Als je altijd graag gereisd hebt, is het een van de eerste vragen die in je opkomt nadat je zwanger bent… Ga ik nog kunnen reizen? Hoe is reizen met een kleintje? Bestaat er een ‘reizen met baby inpaklijst?’ Reizen is altijd spannend maar reizen met een baby… Dat is toch net wat anders!

Goed zot of goed te doen?

Wij springen voor het eerst een vliegtuig op richting Tenerife als onze zoon Morris 11 weken oud is. Jong dus. Heel erg klein is ie nog, daarom stijgt de spanning enorm de dagen voor ons vertrek. Ik loop als een kip zonder kop rond en ben het noorden kwijt. Wat neem je in godsnaam allemaal mee voor je baby?

Ik stelde voor deze reis een inpaklijst samen, en dat deed het hele proces vlotter verlopen. Als Morris 7 maanden is, vliegen we opnieuw richting de zon in Portugal. Eén ding is zeker: neem niet té veel mee. Pampers en fleswater kan je heus op je bestemming ook wel krijgen. Zonder verzorgingskussen kan je ook best een week of langer, gewoon verversen op het bed.

Met deze checklist voor het reizen met baby wil ik jullie helpen om dat inpakken ietsje minder stresserend te maken. Met deze inpaklijst vergeet je niets. Je kan de reizen met baby inpaklijst hier ook downloaden en afdrukken. Veel succes met inpakken.

reizen met baby inpaklijst

REISMICROBE’S REIZEN MET BABY INPAKLIJST

KLEDING

 • rompertjes, broekjes, sokjes, truitjes, kruippakje, …
 • zwemkledij
 • petje of hoedje

ONDERWEG

VOEDING

 • Bij borstvoeding: niets!
  (Eventueel kolfapparaat, ik gebruikte het niet…)
 • Flesjes, spenen en poedermelk
 • Steriliseertabletten
 • Borstel om schoon te maken

SLAPEN

VERZORGING

REISAPOTHEEK

 • koortswerend en pijnstillend middel (bv. Perdolan)
 • fysiologisch water
 • thermometer
 • manicure setje
  (nagelschaartje, vijl..)
 • Vitamine D

DOCUMENTEN

 • Kids ID
 • ISI+ kaart
 • Assurance kaart van je verzekering
  (dit is Belgisch dames)

REIZEN MET BABY INPAKLIJST.. OOK DIT NOG!

 • Opvouwbaar wipstoeltje
  (tip van Maudgeniet.nl)
   
 • Zwempampers
 • Babyswimmer
  (hoe hilarisch is dit?)
 • Fopspeen
 • Babyfoon
 • Speelgoedje/knuffels
  (rammelaar, knisperboekje, …)
 • Dooky
  (universeel doek om aan kinderwagen, buggy, .. te bevestigen)
 • Luiertas: alles binnen handbereik (handbagage)
  (met verschoonmatje)
 • Beetje waspoeder om kleertjes te wassen
  (geeft jouw babietje wel eens 4x per dag terug, de mijne wel!)
 • Opvouwbaar badje
  (altijd en overal een babybadje bij de hand)

De volledige inpaklijst reizen met baby kan je hier downloaden en afdrukken. Zo heb je de inpaklijst bij de hand en kan je gemakkelijk afchecken.

Staat er iets niet op onze reizen met baby inpaklijst? Vergeten we iets?

30 reacties

 1. avatar
  Britt zegt:

  Ben juist naar Egypte geweest met mijn 5weken oud dochtertje en waar ik van genoten heb is de draagzak/doek van minimonkey, de mini Sling. Heel compact, heel luchtig dus super bij warm weer (al is zo’n baby tege u nog altij wel warm… 😛 ) en het mag/kan mee in het water! Al heb ik dit nog niet geprobeerd want vond 5weken nog iets te jong en het zwembad iets te koud…

 2. avatar

  Handig overzicht! Wij zijn sinds de geboorte van de oudste, bijna twee jaar geleden, niet meer op reis geweest. Niet omdat we het niet aandurven, eerder uit financiële overwegingen. Misschien toch maar eens gewoon doen!

  1. avatar

   Snap ik! Op reis gaan is vaak een hele hap uit je budget. Wij kunnen het meestal redelijk ‘goedkoop’ en toch luxueus. Misschien daar ook eens over bloggen 🙂

 3. avatar
  Nele zegt:

  Wij nemen tegenwoordig altijd en overal de minimonkey minichair mee. Het verbaast ons dat er niet altijd kinderstoelen aanwezig zijn. Dit is echt een supercompact, handig ding!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hey Nele, ben dat eens gaan opzoeken… Ziet er super handig uit! Wij hebben hier ook zoiets, maar eigenlijk nog niet uitgetest omdat hij er nog te klein voor was maar nu zou hij er al in passen. Ze hebben inderdaad op veel plaatsen geen kinderstoel, en ik weiger enkel te komen op plaatsen waar ze er wél hebben 🙂

 4. […] bezorgde, probeer dan eens te reizen met een baby. Gelukkig kan je op Reismicrobe’s een volledige checklist vinden. Take a deep breath, relax and […]

 5. avatar
  Kathleen zegt:

  Ooh geweldig! Deze ga ik zeker gebruiken als we binnen 3 weken enkele dagen weg gaan.
  Een vraagje: wanneer zijn jullie voor de eerste keer gaan zwemmen met Morris?

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hoi Kathleen! Blij dat je er wat aan hebt. Wel, over dat zwemmen… Zowel in Tenerife als in Cyprus was het oké om als volwassenen te zwemmen maar toch nog echt te koud om met Morris in het water te duiken. Dus dat was eerder pootje baden. Wij waren wel voorzien: een wasbare zwemluier, UV-beschermde kledij, babyswimmer, etc… Of waar denk jij nog aan?

   1. avatar
    Kathleen zegt:

    Ja wij hebben een binnenzwembad op vakantie. Ik twijfel alleen of ze al oud genoeg is dan 🙂

 6. avatar

  Hi Nies
  Ze verkopen zo’n speciale klemmen waarmee je die tetradoeken aan de kinderwagen kan bevestigen 😉 Veiliger dan die Dooky’s!
  Groetjes,

 7. avatar
  Femke Op De Beeck zegt:

  Hoi Nies,
  Geweldige blog heb je! Wij zijn net terug van 2 weken Mauritius met ons zoontje van 8 maanden. Is super goed gegaan! We vlogen met Emirates, ze zijn heel kindvriendelijk en je baby krijgt handige cadeautjes, babyvoeding, een polaroid foto met de stewardess, prioriteit bij het boarden… Kobe paste nog net in de baby bassinet, hij heeft als een roos geslapen en wij hadden veel beenruimte 🙂 We hebben ook een UV- tentje van Decathlon meegenomen, dit nam weinig plaats in en is goed van pas gekomen. Een baby badje hebben we thuis gelaten, we namen Kobe mee onder de douche. Pyjama’s hebben we niet mee genomen en zijn vuile kleertjes heb ik daar gewoon een paar keer laten wassen via een droogkuis… handig!
  Groetjes
  Femke

 8. avatar
  Jolien Hanssens zegt:

  Hoi,

  Wij vertrekken binnen 2weken ook naar Tenerife met onze Pepijn. Hij zal dan bijna 3maand zijn.
  Je lijstje vind ik al vast een geschenk uit de hemel want het “wat neem ik nu allemaal mee “-gevoel ken ik maar al te goed.
  Maar ik vroeg me af of je anders nog tips weet voor een stressvrije vakantie. En wat heb je gedaan wat zwemmen betreft?
  Alleszins bedankt!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hoi Jolien,

   Oh wat leuk dat jullie ook naar Tenerife gaan, ik zie je berichtje nu pas want ik was zelf weer op vakantie. Jullie vertrekken dus volgende week al 🙂 Ik heb ook een blogpost over vliegen met een baby, die kan je hier lezen. Wij hebben toen nog niet gezwommen met Morris omdat het toen zelfs voor ons zo maar net warm genoeg was om te zwemmen en wij vonden hem toen echt nog te klein. Maar jullie gaan in mei dus dan zal het wel al aangenaam zijn. Je kan een zo een baby-zwemband mee nemen? En wij hebben ook een wasbare zwemluier, super handig! En van die UV-werende topjes (gekocht bij Decathlon) en een hoedje en dan kom je al heel ver. Voor de rest: gewoon genieten! Dat lukt echt nog met zo’n klein babietje want die slapen nog regelmatig… Enjoy!

 9. avatar

  Wat goed! Ik gaf borstvoeding toen we met baby naar Amerika gingen, dus het was heel simpel reizen. We hebben naast kleding voor haar amper extra spullen nodig gehad. Maar een inpaklijst is altijd handig.

  1. avatar

   Karlien, we zijn net terug en inderdaad.. Die borstvoeding is verdorie handig 🙂 Overal en altijd bij de hand en op temperatuur. Soms wat een drempel om ergens borstvoeding te geven, maar zocht me altijd een goei plekje uit zodat ik niet te veel ‘in het zicht’ van de mensen zat. En dan nog 😀

   1. avatar

    Wat goed om te horen! Het is echt heel makkelijk. Ik sprak een moeder en die was met baby heel wat maanden in Australië geweest. Omdat ze borstvoeding gaf, heeft ze nooit hoeven stressen zei ze 😀

 10. avatar
  Femke zegt:

  Hoi! Ik weet niet hoe het met de muggen in Tenerife is gesteld, maar een universeel muskietennet voor over de kinderwagen of het bedje vond ik heel handig!

  1. avatar

   Oh heb ik ook geen idee van! Goeie tip wel, denk dat er bij ons wel een muskietennet bij de kinderwagen zat. Even nakijken 🙂

 11. avatar

  Wauw dat is een aardige lijst! Ik heb (nog) geen kindertjes dus geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Super dat jullie al met de kleine op reis gaan. Heel veel plezier en geniet!

  1. avatar

   Dankjewel Elisa! Het zal heel anders worden, maar hopelijk net zo leuk 😉 Misschien zeul ik wel veel te veel mee, dat ga ik pas weten als we ginder zijn. Er komt inderdaad wel wat bij kijken. Genieten gaan we doen!

 12. avatar
  Speltincx Sofie zegt:

  Hey,

  Wij gingen naar Egypte toen Nessa 3 maanden was. Ze kreeg ook nog borstvoeding. Kei handig. Maar ze hadden ons gezegd om voor de zekerheid wel pap mee te nemen. Stel dat je melkmachine het op geeft heb je wel pap die je in België ook kan vinden.

  Nadien aan pas bevallen vriendin gegeven,n iet gebruikt maar toch veilig gevoel.

  Gr Sofie

  1. avatar

   Hey Sofie, merci voor je tip! Waar wij zitten, Tenerife, gaan denk ik wel winkels zijn met pap die je ook hier in België kan verkrijgen en bij mij is het precies wat psychologisch dat ik voorlopig nog niks in huis wil halen 😀 De borstvoeding loopt nu super goed, dus ik zie geen reden voor een plotse keldering van de productie.. Maar je zegt daar wel iets… Stel dat het wel gebeurd? Had ik nog niet aan gedacht zelfs. Toch eens checken wat ze ginder hebben!

 13. avatar
  martine zegt:

  Hey nies,

  Niet voor jouw reis nu, maar wat ik wel handig vond eens de borstvoeding achter de rug was…een flessenverwarmer voor in de auto. Dat is een systeem zonder water. Gebruikte ik ook voor patatjes op te warmen. Ik was niet graag afhankelijk van anderen (wegrestaurants bijvoorbeeld) voor het opwarmen van babyvoeding. Vaak liet ik ook op de kamer de pompbak vollopen met heer water en zette daar de papfles/patatjes in. Eigenlijk nam ik nooit veel mee, maar zocht naar praktische alternatieven. Dat maakte het voor mij ontspannend.

  Martine

  1. avatar

   Martine, dat is slim gezien. Ga ik sowieso onthouden voor de toekomst. Deze lijst zal toch aangevuld worden en binnen 2 jaar heet ie reizen met een peuter 🙂 Ik wil inderdaad ook niet te veel mee zeuzelen en ben eerder van de alternatieven. Ik weet nu al dat ik dit keer wel te veel mee neem, maar dan weet ik straks en voor een volgende keer ook beter: dat wel, en dat niet. Merci voor je tips 😀

 14. avatar
  Natalie Snijers zegt:

  Hey,
  wij zijn met ons popje nanaar Kroatië geweest toen ze 3 maanden was. Wel met de auto, maar ze heeft zo goed als heel de rit geslapen, zalig!
  Ik mis precies een zonnehoedje en een paraplu voor op de buggy. Ik weet niet hoe warm het ginder nu is, maar een klein pap flesje voor eventueel wat water tussendoor te laten drinken. Ook hadden wij een mini opblaasbaar zwembadje mee voor op ons terras, omdat het water van het grote zwembad nogal frisjes was.
  Bij ons was het continu minstens 30 graden, dus ik had Veeeeeeel te veel kleren voor haar bij 🙂
  verder was het heel goed meegevallen, toen deed ze nog
  dutjes in de buggy (geniet daarvan, want dat blijft spijtig genoeg niet zo!)
  Verder denk ik dat je goed voorbereid bent, en moest je iets vergeten, ideaal excuus om te gaan shoppen!
  Grtjs Natalie (collega van Geert)

  1. avatar

   Hey Nathalie! Het is toch spannend hé! Een hoedje of petje heb ik op de lijst staan bij ‘kleding’ (is een soort mutsje met zonneklep, kan wel dienen denk ik). Paraplu voor op de buggy heb ik inderdaad niet, wel een dooky. Ik vrees dat het te koud gaat zijn om te zwemmen (het is 22 graden). Ben wel benieuwd naar dat mini opblaasbaar zwembadje, hoe doe je dat als je kind nog niet kan zitten 🙂 Water bij geven had ik eerder al paar keer als tip gekregen maar ik hoorde dat het eigenlijk niet ‘mag’. “De eerste 6 maanden heeft de baby heeft alleen zijn melkvoeding (borstvoeding of kunstvoeding) nodig. Extra drank vermindert de eetlust waardoor hij geen melkvoeding zal drinken. Bij borstvoeding zorgt extra drank voor een verstoring van de melkproductie.” Ik ga hem maar gewoon een extra keer aanleggen denk 🙂 Dikke merci voor je tips meid!

   1. avatar
    Dorien Jochems zegt:

    Hoi Nies!

    Klopt helemaal wat je zegt: gewoon extra aanleggen tussendoor voor kleine ‘dorstlessende’ slokjes borstvoeding!
    Veel plezier! Dorien

    1. avatar

     Gaan we doen Dorien, hopelijk vind ik steeds een geschikt plekje zoals seffens op de luchthaven 🙂

 15. avatar
  Annelies zegt:

  Hallo..
  Laatst las ik dat zo een doeken voor over de kinderwagen best gevaarlijk zijn. De temperatuur daaronder kan nogal snel hoog oplopen waardoor het kindje het te warm krijgt en te weinig zuurstof. Zorg dat er zeker genoeg lucht/wind bij je kindje kan. Zelf geen ervaring mee, maar wil het maar meegeven. Veel plezier!

  1. avatar

   Hoi Annelies, ik had dat inderdaad ook gelezen. Er is voor gewaarschuwd geweest, en maar goed ook. Dit doek mag je ook niet gebruiken om je kinderwagen helemaal dicht te maken, je moet steeds voldoende ventileren en je kinderwagen zeker niet in de zon zetten maar altijd in de schaduw. Ik denk als we dat in acht nemen, er weinig kan mislopen. Merci voor je berichtje… Plezier maken doen we 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *