Phieuw, wat emotionele maanden waren dat. Eind september werd ons zoontje geboren en sindsdien ging natuurlijk alle aandacht, terecht, naar onze kleine spruit. Toch begon het opnieuw te borrelen, een reisje zou ik wel smaken. Tegelijk kreeg ik paniekaanvallen bij het idee: hoe doe je dat in godsnaam met een baby erbij?

De uitnodiging van Tui fly kwam daarom als geroepen: ik krijg de kans, dus doen! De Canarische eilanden, a first for me. Tenerife zou me anders misschien niet spannend genoeg lijken, maar Tenerife met een baby: daar heb ik dan weer wel van wakker gelegen.

Het is niet stoer om toe te geven

I know. Als fervente reiziger zou het me allemaal moeten afgaan. Maar ik had lichte stress. Wat neem je mee, wat niet. Ik maakte, goed voorbereid als ik meestal ben, een inpaklijst. Een stresske minder. Maar hoe zou Morris het doen? Zou hij huilen op het vliegtuig en zouden wij de ouders worden waar ik zelf al eens lelijk naar gekeken had? Zou hij goed slapen in het bedje op hotel? Zouden wij het wel fijn vinden? De vragen tolden rond in mijn hoofd. Ik wist dat ik moest stoppen met tobben en het avontuur gewoon aannemen. Gaan! We zien wel waar we uitkomen.

En nu lijkt het alsof een hotelvakantie in Tenerife met een baby zo’n gigantisch avontuur is. Haha! Alle eerste keren zijn spannend, nietwaar. Maar hoe vonden we het nu eigenlijk?

DE VLUCHT

Als je van het vliegtuig kan stappen na 4 uur vliegen en er zijn mensen die verbaasd opkijken omdat ze niet doorhadden dat er een baby aan boord was: dan mag je jezelf in de handjes klappen. Bij deze. Morris, ge zijt bedankt. Een last van onze schouders, dit gaat goed!

Ik had melk afgekolfd om te kunnen geven tijdens het opstijgen. Ja, ik had ook live kunnen geven maar ik zei het al: stress. Wat als me dat ineens niet zou lukken op die vlieger? Ik wilde dus een back up. Je kan al raden. Die melk is in Tenerife de vuilbak in gegaan (bye bye 100 ml goud). Ik heb niet moeten geven tijdens het opstijgen of landen, Morris had nog gedronken bij het wachten aan de gate en leek geen last te hebben van zijn oren. We hebben hem gewoon niet gehoord.

De hoofdstewardess kwam ons zelfs zeggen dat we een droombaby hadden en meneerke zo flink was geweest. Wij natuurlijk stralen als twee idioten 🙂 Ook de terugvlucht ging vlotjes. Ik begin het te geloven dat vliegen/reizen met een peuter/kleuter een stuk moeilijker is dan met een babietje. Ik dacht dat ik van de stress af was! Nu klink ik als een stresskip, maar eens we op het vliegtuig zaten, liet ik alles van me afvallen en ben ik onmiddellijk beginnen genieten, beloofd!

Wat trouwens ook heerlijk was, ze hebben ons tweemaal een rij gegeven die vrij was, zodat we drie stoelen hadden. Was fijn, die ruimte en die privacy. Bij het wachten voor de check-in bij de terugvlucht is ook iemand ons uit de rij komen plukken zodat we langs de VIP check-in konden en wij niet met Morris in de draagzak lange tijd moesten aanschuiven. Een baby bij hebben begon verdacht handig te worden, haha.

DE VAKANTIE

Morris was moe toen we aankwamen, wat er niet op beterde omdat de check-in wel uren leek te duren. Nadat al onze gegevens in de computer stonden (een wat oudere receptionist tikte alles in met 1 vinger, kan je raden..), konden we ons eindelijk terug trekken in onze kamer. Geert en ik hadden razende honger dus besloten we nog te gaan eten in het restaurant van het hotel. Geen goed plan, Morris wilde slapen en was te onrustig om zijn oogjes toe te doen in de kinderwagen. Damn! Als dit elke avond zo zou zijn. De nacht verliep zoals thuis, met 2 nachtvoedingen dus even vermoeiend 🙂

De volgende ochtend was Morris nog steeds uit zijn normale doen. Hij huilde veel, zo kennen we hem niet. Na veel vijven en zessen krijgen we meneer eindelijk rustig (badje – voeding – suppo – volle pamper). Mag onze vakantie nu beginnen? De schrik zat er ondertussen wel een beetje in: wat als Morris helemaal niet op zijn plooi zou komen? We begonnen al te wennen aan het idee van een vakantie tussen de vier muren van onze hotelkamer. Hadden we dat zeezicht toch al.

Maar! Daar was het keerpunt. Na die moeilijke eerste avond en voormiddag liep alles vlotjes. Morris moest waarschijnlijk ook gewoon even bekomen van de reis. We leerden ons ritme helemaal afstemmen op het zijne. Zo zijn wij altijd gaan uiteten als we hem net in slaap hadden gekregen in de kinderwagen. Soms was het ook omgekeerd en gaf ik bijvoorbeeld borstvoeding op mijn verzoek, omdat we daarna verder konden rijden met onze huurwagen.

Hebben wij heel veel gedaan in Tenerife? Nope. Moest dat? Nope. Na 2 dagen in het hotel zelf (een bescheiden wandeling niet inbegrepen), had ik er wel genoeg van en zijn we een lange strandwandeling gaan maken. Een dag erna hebben we een auto gehuurd en zijn we de westkust en het noorden wat gaan verkennen. Héérlijk, meneerke in de draagzak en gaan.

Tenerife met baby

PRAKTISCH

Jij ook zin gekregen om er op uit te trekken? Met of zonder baby naar de zon? Want geloof me, vitamine D doet altijd deugd. En na een bevalling en een aantal weken tussen vier muren des te meer!

Vliegen?
Naar Tenerife vlieg je gemakkelijk met Tui fly (het vroegere Jetairfly) vanuit Brussel, Oostende, Luik of Charleroi. Super handig is dat je na landing meteen met een bus naar je hotel wordt gebracht (misschien iets minder sexy dan openbaar vervoer of een eigen auto, wat we normaal doen, maar ik was even heel blij met dit geregelde vervoer met ons kleintje).

In amper 4 à 5 uur ben je ter plaatse (opgelet: er is tijdsverschil, het is er 1 uur vroeger). Tenerife is het eiland van de eeuwige lente en dus kies je voor een zonzekere bestemming. Wil je naar Tenerife met een baby, vergeet dan ook voor hem/haar geen KidsID aan te vragen.

Slapen?
Wij legden onze hoofdjes te rusten in het Melia Jardines del Teide in Costa Adeje in het zuiden van Tenerife. Een prima hotel, dat ik vooral erg fijn vond voor z’n ruime kamers en prachtige uitzicht. Het hotel ligt op een heuvel dus je krijgt een ruim zeezicht. Het hotel kreeg na een recente renovatie 5 sterren, maar mijn bescheiden mening vindt 4 voldoende. Het zwembad is er verwarmd, dus zelfs in december kan je er gerust zwemmen.. Zalig!Tenerife met baby
reizen met baby

En is het nu yay of nay?

Ja hoor, wij zouden Tenerife met een baby direct weer doen. Relaxen, alles wat loslaten, en vooral: kei hard genieten van de oh zo fijne quality time met je gezinnetje. De vluchttijd naar Tenerife is prima te doen, de vier uurtjes vliegen zo voorbij. Ik vond de tijd veel sneller gaan dan wanneer ik geen baby bij me had. De meeste hotels in Tenerife zijn kindvriendelijk, zorg dat je niet boekt in een adult only hotel en dan komt dat allemaal dik in orde! De boodschap is: enjoy your family 🙂

Spannend!
Hou de blog en onze Facebookpagina de komende weken extra goed in de gaten, want er komt een leuke giveaway aan en wie weet kan jij dan ook met je blije bakkes in de zon gaan liggen 😀

Tenerife met een babyreizen met baby

En wij..

Wij zijn zeker niet voor het laatst op reis gegaan, #meneertjemorris en #reismicrobe combineren wonderwel! Wat Morris er van denkt, daar hebben voorlopig nog wel het raden naar… Of zegt dit genoeg 😉

26 reacties

 1. avatar
  Barra Jonathan - De buck Lindsay zegt:

  Hallo! Wij zijn van plan om met onze baby (2maanden) naar Tenerife te vliegen met Tui. Nu lees ik dat er max. 10 kg mee kan in het bagageruim qua buggy/maxi cosi,.. onze kinderwagen weegt duidelijk meer dan 10 kg zoals elke kinderwagen denk ik dan.. 🙁 en we willen deze echt wel mee! Hebben jullie hier ervaring mee?

  Groetjes, Lindsay & Jonathan

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hi Lindsay en Jonathan, leuke plannen hebben jullie! Tenerife is echt prachtig, ook met een baby :-). Naar Tenerife hadden wij toen ook een zwaardere buggy mee, deze hebben we met de andere bagage ingechecked, en Morris hebben we daarna in de draagzak/draagdoek gedaan. Andere optie is natuurlijk een lichtere buggy aan te schaffen, wij hebben ondertussen de ergrobaby metrostroller, en hier zijn we ook super tevreden over. Veel reisplezier!

 2. avatar

  Haha wat een schattig ventje! Zo te horen hebben jullie het heerlijk gehad. Dit jaar ga ik ook voor het eerst me de kleinste vliegen, toch best wel spannend!
  Groetjes Sandra

  1. avatar

   Dankjewel Sandra! Heel spannend die eerste keer, maar ook zo leuk!

 3. avatar
  Anne-Sophie zegt:

  Super leuk om te lezen! Wij trekken er in oktober op uit met onze dochter die dan 8 maanden zal zijn. Tenerife is een grote kanshebber dus ik deel je blog ook zeker even met mijn man 🙂
  Ben er vrij gerust in, alleen zit ik nog met praktische vragen. Vervoer > autostoel/maxi cosi meenemen, in de draagzak bij mij? Eten > (melk check), groenten & fruit, babycook meenemen, toch maar potjes kopen? Ik browse iig nog wat verder op je blog, wat heb ik er zin in!

 4. avatar
  Annemarie zegt:

  Super leuk om je verhaal te lezen. Wij gaan over 3 weken 10 dagen naar tenerife. Heerlijk. Met ons zoontje van dan 7 maanden. Veel plannen wat we allemaal mee moeten nemen. Ben benieuwd hoe hij t zal gaan vinden.

  Wij gaan overigens naar Lagos de Fanabe Resort

  1. avatar

   Oh Annemarie, wat leuk! Dat komt helemaal goed, het is echt genieten. Tip: vooral niet té veel willen mee nemen. Ze hebben daar ook winkels 😉 Succes en vooral: genieten!

 5. avatar
  Sofie zegt:

  Dag Nies, een opstekertje, deze blogpost. Mijn vriend en ik overwegen om in maart met onze dochter (tegen dan 4 maanden oud) richting de Canarische eilanden te gaan, en, om eerlijk te zijn, ben ik een beetje angstig. Dat het bij jou zo goed is gegaan, geeft me wat meer moed 🙂 Groetjes, Sofie

  1. avatar

   Hoi Sofie! Echt doenbaar. Snap dat je het spannend vind, dat vond ik zeker ook. Gewoon op het ritme van je kleine meisje mee gaan en dan is het niks dan genieten. Succes! Als je nog iets praktisch wil weten ofzo, shoot! Geniet ervan.

  2. avatar
   Irene zegt:

   Hallo! Hoe deed je dat met luiers? Hebben ze op Tenerife een beetje goede luiers te koop en zo ja waar en welke?
   En ik lees dat jij borstvoeding geeft, ik helaas niet, enig idee of ze goede flesvoeding verkopen?

   Bedankt!

   1. avatar
    Nies zegt:

    In Tenerife verkopen ze alles wat je hier ook kan kopen. Natuurlijk niet per se dezelfde merken. Pampers namen we zelf wat mee maar niet allemaal, we gebruikten dan vooral de goede voor ’s nachts. Flesvoeding gaf ik soms ook gewoon een ander merk, daar oefende ik thuis dan al eens mee.

 6. avatar

  Hahaha die laatste foto 😀 Fijn dat jullie het fijn hebben gehad! Ik hoop zelf ook nog dit jaar in Tenerife te geraken 🙂

  1. avatar

   Ja haha! Dat manneke kan al goed poseren 😉 Ik hoop met je mee, Tenerife is echt fijn!

 7. avatar

  Wat goed om te lezen dat jullie zo’n fijne eerste vakantie met z’n drietjes hebben gehad! Tuurlijk is zo’n eerste keer vliegen én vakantie met zo’n kleintje eng.. Maar ik wist al dat het helemaal goed ging komen. Fijn.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Maud! Spannend was het absoluut, maar we hebben zo genoten. En al weet Morris er later helemaal niets meer van, hij had toch heerlijke quality time met z’n ouders 😀

 8. avatar

  Zag er een leuke reis uit!
  Ik had ook veel stress voor de allereerste vakantie met Emil, dat is normaal denk ik.
  Persoonlijk vind ik reizen met een baby makkelijker dan met een peuter. Baby’s kan je nog heel makkelijk overal meenemen en vooral: ze spreken niet tegen 🙂
  Ik vond de periode tussen 1 en 2,5 jaar de lastigste om te reizen, omdat je kindje dan nog “klein” is, nog moet slapen, niet alles kan zeggen en daarom soms weent… Nu is Emil bijna 4 en dat is een enorm makkelijke leeftijd! Vind ik hé 😉
  Maar jullie hebben gelijk, sowieso reizen met kindjes, dat moet je doen. Ook al is het soms moeilijk. Kinderen leren er veel door bij, ze worden sterk en zelfstandig, dus jullie zijn goed bezig denk ik 🙂
  Liefs x

  1. avatar
   Nies zegt:

   Josefien, het is inderdaad (achteraf gezien) vrij gemakkelijk gegaan.. En ik hoor het van veel mensen: geniet er nu nog van, nu het nog ‘makkelijk’ is… Misschien nu ie nog klein is ook maar een verre reis plannen dan 🙂 Ik vind het alvast heerlijk dat het wel gewoon nog steeds kan, want die reislust berg je natuurlijk niet zomaar op! Jullie nog verre reizen gepland met Emil?

   1. avatar

    Ik ben van mening: je moet je vaak aanpassen aan je kindje, maar soms moet je kindje ook leren om zich aan jou aan te passen. Bijvoorbeeld op vakantie. Dus ik denk dat het zeker goed is om te blijven reizen, Morris zal snel leren om met jullie mee op pad te gaan zonder morren. Daar ben ik zeker van! 🙂
    Wij gaan binnenkort weer op skireis, Emil gaat skilessen beginnen volgen. In de zomer trekken we naar Zuid-Frankrijk, op dit moment is zon + zwembad de combinatie die het best werkt voor hem, en wij genieten er ook van.
    USA staat nog steeds hoog op onze verlanglijst (we waren er al 2 keer en we willen graag terug). Dat gaan we zeker doen maar dan willen we wel dat Emil wat ouder is zodat hij zich ten volle bewust is van al het moois dat hij daar zal zien.
    Nog even tijd om te sparen dus 🙂

 9. avatar

  Wat fijn dat het zo goed is gegaan, lijkt me heel spannend zon eerste keer. Leuke foto’s (vooral die laatste)

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hihi, die is grappig hé 😉

 10. avatar
  Martien Janssen zegt:

  Leuk verslag! En een optie voor ons met ons baby’tje dat tegen de zomer 1 jaar is! Toen onze Brammetje 7 weken was, zijn we voor een weekje naar Frankrijk gereden. Ook goed te doen, vier uurtjes auto. Gaan eten vond ik ook telkens heel spannend. Soms ging het goed, soms minder… Het klopt dat het wel een enorme verandering is tegenover onze iets avontuurlijkere reizen (Lapland, Japan, Myanmar,…. Ik denk dat we dergelijke bestemmingen de komende jaren niet meer zo snel zullen aandoen).

  1. avatar
   Nies zegt:

   Martien, met de auto naar Frankrijk is inderdaad ook een goeie optie, doen we misschien deze zomer wel.. Of naar Spanje.. We hebben daar een trouwfeest in augustus.. Kindjes kan je niet voorspellen dus inderdaad, de ene dag zal al beter gaan als de andere. Ik ga wel proberen om nog verdere reizen te maken, maar inderdaad.. Lapland zou ik ook niet doen met een baby 😀

 11. avatar

  Toffe blog en mooie foto’s! Ik krijg er zelf al zin in 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Helemaal de bedoeling, haha!

 12. avatar

  Zo leuk om te lezen dat het je zo bevallen is en dat je heb kunnen genieten. Lijkt mij ook zeer spannend zo’n eerste keer met je baby op reis 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks meid! Het was inderdaad spannend, maar ik denk dat het beste is .. ‘gewoon doen’. Dus hebben we dat maar gedaan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *