Phieuw, wat emotionele maanden waren dat. Eind september werd ons zoontje geboren en sindsdien ging natuurlijk alle aandacht, terecht, naar onze kleine spruit. Toch begon het opnieuw te borrelen, een reisje zou ik wel smaken. Tegelijk kreeg ik paniekaanvallen bij het idee: hoe doe je dat in godsnaam met een baby erbij?

De uitnodiging van Tui fly kwam daarom als geroepen: ik krijg de kans, dus doen! De Canarische eilanden, a first for me. Tenerife zou me anders misschien niet spannend genoeg lijken, maar Tenerife met een baby: daar heb ik dan weer wel van wakker gelegen.

Het is niet stoer om toe te geven

I know. Als fervente reiziger zou het me allemaal moeten afgaan. Maar ik had lichte stress. Wat neem je mee, wat niet. Ik maakte, goed voorbereid als ik meestal ben, een inpaklijst. Een stresske minder. Maar hoe zou Morris het doen? Zou hij huilen op het vliegtuig en zouden wij de ouders worden waar ik zelf al eens lelijk naar gekeken had? Zou hij goed slapen in het bedje op hotel? Zouden wij het wel fijn vinden? De vragen tolden rond in mijn hoofd. Ik wist dat ik moest stoppen met tobben en het avontuur gewoon aannemen. Gaan! We zien wel waar we uitkomen.

En nu lijkt het alsof een hotelvakantie in Tenerife met een baby zo’n gigantisch avontuur is. Haha! Alle eerste keren zijn spannend, nietwaar. Maar hoe vonden we het nu eigenlijk?

DE VLUCHT

Als je van het vliegtuig kan stappen na 4 uur vliegen en er zijn mensen die verbaasd opkijken omdat ze niet doorhadden dat er een baby aan boord was: dan mag je jezelf in de handjes klappen. Bij deze. Morris, ge zijt bedankt. Een last van onze schouders, dit gaat goed!

Ik had melk afgekolfd om te kunnen geven tijdens het opstijgen. Ja, ik had ook live kunnen geven maar ik zei het al: stress. Wat als me dat ineens niet zou lukken op die vlieger? Ik wilde dus een back up. Je kan al raden. Die melk is in Tenerife de vuilbak in gegaan (bye bye 100 ml goud). Ik heb niet moeten geven tijdens het opstijgen of landen, Morris had nog gedronken bij het wachten aan de gate en leek geen last te hebben van zijn oren. We hebben hem gewoon niet gehoord.

De hoofdstewardess kwam ons zelfs zeggen dat we een droombaby hadden en meneerke zo flink was geweest. Wij natuurlijk stralen als twee idioten 🙂 Ook de terugvlucht ging vlotjes. Ik begin het te geloven dat vliegen/reizen met een peuter/kleuter een stuk moeilijker is dan met een babietje. Ik dacht dat ik van de stress af was! Nu klink ik als een stresskip, maar eens we op het vliegtuig zaten, liet ik alles van me afvallen en ben ik onmiddellijk beginnen genieten, beloofd!

Wat trouwens ook heerlijk was, ze hebben ons tweemaal een rij gegeven die vrij was, zodat we drie stoelen hadden. Was fijn, die ruimte en die privacy. Bij het wachten voor de check-in bij de terugvlucht is ook iemand ons uit de rij komen plukken zodat we langs de VIP check-in konden en wij niet met Morris in de draagzak lange tijd moesten aanschuiven. Een baby bij hebben begon verdacht handig te worden, haha.

DE VAKANTIE

Morris was moe toen we aankwamen, wat er niet op beterde omdat de check-in wel uren leek te duren. Nadat al onze gegevens in de computer stonden (een wat oudere receptionist tikte alles in met 1 vinger, kan je raden..), konden we ons eindelijk terug trekken in onze kamer. Geert en ik hadden razende honger dus besloten we nog te gaan eten in het restaurant van het hotel. Geen goed plan, Morris wilde slapen en was te onrustig om zijn oogjes toe te doen in de kinderwagen. Damn! Als dit elke avond zo zou zijn. De nacht verliep zoals thuis, met 2 nachtvoedingen dus even vermoeiend 🙂

De volgende ochtend was Morris nog steeds uit zijn normale doen. Hij huilde veel, zo kennen we hem niet. Na veel vijven en zessen krijgen we meneer eindelijk rustig (badje – voeding – suppo – volle pamper). Mag onze vakantie nu beginnen? De schrik zat er ondertussen wel een beetje in: wat als Morris helemaal niet op zijn plooi zou komen? We begonnen al te wennen aan het idee van een vakantie tussen de vier muren van onze hotelkamer. Hadden we dat zeezicht toch al.

Maar! Daar was het keerpunt. Na die moeilijke eerste avond en voormiddag liep alles vlotjes. Morris moest waarschijnlijk ook gewoon even bekomen van de reis. We leerden ons ritme helemaal afstemmen op het zijne. Zo zijn wij altijd gaan uiteten als we hem net in slaap hadden gekregen in de kinderwagen. Soms was het ook omgekeerd en gaf ik bijvoorbeeld borstvoeding op mijn verzoek, omdat we daarna verder konden rijden met onze huurwagen.

Hebben wij heel veel gedaan in Tenerife? Nope. Moest dat? Nope. Na 2 dagen in het hotel zelf (een bescheiden wandeling niet inbegrepen), had ik er wel genoeg van en zijn we een lange strandwandeling gaan maken. Een dag erna hebben we een auto gehuurd en zijn we de westkust en het noorden wat gaan verkennen. Héérlijk, meneerke in de draagzak en gaan.

Tenerife met baby

PRAKTISCH

Jij ook zin gekregen om er op uit te trekken? Met of zonder baby naar de zon? Want geloof me, vitamine D doet altijd deugd. En na een bevalling en een aantal weken tussen vier muren des te meer!

Vliegen?
Naar Tenerife vlieg je gemakkelijk met Tui fly (het vroegere Jetairfly) vanuit Brussel, Oostende, Luik of Charleroi. Super handig is dat je na landing meteen met een bus naar je hotel wordt gebracht (misschien iets minder sexy dan openbaar vervoer of een eigen auto, wat we normaal doen, maar ik was even heel blij met dit geregelde vervoer met ons kleintje).

In amper 4 à 5 uur ben je ter plaatse (opgelet: er is tijdsverschil, het is er 1 uur vroeger). Tenerife is het eiland van de eeuwige lente en dus kies je voor een zonzekere bestemming. Wil je naar Tenerife met een baby, vergeet dan ook voor hem/haar geen KidsID aan te vragen.

Slapen?
Wij legden onze hoofdjes te rusten in het Melia Jardines del Teide in Costa Adeje in het zuiden van Tenerife. Een prima hotel, dat ik vooral erg fijn vond voor z’n ruime kamers en prachtige uitzicht. Het hotel ligt op een heuvel dus je krijgt een ruim zeezicht. Het hotel kreeg na een recente renovatie 5 sterren, maar mijn bescheiden mening vindt 4 voldoende. Het zwembad is er verwarmd, dus zelfs in december kan je er gerust zwemmen.. Zalig!Tenerife met baby
reizen met baby

En is het nu yay of nay?

Ja hoor, wij zouden Tenerife met een baby direct weer doen. Relaxen, alles wat loslaten, en vooral: kei hard genieten van de oh zo fijne quality time met je gezinnetje. De vluchttijd naar Tenerife is prima te doen, de vier uurtjes vliegen zo voorbij. Ik vond de tijd veel sneller gaan dan wanneer ik geen baby bij me had. De meeste hotels in Tenerife zijn kindvriendelijk, zorg dat je niet boekt in een adult only hotel en dan komt dat allemaal dik in orde! De boodschap is: enjoy your family 🙂

Spannend!
Hou de blog en onze Facebookpagina de komende weken extra goed in de gaten, want er komt een leuke giveaway aan en wie weet kan jij dan ook met je blije bakkes in de zon gaan liggen 😀

Tenerife met een babyreizen met baby

En wij..

Wij zijn zeker niet voor het laatst op reis gegaan, #meneertjemorris en #reismicrobe combineren wonderwel! Wat Morris er van denkt, daar hebben voorlopig nog wel het raden naar… Of zegt dit genoeg 😉