Wie er nog over moest twijfelen, reizen doet je hart goed. Het laadt je batterijen op. Het vervult je met levenslust. Je gaat er weer van stralen. Redenen zat om in een vliegtuig te kruipen en nieuwe oorden op te zoeken, lijkt mij.

Ik zette voor jullie mijn 7 belangrijkste redenen op een rijtje.

1. Het eten

Tja… wie mij kent zal het niets verbazen, haha! Nummer één voor mij om te reizen = het eten. Man, wat heb ik gesmuld in Thailand en gewatertand in Italië. Mensen verklaren mij regelmatig voor gek, maar ik zoek vaak thuis al uit waar ik wil gaan eten (andere reisblogs, Tripadvisor, Lonely Planet, …) Natuurlijk laat ik me soms ook leiden door mijn gevoel, maar toch laat ik me regelmatig inspireren in de juiste richting. Works for me!

DSC01013

Zo’n bordje eet je alleen in Italië. Zoooo lekker!

2. De universiteit van het leven

Ik héb gestudeerd. Journalistiek, toen ik 19 was. Uiteraard heb ik toen dingen geleerd, en ook op mijn werk leer ik elke dag bij. Maar toch. Voor, na en op reis voel ik me constant bijleren. Ik doe ervaringen op die ik niet voor mogelijk hield en die me vullen met nieuwsgierigheid. Ik zie soms vrienden terug komen van een reis zonder dat ze de historie achter bepaalde bezienswaardigheden kennen. Daar kan ik met de beste wil van de wereld niet inkomen. Een maya-ruïne bezoeken in Mexico: dan wil én moet ik die geschiedenis kennen.

3. Stap uit je comfortzone en durf

Ik ben een twijfelaar, niet veel mensen weten dat. Eigenlijk durf ik veel niet. Op reis moet je soms wel, want je komt er vaak maar één keer in je leven. En als je het dan niet durft, of doet… Dan komt het er misschien nooit van. Stap uit je comfortzone, weg van de dingen die je al kent en kan. Het geeft mij telkens weer voldoening om mezelf over de grens heen te pushen. “Life begins where the comfort zone ends”

B (66)

Een dier van vier ton ontmoeten, spannend toch!

4. De mensen

Ik geef toe, ik ben niet het type reiziger die overal ter wereld vrienden maakt. Ik heb daar ook niet per se de behoefte aan. Maar ik vind het wel enorm waardevol om af en toe een gesprek te voeren met een local. Ik moet dan aan nummer 3 denken uit dit lijstje en soms een beetje uit mijn comfortzone stappen, maar het is het altijd waard. Pas als je de bevolking leert kennen, ken je het land. En met de bevolking bedoel ik niet die breed lachende excursie-verkoper op straat. Die wil je alleen leren kennen om jou iets te verkopen.

5. Je hebt altijd een spannend verhaal te vertellen

Sowieso maak je dingen mee. Je las het eerder al op mijn blog: opgelicht worden in Bangkok, verdwalen in een Zuid-Afrikaanse township, … De avonturen kruisen je pad, of je nu wil of niet. Mensen horen dit graag. Ik entertain er regelmatig vrienden mee, toch weer iets anders dan het laatste debacle op je werk.. 😉 “Travel, it leaves you speechless and then turns you into a storyteller.”

Platte band in Zuid-Afrika

Zoals die ene keer dat we een platte band moesten vervangen in 35°C. Altijd lachen, toch?

6. Je leeft maar een keer! Niemand kent je op je bestemming (wink wink..)

Heerlijk, het feit dat niemand je kent. Zo liep ik er in Thailand regelmatig vrij belachelijk gekleed bij. Maar het kon me helemaal niets schelen. Ik voelde me net heel erg vrij door het mij niet te moeten aantrekken. De eerste dagen lette ik nog erg op m’n make-up of m’n haar maar door de hoge luchtvochtigheid in het land, zag je na een uur al niets meer van die moeite. Laat het los dus, doe eens gek op reis en trek je niets aan van wat anderen denken…

A (21)

Denken jullie écht dat ik in België zo over straat zou lopen?

7. Maak je hoofd leeg. Weg van de stress

Vandaag nog had ik een gesprek met een collega, die ondertussen ook een goede vriendin geworden is. We hadden het over ‘echt ontspannen zijn’. En hoe we dat toch enkel op reis leken te voelen. Het collegaatje voelt zich één keer per jaar ontspannen, als ze in haar campingstoel aan het Gardameer zit. Ik moest meteen denken aan mijn reis naar Thailand, voor de eerste keer in jaren lang en ver weg op reis. Net getrouwd, … Toen voelde ik mij zo relaxed. Laat je zorgen thuis!

Een of meerdere redenen die je aanspreken? Boek dan maar snel je volgende citytrip, rondreis of roadtrip. Het zal je deugd doen.

“Dreams don’t work, unless you DO.”

 

 

1 reactie

  1. […] te gaan. Dus: niets nieuws onder de zon. Maar waarom zou je eigenlijk op reis gaan? Ik werd door Reismicrobe geïnspireerd om mijn motivatie te bekijken. Hier mijn tien belangrijkste […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *