reizen met baby

Binnen een paar dagen is het zover: voor het eerst de wijde wereld in met baby Morris. Tui fly (want zo heet Jetairfly tegenwoordig) stuurt er voor een bloggercampagne enkele schrijvende reizigers op uit. En Reismicrobe mag Tenerife ontdekken. To be fair: ik doe het lichtjes in mijn broek. Reizen is altijd spannend, maar reizen met baby is.. Géén idee. Dat is het ‘m net.

Goed zot of goed te doen?

Eens we ginder zijn, lijkt me dat allemaal wel mee te vallen. Hetzelfde als thuis, maar dan met wat beter weer, lekkerder eten en een groter zwembad (remember the staycation). Het is me dat naar daar geraken, dat ‘wat pak ik in godsnaam allemaal mee’, en wat niet natuurlijk. Ik heb eerlijk gezegd ook wat schrik om die mama te worden waar het kleintje de hele vlucht van huilt (scheve blikken incluis). Maar Morris doet dat thuis niet, dus laten we er even vanuit gaan dat hij het ook op het vliegtuig kalmpjes aan doet.

Voor de duidelijkheid: onze eerste reis met baby is geen avontuurlijke reis, wel een reis naar de zon in een mooi hotel. Wij willen daar zeker dingen doen en bezoeken maar zullen het ook rustig aan doen omwille van het opgelopen slaaptekort de laatste maanden 🙂

Ondertussen weten jullie dat ik een voorbereid mens ben en dus ben ik een inpaklijst voor het reizen met baby aan het samenstellen. Denk gerust even mee na: wat staat er te weinig, en wat te veel op? Ik kreeg van enkelen onder jullie al super goede tips door via Facebook, waarvoor dank! Deze inpaklijst zal ik na onze reis herbekijken en aanvullen, met de nodige ervaring in de achterzak.

INPAKLIJST VOOR REIZEN MET BABY

KLEDING

 • rompertjes, broekjes, sokjes, truitjes, kruippakje, …
 • zwemkledij
 • petje of hoedje

ONDERWEG

VOEDING

Ik geef borstvoeding, dus mijn boobies moeten zeker mee 😉

 • afkolfapparaat
  (hoeft zeker niet, als je enkel live gaat geven, maar kan van pas komen)
 • flesjes
 • steriliseertabletten

Voor de mama’s die flesvoeding geven: ik vul dit lijstje later nog aan met benodigdheden voor jullie.

SLAPEN

 • slaapzakjes
  (deze en deze zijn onze favoriet)
 • pyjama’s

VERZORGING

REISAPOTHEEK

 • koortswerend en pijnstillend middel (bv. Perdolan)
 • fysiologisch water
 • thermometer
 • manicure setje
  (nagelschaartje, vijl..)
 • Vitamine D

DOCUMENTEN

 • Kids ID
 • ISI+ kaart
 • Assurance kaart van je verzekering
  (dit is Belgisch dames)

OOK NOG HANDIG

 • Opvouwbaar wipstoeltje
  (tip van Maudgeniet.nl)
   
 • Zwempampers
 • Babyswimmer
  (hoe hilarisch is dit?)
 • Fopspeen
 • Babyfoon
 • Speelgoedje/knuffels
  (rammelaar, knisperboekje, …)
 • Dooky
  (universeel doek om aan kinderwagen, buggy, .. te bevestigen)
 • Luiertas als handbagage
  (met verschoonmatje)
 • Beetje waspoeder om kleertjes te wassen
  (geeft jouw babietje wel eens 4x per dag terug, de mijne wel!)
 • Opvouwbaar badje
  (altijd en overal een babybadje bij de hand)

Wat vond jij heel handig op reis met een baby? Vergeet ik iets?
Reageer onderaan dit artikel en dan neem ik jouw tip ook in deze lijst op en maak ik er na onze reis een downloadbaar PDF ‘je van voor jullie.