Het mysterie ontrafeld. Vandaag doe ik al mijn geheimen uit de doeken 🙂

VEEL VRAGEN OVER HOE IK HET AANPAK

Ik krijg regelmatig vragen als: “hoe doe jij dat toch, al dat reizen?” “Hoe betaal jij dat?” “De lotto gewonnen zeker?”. Neen, lieve mensen. Ik ga bewust met mijn geld om en weet wat ik moet doen om een volgende (grote) reis mogelijk te kunnen maken. Het is zo simpel als wat. Daarom kan ik zo vaak op reis. Ook jij kan vandaag beginnen met dromen van verre landen en stranden.

naamloos

SPAREN VOOR JE DROOMREIS DOE JE ZO

1. Elke dag wat kleingeld in de spaarpot

Lijkt misschien iets uit je kindertijd maar leg letterlijk een spaarpot aan, gooi er elke dag je kleingeld in. Dit telt aardig op na een tijdje. Ook als je bijvoorbeeld geld krijgt voor je verjaardag: recht de spaarpot in. Je verbaast je over het bedrag na enkele maanden.

2. Doelsparen

Bij de meeste banken kan je gratis een nieuwe rekening openen. Doe dit, en geef ze de naam van het land waar je naartoe wil. Laat elke maand automatisch geld overschrijven zodat je het niet té hard voelt maar je reisrekening toch aandikt. Enkele tips over doelsparen lees je hier.

geld-besparen-én-milieuvriendelijk-wassen

3. Verkoop je spullen

Iedereen heeft zaken staan waar hij niets mee doet. Misschien een optie om ze te verkopen om zo wat extraatjes te verzamelen? Je kan je spullen op Ebay, 2dehands.be of Kapaza zwieren maar je kan evengoed naar een plaatselijke rommelmarkt trekken met je hebben en houden.

4. Cadeautjes

Regelmatig op een jaar krijg jij cadeautjes. Met je verjaardag, of met Kerst. Misschien niet gemakkelijk maar het is een idee om aan je lieve familie en vrienden te zeggen dat je liever gewoon centjes hebt, want dat je grootste cadeau is om deze te kunnen uitgeven op je volgende reis. 

5. Zoek een bijbaantje

Auw! Niet iets wat iedereen graag hoort. Ik heb dus overduidelijk niet de lotto gewonnen want ook ik moet af en toe wat extra doen om het te kunnen waarmaken. Mijn echtgenoot klust elke zaterdag bij en ikzelf werk af en toe bij mijn neef die traiteur is.

HNMarec30-03-12Geld-Reizen__jpg_h380

6. Keuzes maken

Hier wordt het al iets lastiger, niet iedereen wil/kan dit. Ik rijd met een Volkswagen Golf uit 2001 die vol blutsen en krassen staat. Maar ik trek het mij niet aan, want door met dit autootje te blijven rijden kan ik binnenkort weer op reis.

Niets vernieuwend hé? Moeilijk is het niet, en deze 6 manieren kunnen je op weg helpen. Het blijft natuurlijk ploeteren, zeker in tijden van crisis. We hebben allemaal maandelijkse kosten te maken, een huis af te betalen, enz… Maar het kan!

Succes met je spaarplan!

18 reacties

 1. avatar

  Ik krijg die vraag ook nogal eens. Maar ik ga ook bewust met mijn geld om Spaar zegeltjes bij de plaatselijke supermarkt, zet regelmatig wat op Marktplaats en nu ik heb ik 5 maanden een student in huis die mij een leuke reis oplevert! Je moet er even wat voor over hebben maar dan krijg je er ook wel wat voor terug 🙂

 2. avatar

  1 en 2: check! Op mijn aparte reis-spaarrekening schrijf ik elke maand een vast bedrag over. Je moet keuzes maken en als reizen is wat je wil, moet je er voor gaan eh 😉

 3. avatar

  Zo simpel kan het inderdaad zijn. Goede tips hoor! Spulletjes verkopen doe ik ook regelmatig en elke maand een vast bedrag sparen helpt al veel.

  1. avatar

   Thanks Stéphanie. Spullen verkopen is iets klein, maar het kan je soms wel wat opleveren!

 4. avatar

  Slimme tips Nies, ook wij budgetteren slim om zoveel mogelijk te kunnen reizen!

  1. avatar

   Zo is het maar net! Geen lotto gewonnen of dergelijke, gewoon slim met je geld omgaan doet al veel.

 5. avatar

  Doodsimpele trucjes, maar allemaal ‘oh so true’ 🙂

  1. avatar

   Yep! Alles wat kan helpen bij het vinden van een goeie prijs.

 6. avatar

  O ja, heel herkenbaar! Ons wordt zo vaak gevraagd hoe doen jullie dat, en wij kunnen dat echt niet betalen! Maar het is inderdaad een kwestie van prioriteit. Als je zo graag reist dan komt dat budget voor elkaar!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Helemaal akkoord. Het is waar je je geld aan uit WIL geven.

 7. avatar

  Zelf rijd ik in een VW Golf uit 1998, zolang hij prima rijdt, rijd ik er lekker in door. Als ik een andere auto nodig ben wordt het denk ik een kleine zuinige auto, scheelt ook veel in de portemonnee. 😉 Naast mijn normale baan sta ik zo nu en dan wel eens op de markt. Pure hobby, maar niet voor niets natuurlijk.. 😉 Het geld wat ik daar nog mee verdien gaat rechtstreeks de spaarpot in.. 🙂

 8. avatar

  Jep, volledig mee eens! wij rijden ook in een stokoude tweedehands wagen en hebben een zuinige levensstijl. Gewoon omdat reizen voor ons prioriteit nummer 1 is. Vaak is het inderdaad gewoon een kwestie van keuzes maken! Knap dat jullie ook bijbaantjes hebben!! Ik ben altijd fan van zulke artikels, want soms denken mensen dat wij ergens een geldboom hebben omdat wij veel reizen. Maar eigenlijk zijn we ook maar gewone mensen, met gewone jobs die veel dingen laten om te kunnen sparen voor reizen!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Marijke, een gelijkgestemde ziel! Het is niet dat ik mij gigantisch veel dingen ontzeg om te kunnen reizen, maar ik moet er soms wel een tandje voor bij steken. En die spaarrekening, daar staat weinig op 🙂 Cliché oh cliché maar ik word er alleen maar rijker van, van de wereld zien.

 9. avatar

  Het gaat inderdaad om keuzes maken. En dat is niet altijd even simpel, zeker wanneer bepaalde kosten nodig zijn terwijl je dat geld liever opzij zet om te reizen. Ik probeer ook zoveel mogelijk af te wegen of een aankoop echt wel nodig en nuttig is, een evenwichtsoefening waar ik met de jaren steeds beter in word. Ik slaag er wel niet altijd in moet ik toegeven.
  Zo had ik dit jaar bijna een nieuwe wagen gekocht. Met een autosalon krijgt een mens goesting, zeker na een testrit 🙂 En toch heb ik het niet gedaan, een beslissing waar ik nog steeds blij mee ben. En ja, ik rijd ook nog steeds met een oude VW Golf van 2003 en die rijdt nog goed.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ik herken dat. Ik wil de laatste maanden ook toegeven aan de lokroep van een nieuwe auto, maar ik doe het wijselijk niet om te kunnen blijven reizen. En ik rijd met een VW Golf uit 2000 (oops!).

 10. avatar

  Super! Ben het er helemaal mee eens. Ik ga je volgen voor meer inspiratie! Fijne (volgende) reis.

  1. avatar

   Wat fijn dat je me bent beginnen volgen. De volgende reis gaat naar Dublin, begin december. Aftellen! Hopelijk heb jij er ook eentje in ’t vizier! Groetjes.

   1. avatar

    Ja! Zuid Korea. Volgend weekend. Heb net een nieuw berichtje geplaatst. Spannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *