Vorige week schreef ik over hoe ik met een bang hartje op reis vertrok. Want deze keer zou de baby niet mee gaan. Met een hele hoop vrienden richting het noorden van Spanje. Want er trouwde een vriendin… In Coruña, een stadje in Galicië (Spanje). En hoewel ik die vriendin haar huwelijk heel graag wilde bij wonen, was het met een dubbel gevoel dat we ons zoontje achterlieten. Toch konden Geert en ik écht genieten en ontdekten we zelfs een klein tropisch paradijsje: De Cies eilanden.

Wegdromen bij Google Images

We hadden amper tijd om Morris te missen (sorry lieve jongen). Want Reismicrobe zou Reismicrobe niet zijn, als ik ook uit deze trip niet alles zou willen halen. Na het huwelijk hadden we nog twee dagen om de omgeving te verkennen. De bruidegom is een Spanjaard en kent de streek natuurlijk als de beste. Toen we in Coruña Thaïs wilden gaan eten, keek het koppel ons dan ook raar aan. Ben je gek geworden! En gelijk hadden ze, het eten in Galicië is subliem. Zo subliem dat ik plots heel veel vis heb geproefd (terwijl ik dit niet lust!).

Maanden voor het huwelijk verlekkerde de bride to be ons op de trip die we de zondag na het feest zouden maken: de Cies eilanden. Een snelle zoektocht op Google gaf ons reden om haar te geloven: wat zagen al die plaatjes er veelbelovend uit! Meteen een reden voor ons om een huurauto te boeken, zodat we vrij zouden zijn om ook buiten Coruña op ontdekking te gaan. Wat een geluk dat we dat gedaan hebben. De Cies eilanden zijn on-ge-loof-lijk mooi!

De Caraïben zijn er niks tegen!

Vanuit Coruna is het twee uurtjes zuidwaarts rijden naar Vigo, waar je de ferry kan nemen naar de Cies eilanden. Die rit van twee uur daar zat vooral mijn echtgenoot niets mee in, want bij het ophalen van de auto ontdekte hij dat de Volkswagen Touran door Easyterra in een BMW 2 omgetoverd was. Hij blij, wij blij. In Vigo haal je je ticket op dat je vooraf online bestelde. Wij betaalden 18 euro voor de ferry. De boot doet er ongeveer een halfuur op om de Cies Eilanden te bereiken.

Verkozen tot het mooiste strand ter wereld

En dan… Dan ben je op de Caraïben. Of zo lijkt het toch. Fijn, wit zand en kristalhelder water. Geen wonder dat dit eiland door de Britse krant The Guardian is uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. De Cies eilanden maken deel uit van het nationaal park van de Atlantische Eilanden van Galicië. Ze zijn onbewoond en nemen zo’n 3 vierkante kilometer in beslag. Er mag trouwens maar een beperkt aantal mensen per dag naar het eiland.

Tip: neem je wandelschoenen mee, je kan enkele mooie wandelingen maken op het eiland. Het zou jammer zijn om enkel het strand te zien. Wil je langer dan een dagje genieten van de Cies eilanden dan kan je een tent huren of mee nemen en op de enige camping van het eiland overnachten.

Gelukkig hoef je niet enkel voor de Cies eilanden naar Galicië af te zakken, ook Santiago De Compostela, Vigo & Coruña zijn de moeite. In deze streek kan je mooie wandelingen maken door uitgestrekte bosgebieden. Boek net als wij een hotel met korting en geniet van alles wat deze bijzondere streek te bieden heeft!

Cies eilanden

2 reacties

  1. avatar

    Wauw wat een paradijs!

    1. avatar

      Dat vonden wij ook, ’t is echt een pareltje! Ik was precies op de Malediven ofzo 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *