reisje geboekt

Spring spring! Stuiter stuiter! Dans dans! Eindelijk hebben we weer een reisje geboekt. Na veel twijfelen en dubben. En het is geworden: Marokko! Van 4 tot 15 oktober vertoeven wij in het Afrikaanse noorden op zoek naar betoverende soeks, heerlijke muntthee, geurige couscous en prachtige landschappen.

Meestal duurt het bij ons even voor wij iets boeken. Ik ben een eeuwige twijfelaar en kom moeilijk tot beslissingen. Met Morris, de blog en de zaak erbij moet ik nu soms sneller knopen doorhakken, minder alles afwegen en gewoon springen. Enkele weken geleden zag ik een super vlucht naar Fez. Drie weken rondtrekken in Marokko, ik was verkocht! Geert kreeg geen verlof op het werk, helaas.

Azië. Oh Azië.

Dan begon ik weer te dromen van Azië. Oh Azië. Ik wil zo graag naar Vietnam, of Bali of Cambodja of … Maar helaas. Onze portefeuille houdt dat momenteel nog wat tegen. Een vliegticket kost algauw 600 euro (x 2 + een baby) en met de opstart van mijn zaak (en het opgeven van een vast loon) is het nog even zoeken. Ook al stromen de klanten binnen, het duurt even voor je echt rendabel bent.

Dus zette ik met pijn in het hart die droom even uit. Ik ging opnieuw kijken naar die betaalbare vluchten naar Marokko. Ze waren er nog, ietsje duurder geworden weliswaar maar nog steeds doenbaar. Ik zou gewoon een dikke week van ons oorspronkelijk plan moeten ‘kappen’ zodat Geert op tijd terug is voor zijn werk. de reis werd minder ver en minder lang dan ik wilde. Maar! Ik ben wel kei blij.

Nog 33 dagen. Ikke aftellen?

12 dagen Marokko is zeker ook niet slecht. Whoop whoop! Ik ben dus echt zo’n mens dat instant verandert na het boeken van een vliegticket. Opeens tien keer zo vrolijk, vergeten te eten omdat ik hotels aan het zoeken ben, meteen naar de boekhandel voor een reisgids, … I LOVE IT! Ik ben weer even helemaal in de ban, en helemaal blij om een nieuwe bestemming te ontdekken.

Laat die tips maar komen! Waar mag ik komen lezen? Wie deed er Marokko met een baby?