wintersport

Ja, niet gelogen. Ik hou echt niet van wintersport. Heb me ooit, zo’n 10 jaar geleden, aan 1 dag op de skilatten gewaagd en dat bevestigde alles wat ik ervan dacht. Het is gewoon niet voor mij weggelegd en daarom zal je Reismicrobe nooit op een board of latten zien staan. Of een gek moest me hier eens voor uitdagen en me alsnog willen overtuigen?

Wat me zo tegen steekt aan wintersport…

DE KOUDE

Freezing cold! Ijskoud. Niet mijn manier van vakantie vieren. Voor mij hoort bij vakantie bijna onlosmakelijk een zonnetje. Ik hoef niet per se een tropisch strand en zal ook niet wenen als het eens een druppel regent tijdens een citytrip. Maar ik zal niet snel bewust de koude opzoeken. Hoewel IJsland door alle leuke blogposts van collega-reisbloggers steeds hoger op het lijstje kruipt.

wintersport

APRES SKI

Ik ben zelf een behoorlijk feestneusje. Met de jaren zijn de scherpe kantjes er wat af, en zal je me niet meer elk weekend tot ’s morgens in de kroeg vinden maar het er zijn jaren dat ik niks anders deed. Toch zou een apres ski mij niet kunnen bekoren. Feesten in je skipak? Dansen op schlagers? Shotjes drinken? Nope. Ik pas!

DUUR

Als ik hoor van vrienden hoeveel zij uitgeven aan een klein weekje skieën, dan val ik steeds perplex achterover. Daar kan ik 4 citytrips mee doen. En dat wil ik dan ook doen. Veel liever. Wintersport is me veel te duur. Ik heb het er gewoon niet voor over. Een skipas, een skipak, eten en hotel lopen al snel fiks op. Ik geef er niets om!

ski-932188_960_720MATERIAAL

Eigenlijk hetgeen me nog het meest tegen houdt. Dat sleuren met materiaal. Lift op, lift af. Verschrikkelijk vind ik het. Niet dat ik lui ben op vakantie, maar ik verkies een stevige wandeling of dagje sightseeing absoluut boven je een hele dag muilezel voelen. Dat in combinatie met de koude maakt het voor mij totaal onaantrekkelijk.

WEINIG BEZIENSWAARDIGHEDEN

Op reis zal je me steeds zien zeulen (dat dan wel) met een stel reisgidsen. Tijdens een vakantie wil ik kunnen bij leren & nieuwe dingen ontdekken. Musea bezoeken, verdwalen in een historisch centrum, me verdiepen in de cultuur. En dat kan je dan in mijn ogen net niet op wintersportvakantie.

wintersport

En jij? Fan van wintersport of net als ik een hater van wintersport? Weerleg gerust al mijn argumenten 😉