Sommige dingen maken het leven van een reizende mama nu eenmaal gemakkelijker. Toen ik een jaar geleden hoogzwanger was, wist ik niet hoe ik het allemaal voor elkaar zou krijgen. Blijven reizen met je baby is uitdagend, en elk hulpmiddel welkom 😉 Het Aeromoov instant reisbed is er daar één van.

Wij testten het afgelopen jaar het Aeromoov reisbedje enkele keren uit: vooral op weekendjes weg in België. Tijdens onze vliegtuigreizen naar Tenerife (toen onze zoon 11 weken was) en naar de Algarve (toen onze zoon 7 maanden was), namen we het Aeromoov Instant Reisbed niet mee omdat we ter plekke over een bedje konden beschikken.

Toen onze zoon 12 maanden was, trokken we twee weken door Marokko en aangezien babybedjes iets is dat ze daar niet kennen (of toch niet overal), testten we het Aeromoov Instant Reisbed ook tijdens een vliegtuigreis. Na 1 jaar testen, delen wij onze bevindingen met dit reisbed.

Aeromoov Instant Reisbed
Aeromoov Instant ReisbedIn onze eigen tuin thuis

Licht, gemakkelijk en multi-inzetbaar

Toen ik het Aeromoov instant reisbed zag, schrok ik eerlijk gezegd een beetje van hoe groot hij was. Die schrik viel meteen weg toen ik voelde hoe licht hij is (hij weegt nog geen 5 kg!). Je vouwt het reisbed open en voila: het staat. Je hebt amper een paar seconden nodig. Ook voor een onhandige kluns als mezelf is het niet moeilijk om hem opgezet te krijgen.

Wij gebruiken het reisbedje niet enkel voor onze weekendjes weg maar ook als box om in te spelen in de tuin of als bedje wanneer Morris gaat logeren bij z’n grootouders. Het bedje heeft een tussenniveau dus als je baby nog klein is, is het gemakkelijk om hem er in en er uit te pakken. Zo hoef je niet diep te bukken. Fijn om te weten is dat de matras van PU-schuim gemaakt is en dus een goed rugondersteuning voor je baby biedt.

Aeromoov Instant Reisbed
Met een vriendinnetje naar de Bloemencorso kijken in de Aeromoov. Leuk!

Wij hebben het Aeromoov Instant Reisbed ook getest op het strand (zo hoeft je kind geen zand te eten), aan het zwembad (papa kan een boekje lezen en mama plonsen of andersom), in de tuin van onze riad in Fes, … Afhankelijk van zijn humeur speelde onze zoon hier tien minuten tot zelfs een keertje 1 uur in. Onze zoon is heel actief, maar even tot rust komen van bv. een drukke stad in de Aeromoov was ideaal. En wij hadden éventjes een momentje voor onszelf.

 Zo zet je het reisbed eenvoudig op

Aeromoov Instant Reisbed mee op vliegvakantie

In eerste instantie was ik een andere oplossing aan het zoeken voor op vliegvakantie. Ik was bang dat het bedje niet door de check in zou geraken, dat het niet goed zou passen in de huurauto, dat het onhandig zou zijn onderweg, … Maar dat viel dus reuze mee! Het Aeromoov Instant Reisbed kan zeker mee op vliegvakantie.

Geheimpje? Wij propten nog heel wat spulletjes bij in de tas zoals pampers, doekjes en speelgoed. Niemand die er wat van zei, oops! Tijdens het terug vliegen van onze reis naar Marokko was het niet zo fijn dat we de Aermoov niet meteen mochten inchecken wegens veiligheid, hij moest mee door de security daar en dat was niet zo handig!

Je eigen bedje bij hebben op vliegvakantie kan nog voordelen hebben, zo kent je kindje het bedje al en hoeft het niet elke keer aan een nieuw bed te wennen. Wij hebben al geleerd om Morris steeds eerst de kamer te laten verkennen, hem zomaar te slapen leggen, werkte niet. Dan voelde hij toch aan dat het nieuw of anders was.

Aeromoov Instant Reisbed
Aan het zwembad in ons hotel in Marokko

Na 1 jaar testen

VOORDELEN
 • het weegt niet veel (geen 5 kg)
 • je zet het in enkele seconden op (afbreken ook)
 • het heeft 2 niveaus: een kleine baby slaapt hoger
 • je kindje kan er in slapen én in spelen
 • je kan er een muskietennet of zonnescherm bij bestellen
 • geschikt voor kindjes van 0 tot 3 jaar
 • je ziet je kindje liggen door de gaas
NADEEL
 • Hij is groot (72 x 71 x 12cm), niet ideaal voor verre, avontuurlijke reizen met de backpack

Ga je op reis en is er geen reisbedje ter beschikking of twijfel je over de kwaliteit en wil je zeker een kwalitatief reisbedje bij hebben, dan is het Aeromoov Instant Reisbed volgens ons een handige, lichte en luxueuze oplossing. Bekijk hier de actuele prijzen!

Aeromoov Instant Reisbed
In onze kleurrijke hotelkamer Dar Wadada in Chefchaouen, Marokko

Wat neem je best nog allemaal mee als je gaat reizen met je baby of peuter?
– Download onze inpaklijst, druk hem af en pak in zonder stress
– Check hier nog andere travel essentials voor een geslaagde eerste reis

Wij mochten dit exemplaar uittesten voor de blog. Wij delen steeds onze persoonlijke mening en ervaringen in reviews. 

5 reacties

 1. avatar
  Kirsten zegt:

  Als wat check je de aeromoov in? Offer je daar dan een koffer voor op?

  Ik zou’m heel graag willen meenemen op vakantie, maar weet niet hoe ik het moet opgeven bij het boeken.

  1. avatar

   Neen wij hebben daar geen koffer voor opgeofferd geloof ik. Voor een baby mag je telkens 2 items ‘gratis’ mee nemen, begreep ik. Bij ons wat dat dus dit bedje en een buggy. Succes!

 2. avatar
  Vera zegt:

  Dit artikel is van 2017. Ben benieuwd of julie de Aeromoov daarna ook nog gebruikt hebben en zoja, wat de ervaringen dan zijn. Tot hoe oud is die bruikbaar en wat als het kindje beweeglijker wordt? Schuift de Aeromoov dan niet de hele ruimte door? (Ik zie een enigzins baldadig kind hard schuddend aan de Aeromoov voor me… 🙈)

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hi! Neen we zijn dit blijven gebruiken. Bij andere, kleinere ’tentjes’ hadden we dit wel. De Aeromoov is nooit omgeduwd ofzo door een van onze kindjes (hebben er ondertussen ook 3).

 3. avatar

  Wij gebruiken de Deryan baby travel cot, ook licht en compact op te vouwen. Hij was dus gemakkelijk mee te nemen op fietsvakantie en paste in onze tent zodat onze zoontjes apart maar toch dicht bij ons konden slapen. Om te spelen is de aeromoov wel beter maar die van ons lopen toch liefst vrij rond 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *