In september werd onze zoon geboren. In zijn jonge leven maakten we al reisjes naar Tenerife, Oostende, Knokke, Westmalle, en de Algarve. Twee keer met het vliegtuig en drie keer een weekendje weg met de auto. Dat we nu een gezinnetje zijn, houdt ons niet tegen om te reizen. Integendeel. Reizen met baby is niet moeilijk.

Het inpakken voor onze laatste reis naar de Algarve ging al een stuk vlotter. We worden het wat gewoon en hebben niet meer diezelfde stress als de eerste keer dat we met Morris weg gingen. Alles om hem te verzorgen en onze favoriete travel essentials mee en we kunnen vertrekken!

Morris zijn favoriete travel essentials zijn …

 • Een compacte kinderwagen

Nu Morris wat groter is en niet meer in de reiswieg hoeft, zijn wij op zoek gegaan naar een compacte kinderwagen. Reizen met een baby zal altijd wat zeulwerk inhouden, maar als je het slim aanpakt kan je de berg spullen echt wat lichter maken. De Quinny Zappy Flex Plus (zie hierboven!) bleek ideaal voor ons gezinnetje.

Eerlijk gezegd viel ik éérst voor het design, maar gelukkig bleek hij nog heel reisproof ook. De Quinny heeft een super grote zonnekap waardoor je kindje beter beschermt zit tegen wind, regen en vooral: zon (het is UV 50+). Hij is ook super compact, wat de doorslag heeft gegeven om voor deze kinderwagen te kiezen. Echt licht is hij niet, maar dat weet je als je kwaliteit koopt. We hebben hem erg veel gebruikt tijdens onze roadtrip in de Algarve.

 • Pop – play – sleep

Als dit niet de droom van elke reislustige ouder is, weet ik het ook niet: een instant reisbed! Je kent wel die pop-up tentjes die je mee sleurde naar de festivals, wel dat maar dan in een kinderbed! Je zet het op en vouwt het op in enkele seconden. Getest en goedgekeurd en als onhandige en ongeduldige ik dat kan, dan jij ook 😉

Handig is dat het reisbedje super licht is en dat je het dus gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Je kan het overal gebruiken, wij hebben het al in de tuin gebruikt als ‘speelbox’ en het Aeromoov instant reisbed ging ook al enkele keren mee op weekend. Fijn is ook dat je er een muggenet én sunshade bij kunt kopen zodat je ook in de zomer of op reis gebruik kan maken van dit reisbed. Het reizen met baby werd dankzij dit reisbedje weer wat gemakkelijker!

reizen met baby

 • Veilig onderweg

Een goed autostoeltje kan wonderen doen. Tijdens onze reis naar Tenerife vonden we het niet de moeite om onze MaxiCosi Pebble Plus helemaal mee te zeulen, we zouden toch maar één dag een huurauto nemen. We reserveerden een autostoeltje bij de huurauto. Die was van een onbekend Spaans merk, en had hele dunne randen waardoor het echt niet veilig voelde voor onze toen slechts 11 weken oude zoon. Wat een vergissing!

Op onze laatste reis naar de Algarve hebben we dus niet getwijfeld: de MaxiCosi ging mee. Veiligheid voorop en hij mag gratis mee op de vlieger, dus why not? Heerlijke dutjes in de auto verzekerd… Maak hem in de huurauto goed vast (serieus advies, het overkwam ons!) want thuis is het click and go maar op vakantie wel het gordeltje er om heen!

reizen met baby

 • Zwemmen zonder accidentjes

Als nieuwe mama leer je toch elke dag bij, vinden jullie niet? Een zwembare wasluier, ik had geen idee dat het bestond. Maar dat doet het dus wel! En handig dat dat is. Je hebt er geen wegwerpzwemluier voor nodig, het milieu dankt u. Je baby kan het zo aantrekken en van het water genieten. Er zitten drukknoppen aan één kant, wat het makkelijker maakt om te verschonen en om de luier aan uit te trekken.

Over ‘zonnen zonder accidentjes’ binnenkort ook meer op de blog. Morris draagt hier UV-werende kledij voor baby’tjes.

reizen met baby

 • Dragen, dragen, dragen!

Last but not least want het blijft onze favoriet als we reizen met baby. De kinderwagen hebben we erg goed gebruikt, maar soms is een draagzak zoveel gemakkelijker. Toen we bijvoorbeeld een afdaling langs een hele hoop trappen moesten maken om aan het mooiste strand van Portugal te komen. Of toen we de drukke markt in Loulé gingen bezoeken. Die draagzak gaat al maanden overal mee naartoe!

reizen met babyreizen met baby

Wat kunnen jullie niet missen op vakantie met jullie uk?

5 reacties

 1. avatar

  Leuk geschreven en handig artikel!

 2. avatar
  martine zegt:

  Hey Nies, echt iets compact en superhandig voor op vakantie….de potette…..google maar eens even. Dit is tegelijkertijd een wc-brilverkleiner en een potje. Echt een reishebbedingetje…zowel voor op je verblijfplaats, als onderweg, als op het strand …. Er zitten zeer handige zakjes bij maar in het bos ofzo hoef je dat nu niet persé erin te hangen.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dat ga ik zeker even bekijken Martine! Kan op termijn nog van pas komen, nu natuurlijk nog volop in de pampers 😉

 3. avatar

  leuk artikel!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Thx meid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *