Marokko heeft ons verbaasd, we zijn erg verliefd geworden op het land na een rondreis door het noorden. Enkele maanden later keerden we al terug om Marrakech te verkennen met onze zoon. Marrakech met kinderen is een top combinatie.

Marokkanen staan bekend als kindvriendelijk, en zo is het ook. Een kind opent er veel deuren, de bevolking is zo waar nog gastvrijer en geeft je een kleine inkijk in hun leven. Wij genoten met volle teugen.

Lees hier enkele algemene tips over Marokko met kinderen: dit moet je weten voor vertrekt.

Dit vinden je kinderen zeker fantastisch in Marrakech!

 • Jardin Majorelle

Een prachtige botanische tuin in Marrakech, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Kinderen zijn gek op de kleurrijke tuin en kunnen naar hartenlust alle hoekjes van deze parel ontdekken. De tuin herbergt planten uit alle vijf de continenten en heeft ook een klein museum met islamitische kunst.

De tuin was een tijdje in eigendom van Yves Saint Laurent, de Franse modeontwerper. Na zijn overlijden werd zijn as verstrooid in de rozentuin. Tip: kom op tijd want het kan druk worden in deze tuin. In het restaurantje hier kan je lekker lunchen!

Jardin Majorelle

Marrakech met kinderen

 • Uitstap naar de woestijn

Vanuit Marrakech ben je vrij snel in de woestijn, dus dit uitstapje mag niet op je lijstje ‘Marrakech met kinderen’ ontbreken. Als je kroost al iets groter zijn, gaan ze dit geweldig vinden. Op een kameel rijden, in een berbertent overnachten, dineren in het zand, … Een magische ervaring!

Als je de tijd hebt, neem dan zeker 3 dagen in de woestijn zodat je genoeg van de sfeer kan proeven en Aït-Ben-Hadou en de Dadès Gorge kan bezoeken.

Boek hier jouw droomtrip naar de woestijn. 

 • Djema El Fnaa plein

Hier bruist het! Dag én nacht. Slangenbezweerders, vrouwen die henna zetten, honderden kraampjesverkopers, vertellers die oude Berber verhalen brengen tot artiesten met de gekste kunstjes ooit.

Voor kleine kindjes is het hier erg druk, dus hielden wij onze zoon bij ons in de draagzak maar grote kinderen kunnen hier hun ogen uitkijken! Zet je ’s avonds aan een tafeltje bij een van de eetkraampjes en geniet van een heerlijke tajine. Genieten van een prachtig uitzicht? Neem je kids dan mee naar het uitzicht van een van de terrassen op het plein, bij Café de France kan je je schitterend opstellen.

Marrakech met kinderen

Marrakech met kinderen

 • Place D’Epices

Ons favoriete pleintje in Marrakech… Ook hier weer bedrijvigheid alom, die je kan gadeslaan vanop het dakterras van het geweldige Café D’Epices. Hier kan je kruiden ruiken, manden laten vlechten of een tapijt kopen. Hier kan je gemakkelijk enkele uren door brengen en geniet van al wat er zich rondom je ontplooit.

Morris liep rond op het pleintje en werd geknuffeld door de vrouwtjes die er hun manden tentoon stellen. Want ook dat is Marrakech met kinderen, je kind(eren) zullen worden opgetild, geknuffeld en krijgen kusjes bij de vleet!

Lekker lunchen in Marrakech doe je hier.

Marrakech met kinderen

 • Koutoubia Moskee

Vlakbij het drukke Djema El Fnaa plein, maar een stuk rustiger. Deze moskee torent boven de stad uit, tenminste zijn minaret, dus het is ook een ideaal oriëntatiepunt. De moskee zelf mag je niet bezoeken als niet-moslim, maar de tuin en de omgeving zijn enorm de moeite. Beetje wandelen, beetje struinen, beetje rusten, sapje drinken, naar de kindjes kijken die er spelen…

Je kan zelfs een beetje verkoeling zoeken in één van de fonteinen of voetballen in een van de grasveldjes… Even tot rust komen na een bezoek aan de drukke medina…

Marrakech met kinderen

 • Verdwalen in de souks

Last but not least, verdwaal samen met je kinderen (liefst niet letterlijk :)) in de souks van Marrakech. Hier vind je meer dan 40 000 ambachtslieden die je kinderen maar al te graag tonen hoe ze hun tot hun vakwerk komen.

Van schattige sloefjes voor je peuter tot een kitscherige handtas voor je tiener of een mooie snijplank voor jezelf… In de souks van Marrakech vind je werkelijk ALLES. Na een paar uurtjes rondslenteren ben je lichtjes overprikkeld maar kan je terug keren naar je resort of je riad om te ontspannen en terug te kijken op een geweldige dag.

Marrakech met kinderen

Marokko met kinderen? Hier lees je wat je moet weten voor vertrek. 

Marrakech met kinderen

Een vakantie in Marrakech met kinderen is absoluut een aanrader. De bevolking is ongelooflijk vriendelijk, en er is genoeg te doen en te beleven. Wil je de beleving compleet maken, overnacht dan met je kids in een riad (een traditioneel Marokkaans huis) in de medina (oude stad).

Wil je je tijdens je vakantie regelmatig kunnen terug trekken, een groot zwembad en wie weet een all-in? Kies dan voor één van de schitterende resorts aan de rand van de stad… Voor ieder wat wils.

3 reacties

 1. avatar
  Matthias zegt:

  Leuk verslag. Hoe hebben jullie de trip naar de woestijn aangepakt? Zelf gereden? Of georganiseerd?

 2. avatar

  Wij vonden Marrakech ook geweldig en het lijkt me inderdaad goed te doen met kinderen. Ik zou dan wel voor een resort kiezen i.p.v. een riad denk ik…. 😉

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hebben wij dus ook gedaan 🙂 Was lekker ontspannen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *