Dit park in Lisse (Nederland) stond al weken op het verlanglijstje, en veel tijd hadden we niet meer want stilaan bloeien de bloemen uit. Het keukenhof is een park vol inspiratietuinen om van te genieten. Hier vind je miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen.

Om je ogen uit te kijken! In de lente is het dé place to be voor bloemenfans. In het park zelf is vanalles te doen: van bloemenshows tot toffe evenementen. Dit jaar, 2018, staat in het teken van Romantiek In Bloemen. In de romantische lentesfeer die hier hangt, word je makkelijk meegesleept. Acht weken lang kan je hier komen genieten van alles wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. En wij zeggen: doen.

Zoveel bloemen bij elkaar heb je nog nooit gezien.

keukenhof

Twee tips: kom op tijd en huur een fiets!

Maar let op! Je bent, natuurlijk, niet de enige die hiervan wil komen genieten dus het durft hier heel druk worden. Vooral in het weekend. Slimme tip: kom vroeg. Voor 10.30 uur uur en na 16.00 uur is het minder druk in Keukenhof. Met de ochtend- en avondzon kun je prachtig foto’s maken. Daarnaast is het op maandag, dinsdag en woensdag rustiger dan op andere dagen.

Wij waren vroeg in het park, heel bewust want we wilden de drukte voor zijn. Toen het erg druk werd, hebben we fietsen gehuurd om de omgeving te verkennen. Toen wij terug kwamen, stond ook hier een lange rij dus ook daar geldt: op tijd komen! Een fiets huur je voor 10 euro en een kinderzitje erbij kost 2,5 euro. Bij Rent-A-Bike Van Dam kan je kiezen uit 4 routes van 5 tot 25 km die je allemaal langs de mooiste bloemenvelden voeren.

Keukenhof was enorm de moeite om te zien, maar het alleen rondfietsen vonden wij nog leuker! Je kan stoppen waar je wil en van dichtbij de bloemen gaan bekijken. Heerlijk!

Keukenhof
Check hier nog meer leuke uitstapjes in Nederland en België  

Keukenhof met kids?

Keukenhof is ook voor kinderen een groot feest. Met de gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin kunnen ze zich urenlang amuseren. Morris vond het fietsen natuurlijk ook geweldig! Hij heeft vooral genoten van de helikopters boven de bloemenvelden 🙂

Wil je dit jaar nog gaan genieten van deze bloemenpracht? Dat kan nog tot 13 mei. Better be quick! De exacte data voor volgend jaar zijn nog niet bekend, maar het park is steeds open van ongeveer eind maart tot half mei.

PRAKTISCH:

Van 22 maart 2018 tot en met 13 mei 2018 is Het Keukenhof dagelijks geopend van 08.00 – 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur. De prijs voor een ticket is 17 euro voor volwassenen. Voor kinderen vanaf 4 jaar betaal je 8 euro. Bekijk de website voor meer info.

Keukenhof

Keukenhof  Keukenhof

Keukenhof

6 reacties

 1. avatar

  Goeie tip om vroeg te gaan, en van de fiets ook!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja met de fiets door die velden was echt geweldig!

 2. avatar

  super toffe uitstap he. Fijn dat het jullie zo leuk bevallen is. Wij hadden toen mooie koude lucht maar wel heel erg koud!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Bij ons ook echt slecht weer dus ik hoop als we volgend jaar terug gaan, dat het zonnetje schijnt! Want terug gaan we zeker… Heerlijk!

 3. avatar

  Ik vond het er ook heerlijk. Volgend jaar ga ik terug om te fietsen.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Wij gaan ook echt terug denk ik, was zo jammer van het grijze weer. Dat fietsen was echt de max!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *