Net voor we op rondreis in Marokko vertrokken, gingen we er nog even tussen uit net over de grens. Een weekendje Brabant helemaal in het teken van onze 1-jarige zoon. Tegelijkertijd een brok nostalgie en mooie herinneringen want het was van onze eigen kindertijd geleden dat wij genoten van de sprookjes in De Efteling en dieren ontdekten in de Beekse Bergen.

Visit Brabant nodigde ons eind september uit voor een weekendje in Brabant. Grappig, want voor ons ligt het vlakbij aangezien wij bij de grens wonen. Toch heeft Brabant nog zoveel te bieden dat wij niet kennen. Ons vind je meestal in Breda om wat te shoppen of een lekker hapje te eten. Eindhoven vinden we ook gezellig en in Tilburg vertoeven we ook wel eens. Maar verder gaat het vaak niet. Vaak hoef je dus niet ver te gaan om nieuwe ontdekkingen te doen!

weekendje Brabant

Dompel je onder in een sprookjeswereld

Ons weekendje Brabant viel tijdens BrabantNacht. Dit is een super tof initiatief waarbij Brabantse iconen op een verrassende manier in de picture kunnen komen te staan. Ze openen ’s avonds en ’s nachts hun deuren, zodat je een andere kijk op ze krijgt! Met de baby zijn wij natuurlijk geen nachtbrakers meer (of net wel, maar op een andere manier!). Wij hielden het bij een dagje Efteling en Beekse Bergen.

De Efteling was voor mij jaren geleden. Ik herinner mij een grote bus, al mijn neefjes en nichtjes, alle tantes en nonkels: klaar om samen een uitstap naar de Efteling te maken. Dolle pret. De Beekse Bergen deed ik toen ik klein was met een tante en nonkel die toen nog geen kindjes hadden. Leuke, maar vage, herinneringen. Tijd om daar verandering in te brengen.

Dus mocht ik emo-mama gaan spelen in De Efteling, want ja Morris is nog vrij klein maar het Sprookjesbos vinden ook de allerkleinsten leuk en op de carrousels vond hij het ook geweldig. En emo werd mama toen ze haar zoontje op de paddenstoel mocht zetten. Wat vond ik dat stiekem leuk 🙂

weekendje Brabant

weekendje Brabant

Na al die pret, mochten we in Raveleijn nog naar een show gaan kijken. Een spannende openluchtshow met ruiters, water, vuur, en veel spektakel. Wij hebben onze ogen uitgekeken, wauw! Ik had zoiets nog nooit ervaren. De hele show weet je niet waar je eerst moet kijken, overal gebeurt iets. De show is bedoeld voor kindjes vanaf 6 jaar maar ook als volwassene is het een must do!

weekendje Brabant

Nog een lekker hapje in het restaurant ‘Het Wapen van Raveleijn’ en we konden moe maar voldoen in ons bed ploffen in het Loonsche land. Heerlijk als je niet meer naar huis hoeft na zo een dagje. Het Loonsche Land ligt vlakbij het park en biedt 75 kamers. Je kan kiezen voor het Loonsche Land Hotel (waar wij sliepen) of voor een vakantiewoning midden in de natuur. Heerlijk!

Een paradijs voor dieren

Een lekker ontbijtje later, klaar om terug gekatapulteerd te worden naar onze reis van Zuid-Afrika: de Beekse Bergen. Mooi weer én zondag: lekker druk maar gelukkig hadden wij al tickets en hoefden we niet aan te schuiven. In de Beekse Bergen kan je kiezen hoe je van je safari geniet, of je kan het combineren: met je eigen auto, met een bus of met de boot. Wij kozen voor onze eigen auto, gezellig!

Voor één keertje mocht Morris mee vooraan in de auto, wijzen naar alle diertjes. Wel, diertjes. Zeg maar dieren: leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen, apen, krokodillen, alles passeerde de revue. De manier waarop het park is aangelegd geeft je echt het Afrika-gevoel. Ik zag dat ze zelfs lodges aan het bouwen waren zodat je net als in Zuid-Afrika kan wakker worden met het geluid van een brullende leeuw. Zalig was het om dat weer even te mogen voelen.

weekendje Brabantweekendje Brabant

Ik heb daar en dan beslist dat we dit minstens jaarlijks gaan doen met Morris, naar de Beekse Bergen om hem warm te maken voor ’the real stuff’ en dan keren we terug naar Zuid-Afrika als gezinnetje. Voor nu was Brabant perfect 🙂 Ik hou van de mentaliteit, de mensen, en de no-nonsense ‘cultuur’. Er is nog zoveel te doen en te beleven, maar ik ben blij dat we deze twee toppers al kunnen afvinken voor nu.

Welke must do’s in Brabant mogen we zeker ook niet missen? 

 

5 reacties

 1. avatar

  Leuke tips voor onze staycation bij de buren dit jaar !

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja absoluut, zoveel te ontdekken. Over de grens en toch zo dichtbij!

 2. […] Denk maar aan De Efteling, of het natuurschoon van De Biesbosch en de safaris in Beekse Bergen. Mies vertelt daar graag meer over.Mijn persoonlijke favoriet? Prison Escape in Breda, een escaperoom […]

 3. avatar

  ’s Hertogenbosch vonden wij ook wel een aangename stad om te winkelen.

  1. avatar

   Oh ja, die moet ik ook eens dringend op de planning zetten. Al veel leuks over gehoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *