Ben ik dat, of is het echt wel suuuuuuuuuuper koud… Bbbrrrr! De koude windvlagen tegen je wangen, ik kan niet zeggen dat ik fan ben. Maar om nu hele dagen binnen te zitten? No thanks! Buiten spelen in de winter is een must met kindjes.

Dus trekken wij er geregeld nog even op uit, naar buiten. Zoals onlangs onze twee weekendjes naar zee. Ijskoud, maar wel een winterzonnetje en wij snel snel tevreden dus voilà. Natuurlijk kunnen we niet élk weekend op pad, maar ook thuis proberen we genoeg buiten te komen en onze Vitamine D op te slorpen.

 buiten spelen in de winter

Tips om méér buiten te spelen in de winter

  • Dieren zijn dé oplossing

Haha, waar of niet. Als je dieren hebt, moét je wel naar buiten. Zo hebben wij, niet heel spectaculair, 2 kippen. Die hebben elke dag graantjes nodig en ook hun eitjes moeten worden geraapt. Reden om buiten te komen.

En dat niet alleen, ik vind dat dieren ook echt voor een leuke extra zorgen bij je kindjes. Ze vragen er zelf naar, groeien er mee op… Ik moet nu wel eerlijk bekennen dat wij geen honden- of kattenmensen zijn maar dat mag hé. Kipjes zijn ons ding ?

  • Zandbak for the win!

Een zandbak buiten hebben is ook een goede reden om wat winterlucht te gaan opsnuiven soms. Wij hebben er een leuke grote kraan in staan voor Morris en zo wordt ie af en toe toch naar dat zand gezogen.

Eerlijk is eerlijk, niet dat ik dat buitenspelen in de winter altijd even leuk vind want soms denk ik dan wel: oh jee, die jassen weer allemaal aan, botjes zoeken, … Maar eens we buiten zijn, genieten we.

Een zandbak met deksel is het gemakkelijkst, dan kan je in die barre koude of in de regen ook echt dingen wegstoppen en kunnen eventuele dieren of zelfs ongedierte niet aan je zand. Onze zandbak werd vakkundig in elkaar geknutseld door mijn schoonvader, maar die van Wickey zijn een super alternatief als je geen Handige Harry in de familie hebt.

zandbak met deksel

Deze zandbakken zijn ook leuk te combineren met speeltoestellen en schommels, zodat je er een heerlijk ‘buiten spelen in de winter’ paradijs van kan maken.

  • Afspreken met vriendjes

Eerlijk is eerlijk, voor mij is buiten spelen in de winter soms een uitdaging met de kindjes. Het hele gedoe van aan en uitkleden, de koude, … Soms denk ik al te gemakkelijk: ik blijf er wel lekker mee binnen.

Dus, dé tip: spreek af met vriendjes. Regelmatig gaan wij iets samen doen met vriendinnen en hun kindjes en dan is het gemakkelijker om buiten te spelen omdat er een groepje kinderen is en je zelf bv. met de kleinsten kan binnen blijven.

buiten spelen in de winter

Spelen jullie kindjes graag buiten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *