vliegreis als gezin van vier

De kogel is door de kerk. We hebben beslist, na veel wikken en wegen. Onze volgende vliegreis gaat naar (tromgeroffel aub!).. BALI !

Dat het Azië zou worden, dat stond als een paal boven tropisch water. Ik werd een paar jaar geleden verliefd op Thailand en sindsdien kan ik niet wachten om terug te keren. Zes jaar geleden daar gaan honeymoonen, nu terug met twee kids. Er kan wat gebeuren op een paar jaar tijd 😉

Eerst wilde ik een wat meer avontuurlijke bestemming kiezen zoals Myanmar, Filipijnen of Vietnam. Wat meer opzoekwerk vertelde me dat het in de periode waarin wij gaan (juni) regenseizoen is daar en in een tyfoon wil ik liever niet belanden met onze twee kleintjes.

Indonesië bleek wél het juiste seizoen. En ja, Bali is natuurlijk een droombestemming. Vrienden van ons baten er een B&B uit en zouden die periode ook toevallig terug een tijdje in Bali verblijven.

Dat in combinatie met een zeer kindvriendelijke bevolking, juiste seizoen, en kleine reisafstanden zorgde ervoor dat wij de knoop doorhakten. Bali it is.

We zullen 23 dagen reizen. Ik heb nog niet beslist of we fel gaan rondreizen (in de zin van verschillende slaapplekken) of we het extreem rustig gaan doen en we er eerder een maandje gaan ‘wonen’. De waarheid zal wat in het midden liggen! Wel willen we heerlijk met locals op pad en het échte Bali ontdekken.

Er ligt dus nog niet al te veel vast. Jammer genoeg heb ik niet meer zoveel tijd als pre-kinderen om alles uit te zoeken en me in te lezen maar we gaan proberen om daar toch wat tijd voor vrij te maken want dat voorpret is héérlijk!

Dus laat jullie tips maar komen voor Bali. Waar verblijven? Wat doen? Wat zeker meenemen voor de kindjes, etc. Shoot! Nu is het aftellen tot 12 juni voor onze eerste vliegreis als gezin van vier.