Hello there!

Vorige maand werd Reismicrobe één jaar: mijn blog was jarig! Ik beleefde heel wat hoogtepunten in dat jaar, die somde ik hier eerder op. 365 interessante dagen, waarbij ik moest ontdekken hoe het blog-wereldje werkt en hoe je een goede blogpost schrijft.

Als goede blogger houd je je statistieken bij: je wil namelijk weten hoeveel bezoekers je blog telt, wie je bereikt en welke artikels het meest gelezen worden. Mijn meest populaire blogposts van het afgelopen jaar zijn vooral de echte reisverhalen.

MIJN DRIE MEEST GELEZEN BLOGPOSTS

Opgelicht in Bangkok

Oh jongens, na het zien van een aflevering van ‘Oplichters in het buitenland’, had ik het door: ook wij waren opgelicht in Bangkok. Als domme toeristen in de val getrapt, gelukkig net op tijd ontsnapt. Ik hoop mensen te kunnen waarschuwen met dit artikel, en misschien ook daarom dat het zoveel gelezen werd? Lees hier ons contact met de Thaïse maffia.

Bangkok verkeer

Twee witten in de townships

Tijdens onze eerste uren in Zuid-Afrika verdwalen Geert en ik, denkend dat we met een kaartje in onze reisgids wel ter plekke zullen geraken. Een GPS? Niet nodig, wij trekken onze plan wel. Niet dus, en na wat gesukkel belanden we – per ongeluk – in de sloppenwijken. Het was zondag en de mis was gedaan, mensen hangen op straat en drinken alcohol. Twee blanken in een witte huurauto? Wij willen hier weg! Hoe ons dat gelukt is, ontdek je hier.

7 x niet doen in Rome

Mijn lieve lezers weten blijkbaar ook graag wat ze vooral niet moeten doen op reis. Leuk dat dit artikel zo vaak gelezen werd, ik wil er graag een nieuwe rubriek van maken. Deze zijn nog in de maak: niet doen in Bangkok en niet doen aan de Riviera Maya. Liever ook niet in de toeristenval trappen? Lees dan mijn ‘doe-het-niets’ over Rome.

zonsondergang Vaticaan

DE BLOGPOST MET DE MEESTE REACTIES

Als de twijfel toeslaat: over onzekerheden

Ik heb er lang over getwijfeld maar begin mei durfde ik het dan toch aan: een eerste echte persoonlijke blogpost. Over mijn twijfels en onzekerheden. Over 30 worden. Ik ben duidelijk niet de enige die regelmatig aan zichzelf twijfelt, dit kon ik merken door de reacties die toestroomden na het posten van dit artikel. Zowel op het artikel zelf, als op Facebook en zelfs via e-mail of SMS. Lief!

DE BLOGPOST DIE IK HET LIEFST SCHREEF

18 dingen die ik nooit vergeet na Mexico

Deze post schreef ik met héél veel liefde. NOG meer liefde dan voor m’n andere posts. Waarom deze? Ik hield tijdens de reis een notitie bij op m’n IPhone waar ik alles wat me opviel noteerde. Dat kon iets zijn dat ik zag tijdens een busreis, iets dat me opviel tijdens het eten, of iets dat ik tijdens een uitstap ontdekte. Het heeft me veel plezier opgeleverd omdat ik al tijdens de reis wist dat ik deze blogpost wilde schrijven. Ik wilde m’n partner er niet te veel mee lastig vallen maar elke keer me weer iets te binnen schoot, haalde ik de IPhone boven om het te onthouden. Check hier het lijstje dat ik daar aan over hield.

Chichen Itza, Mexico

Wat is jouw favoriete artikel van Reismicrobe? Of heb je zelf nog een suggestie voor een tof artikel?
Laat maar komen!

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties

 1. avatar

  Leuk, zo’n overzicht. Ik heb twee keer een top 5 met favoriete blogs gemaakt. De tweede was heel anders dan de eerste. Statistieken zijn leuk om te bekijken en soms best verrassend. Leuk, je ‘niet-doen’ serie!

 2. avatar

  Leuk om zo’n overview te zien. Ik heb enkel nog maar de niet-to-do-lijst gelezen, dus snel maar even de andere checken, zodat ik al weet wat niet te doen als ik eens naar Thailand ga 😉

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thanks Liese! Jij bent ook met een reisblog gestart zie ik? Leuk! De 7x niet doen in Bangkok is bijna af.. Dit weekend online!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *