Morris is nog maar een peuter van tweeënhalf en toch zijn er alweer een hoop nieuwigheden op de markt die ik bij zijn geboorte nog niet kende. Ik heb weinig dingen gekocht voor Zola (we wisten niet of het een jongen of meisje was en dat maakte het er allesbehalve gemakkelijker op).

Tot deze vier dingen heb ik me laten verleiden. Baby Zola offert zich de komende tijd met plezier op tot proefkonijntje.

BAMBINO MIO: alles-in-één wasbare luiers

Wasbare luiers zijn natuurlijk niet nieuw, maar toen mijn moeder drie jaar geleden tijdens mijn zwangerschap zei: “je gaat dat toch wel testen?” heb ik haar afgewimpeld. Niet omdat ik belang er niet van in zie, maar er kwam al zoveel op mij af als nieuwe mama en ik wilde het gewoon ‘simpel’ houden.

Nu ik mama van twee ben, wil ik met een aantal dingen bewuster omgaan. Ook met het luieren dus. Tijd om me toch eens in de wereld van het wasbaar luieren te verdiepen. Ik hoop dat het iets voor mij/ons is. Ik volgde vorige week een workshop bij Moederkracht en voel me klaar om het eens te proberen!

Ik kies voor een Miosolo luier set van Bambino Mio, die zijn niet alleen super mooi van design maar je krijgt ook producten waarvan je zeker bent dat ze goed zijn voor jou, je baby en het milieu. En, ook handig voor deze chaoot: je kan kiezen voor een all-in-one luier zodat je niet moeten beginnen met inleggers, overbroekjes, etc. Whatever works!

En zo ben ik dus gestart met het testen ervan en ik ben eigenlijk al verkocht. Ze zitten goed, lekken niet en zijn gemakkelijk uit te wassen. De eerste indruk is absoluut positief dus ik wil dit nog verder onderzoeken. Keep you posted!

WOMBOO: simpel en ergonomisch dragen

Eentje waarover ik al lang aan het denken was… Een draagshirt! Ik had al enkele Amerikaanse voorbeelden gezien (kostte dan weer veel om naar hier te laten opsturen), dus ik was enthousiast om een Nederlandse versie te zien: de Womboo.

Het ding heeft me echt gered de eerste weken. Je baby is dan nog zo klein, je bent zelf zo vermoeid en dan was het laatste wat ik zin in had: een gigantische draagdoek juist knopen. Dat hoeft hier dus allemaal niet: gewoon lekker je baby in schuiven en klaar is Kees. Gemakkelijk, snel en veilig!

https://www.instagram.com/p/BuRmfYAljhX/

SLEEPYHEAD: de uitvinder van het babynest

Een babynestje had ik al voor Morrisje, en we gebruikten het regelmatig. Dus dit keer wilde ik dat natuurlijk weer bovenhalen. Twee dingen hielden me tegen: het design vind ik niet meer zo leuk als twee jaar geleden maar vooral en bovenal…. Ik twijfelde toch wat over de veiligheid na het lezen van een aantal artikels over rebreathing. Dus ging ik op zoek naar een veiliger alternatief.

Na wat research botste ik op een babynestje waar ik meteen een goed gevoel bij had. De Sleepyhead is gemaakt uit ademende materialen en ze gebruiken geen kind- onvriendelijke materialen zoals elastieken touwtjes en sluitingen.

Alle materialen zijn babyproof en de zijkanten zijn laag en afgerond, wat me toch meteen geruststelde. En als je één blik werpt op de ontwerpen… Ja dan ga je al snel overstag. Dus mama haalde eentje in huis voor de baby hé.

Zola slaapt regelmatig in haar babynestje, en de Sleepyhead ging zelfs al mee op weekend, zodat ze ook daar in haar nestje kon slapen, gezellig bij ons in bed.

Stokke Sleepi Mini: prachtig wiegje in de woonkamer

https://www.instagram.com/p/BwG3M9qlOgh/

Bij Morris had ik een simpele, witte box staan, en that’s it. Maar omdat hij er nooit heel veel in gespeeld heeft maar eerder eens een dutje in deed, leek het mij wel gepast om nu voor een wiegje te kiezen. Drie jaar geleden koos ik bijna alles in het wit, maar nu viel mijn oog op de mooie wieg van Stokke, de Sleepi Mini in het naturel hout. Zo verliefd op.

Heerlijk als Morris thuis komt van een dagje spelen bij de grootouders, het eerste dat hij vraagt is: “Waar is Zola?” en als ze dan in het wiegje ligt dan loopt hij naar haar toe om ze gedag te zeggen. Te schattig!

Dit wiegje heeft trouwens een twee uitbreidings-setjes waardoor je dit kan omvormen tot een bed dat mee kan tot ze wel 10 jaar zijn. Dus nu staat dat hier in de woonkamer, maar volgend jaar kan het op haar eigen kamertje. Deze wieg bestaat deze maand trouwens al 20 jaar (!). Love it.

Welke dingen ontdekten jullie bij baby 2?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *