De Belgische kust.. Ik heb er zowaar een haat-liefde verhouding mee. Op het eerste gezicht zegt het me weinig, al die hoogbouw en niet-zo-blauwe-zee. Maar als je verder kijkt dan je neus lang is, ontdek je dat de Noordzee en zijn kust best wat te bieden hebben.

Dus mocht ons meneertje voor zijn tweede reisje twee maal een dagje Oostende proberen (op zijn eerste trip vloog hij naar Tenerife), en de zee in België keuren. Wat wij absolute must do’s vinden, lees je hier:

VEERBOOT NAAR OOSTEROEVER

Deze moet bovenaan in de lijst met doen tijdens een dagje Oostende, want ik ontdekte tijdens ons verblijf op mijn Instagram dat veel mensen dit uitje nog niet kennen.. Mezelf incluis tot voor deze trip! De overzetboot kan 50 personen en 20 fietsen overzetten. Aan ‘de overkant’ vind je het Fort Napoleon, authentieke vissercafés, en een bijna-verlaten-strand. Ik zag wel dat ze er hypermoderne appartementencomplexen aan het neerpoten zijn, beetje jammer!

Dagje Oostende

Praktisch: de overzet is gratis. Je kan een veerboot nemen op de Visserskaai ter hoogte van Noordzeeaquarium, en op de Oosteroever op het Maritiem Plein. Het sluisje waar je over moet wandelen na de veerboot, kan smal zijn voor sommige kinderwagens, wij namen de draagzak mee: no worries!

* Tip van een Facebook-volger
Hi Nies, inderdaad een fijne tip. Maar ik heb er ook nog 1 voor jou. Als je parkeert op de grote gratis parkings aan het Maria Hendrikapark, kan je gratis een fiets krijgen voor 1 dag tot 18h30. En die mag ook mee op het pontje!

NOSTALGIE MET MARVIN GAYE

Ook een must do: de Marvin Gaye ‘Midnight Love Tour’. Wereldster Marvin Gaye woonde twee jaar in Oostende en met deze tour kom je langs de belangrijkste plekken uit zijn leven in de kuststad. Wij ontdekken zijn capriolen op Valentijnsdag, exact 36 jaar nadat hij hier voet aan wal zette in 1981. Een bijzonder verhaal van een ontspoorde zanger. Tijdens de wandeldocumentaire kom je alles te weten over het tot stand komen van zijn wereldhit ‘Sexual Healing’. Je hoort ook Jan Hautekiet, Patrick De Witte, Freddie Cousaert, Jamie Lidell, en Arno. Erg de moeite!

Dagje Oostende

Een tour reserveren kan je online bij Visit Oostende of door langs te gaan. Prijs: €5 p.p.
Toerisme Oostende VZW
Monacoplein 2
8400 Oostende

ZONSONDERGANG OP HET STRAND

Wat een plaatje, toch? Genomen op Valentijn by the way.. Romantischer wordt het niet.. Met z’n twee (of in ons geval met 3) naar de ondergaande zon turen. Jawel, had gekund. Bekentenis: mijn echtgenoot Geert heeft deze foto alleen genomen, ik zat op de hotelkamer met ons zoontje omdat ik helemaal brak was van dat rondsjokken tijdens ons dagje Oostende. En ja, ik voel dat nog 20 weken na de bevalling en nee ik ben nog niet vaak gaan sporten. Verpest het moment nu niet 🙂

Doen dus! Volgende keer ga ik dus maar braafjes mee, moe of niet. Want wat een parel is me dat! Check hier hoe laat hij ondergaat.

Dagje Oostende

CULINAIRE VERWENNERIJ

Een vijfgangendiner mét baby.. Is that even possible? Wel als je na een dagje Oostende naar een échte Italiaan afzakt. Want Italianen zijn familiemensen! Chef Domenico liet enkele jaren geleden de zaak over aan zijn dochter Vida maar is nog steeds vaak te vinden in de zaak. Vida ontvangt ons hartelijk en zorgt ervoor dat wij ook met Morris de tijd hebben om gezellig te genieten. Domenico komt ons op het hart drukken dat ons manneke er een gezond en vrolijk boeleke uitziet want ‘zolang ge ze goed verzorgt, wenen ze niet’. Schatten van mensen en eten om duimen en vingers bij af te likken.

Dagje Oostende

Resto Marina
Albert I-promenade 9
8400 Oostende

Oostende, you so pretty! Eén ding heb ik tijdens onze twee daagjes in Oostende meermaals herhaald tegen mijn man: ze zijn hier zo vriendelijk… Overal! Aan de receptie van ons hotel, een medewerker van Panos, een verkoopster in de H&M, de baliemedewerker van Visit Oostende, .. Opvallend genoeg om het hier neer te typen in alle geval. Ik kom terug.

Meer informatie over wat te doen, zien, eten en drinken in Oostende vind je op www.visitoostende.be. Zoek je nog een slaapplaats, dan kan je altijd verblijven in een leuk vakantiepark in België. 

1 reactie

  1. avatar

    Ik kwam toevallig op je blog, op zoek naar tips voor een dagje weg met de kleine. Vond je verhaal al leuk om te lezen,maar na het zien van de heerlijke gerechten aan het einde ben ik verkocht. Ga er zeker eens naar toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *