaal anders, ik gooi bij deze mijn tegen argumenten in de strijd 🙂
  Kou: daar kun je je tegen kleden en geloof mij, ook wintersport met stralende zon en blauwe lucht kun je meemaken en is puur genieten!
  Materiaal: Het slepen valt best mee als je het gewend bent. Verder kun je accommodaties vinden die langs de pistes liggen waardoor je weinig tot niet hoeft te slepen, ideaal!
  Duur: Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Een keer materiaal aanschaffen is jarenlang plezier. Buiten het seizoen skiën is vele malen goedkoper, rustiger en extra genieten. Koken kun je gemakkelijk zelf. en hoeft niet veel tijd te kosten.
  Après ski: wat is après ski? De echte wintersporter doet niet aan uren lang in de kroeg hangen maar neemt naar een volle dag skiën een wel verdiend warm bad gevolgd door een borrel en heerlijk diner in goed gezelschap . Oké, af en toe een restaurantje pakken, even een drankje doen of overdag heerlijk genieten op een terrasje, ja, dat doen we wel!
  Weinig bezienswaardigheden: de bezienswaardigheid waar het om draait is de natuur, je komt er tenslotte om te skiën. Toch kun je voor afwisseling overige leuke skidorpjes die je tegenkomt ( mocht je in een groot skigebied verblijven ) bezoeken, een sneeuwschoenwandeling maken of een andere activiteit ondernemen.

  Naast dit allemaal is het gewoon heerlijk om eindeloos van de bergen af te dalen omringd door een prachtig wit landschap, ik wordt er helemaal happy van! Gelukkig heeft ieder een andere mening en interesses. Wintersport, you love it or hate it..

  1. avatar

   Je verkoopt het alleszins mooi. Ben nog niet overtuigd maar je weerlegt de argumenten goed 🙂

  2. avatar

   Haha, inderdaad leuk gedaan! Het is me dat geld nog altijd niet waard, maar toch leuk om te lezen wat mensen er wel in aantrekt 😉

 9. avatar

  Hier nog een medestander! Wil het best een keer uitproberen, maar je noemt bijna alle redenen op waarom ik juist niet zou willen gaan, haha. Ook de hoogtevrees van Lotte is voor mij een reden. Niet om van die berg af te gaan, maar die skilift. hmm, niet echt mijn ding. Haten is een groot woord, maar er zijn genoeg andere leuke dingen op mijn bucketlist waar ik veel meer zin in heb 🙂

  1. avatar

   Hihi, haten is inderdaad een groot woord maar moest een wat straf formuleren! Heel begrijpelijk dat het niet boven aan staat, en je bucketlist is net als de mijne waarschijnlijk eindeloos dus misschien op je 80 een keer gaan snowboarden?

 10. avatar

  Ik ben niet heel erg van de wintersport, maar meer dus letterlijk de sport. Op die latten of een snowboard kan ik gewoon niet. Ik heb hoogtevrees, dus ga dan maar eens met een noodgang naar beneden glijden. Ik ga het zeker nog wel eens doen, want mijn vriend houdt er wel van, maar is zeker niet mijn favoriet. Overigens vind ik op wintersport zonder die sport wel geweldig. Wandelen door de Oostenrijkse bergen, die schattige huisjes, de prachtige witte landschappen. Ja zonder te skiën of snowboarden vermaak ik me zeker beter!

  1. avatar

   Dat kan natuurlijk ook, wintervakantie zonder sport 🙂 Maar ook zelfs dan niet echt mijn favoriet. Ik ben echt van de terrasjes op reis… Cocktails sippen, mensen kijken, .. Love it!

 11. avatar

  Ook hier een wintersport-hater met als grootste argument: hoogtevrees. Ik heb ooit een keer op een skilift gezeten en ik heb doodsangsten uitgestaan. Dat en alle argumenten die je hierboven aanhaalt, zorgen ervoor dat ik ook hoogstwaarschijnlijk nooit op wintersport zal gaan!

  1. avatar

   Haha! Nog een medestander, wat onverwacht zeg! Oh dat is nu een reden die ik niet vermeld heb natuurlijk, hoogtevrees. Ik heb er namelijk zelf geen last van (of toch niet extreem) maar ik kan begrijpen dat zoiets je tegen houdt. Gaan wij toch gezellig citytrippen Lotte?

 12. avatar

  Nee hoor, ben het helemaal met je eens. Hoorde afgelopen weekend ook wat de prijzen waren van enkele dagen skiën. Alleen al een ski pas, daar kun je een leuke Europese stad voor bezoeken. Wintersporten zul je me ook niet snel doen; liever niet steden ontdekken.

  1. avatar

   Joepie! Had niet verwacht medestanders te vinden. Welkom bij de club Danny 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *