De kogel is door de kerk. We hebben beslist, na veel wikken en wegen. Onze volgende vliegreis gaat naar (tromgeroffel aub!).. BALI !

Dat het Azië zou worden, dat stond als een paal boven tropisch water. Ik werd een paar jaar geleden verliefd op Thailand en sindsdien kan ik niet wachten om terug te keren. Zes jaar geleden daar gaan honeymoonen, nu terug met twee kids. Er kan wat gebeuren op een paar jaar tijd 😉

Eerst wilde ik een wat meer avontuurlijke bestemming kiezen zoals Myanmar, Filipijnen of Vietnam. Wat meer opzoekwerk vertelde me dat het in de periode waarin wij gaan (juni) regenseizoen is daar en in een tyfoon wil ik liever niet belanden met onze twee kleintjes.

Indonesië bleek wél het juiste seizoen. En ja, Bali is natuurlijk een droombestemming. Vrienden van ons baten er een B&B uit en zouden die periode ook toevallig terug een tijdje in Bali verblijven.

https://www.instagram.com/p/BnoXPffn-IP/

Dat in combinatie met een zeer kindvriendelijke bevolking, juiste seizoen, en kleine reisafstanden zorgde ervoor dat wij de knoop doorhakten. Bali it is.

We zullen 23 dagen reizen. Ik heb nog niet beslist of we fel gaan rondreizen (in de zin van verschillende slaapplekken) of we het extreem rustig gaan doen en we er eerder een maandje gaan ‘wonen’. De waarheid zal wat in het midden liggen! Wel willen we heerlijk met locals op pad en het échte Bali ontdekken.

Er ligt dus nog niet al te veel vast. Jammer genoeg heb ik niet meer zoveel tijd als pre-kinderen om alles uit te zoeken en me in te lezen maar we gaan proberen om daar toch wat tijd voor vrij te maken want dat voorpret is héérlijk!

Dus laat jullie tips maar komen voor Bali. Waar verblijven? Wat doen? Wat zeker meenemen voor de kindjes, etc. Shoot! Nu is het aftellen tot 12 juni voor onze eerste vliegreis als gezin van vier.

8 reacties

 1. avatar
  Janine zegt:

  Hoi hoi!!

  Oh, Bali is zooo tof!!! Steek ook even over naar de eiland Nusa Lembongan & Nusa Penida!
  Maar Vietnam & de Filippijnen zijn ook zooo gaaf!!! Ook met de kids! Onze jongste was 5 maand toen we de Filippijnen gingen ontdekken!

  Fijne vakantie alvast!!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Janine, Nusa Lembongan staat inderdaad zeker op de planning! Wat stoer dat jullie de Filipijnen aandurfden met een kleintje. Héérlijk!

 2. avatar

  Leuk leuk leuk.

  De eerste vliegreis met mijn dochtertje (toen 3 maanden) ging ook naar Bali. Het is ons heel goed bevallen. Vrienden en familie bezoeken, lekker zwemmen en relaxen.

  Op mijn blog staan veel tips. Mocht je meer vragen hebben dan weet je me te vinden 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ik heb je blog al uitgespit ja 🙂 Zin in!

 3. avatar
  Je nomad vriendinnetje xx zegt:

  Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaay!!! Zooooo leuk dat jullie naar Bali komen!! Zoveel zin in alvast!! Dat wordt genieten!! Dikke kus en knuffels van ons drie!!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Wij kijken er mega ongelooflijk hard naar uit! Whhhiiieeehoooee!

 4. avatar
  Nele zegt:

  Hoe financier je al die reizen? . Hier mama van drie en werken beiden full-time maar financieel niet haalbaar hoor.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hello Nele! Bij ons is het een kwestie van prioriteiten stellen. Zo hebben wij bewust geen 2 auto’s, geven we weinig geld uit aan kledij, etc. Wij zoeken ook al onze reizen zelf uit, vluchten zoeken, hotels bekijken, … Hier steken we telkens heel wat uurtjes in om zo toch een budgetvriendelijke én luxueuze reis te kunnen boeken. Na vijf jaar bloggen, heb ik ook voor een stuk mijn werk gemaakt van deze blog en zijn sommige reizen ook (deels) gesponsord. Zo gaan wij dus wel vaak op vakantie, maar soms ook om te werken voor een bepaald hotel of reisorganisatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *