Nee, dit was niet hoe ik het gepland had. Geert en ik zouden deze zomer nog een weekje op reis gaan. Met z’n tweetjes. Babymoon-gewijs. Italië of Frankrijk met de auto, of misschien wel een vluchtje naar Spanje of Kroatië … Alles behalve een staycation.

Tot onze auto het begaf, en wij enkele eurootjes moesten ophoesten waar we niet op gerekend hadden. Tot ik besefte dat reizen met een extra passagier in de buik extra vermoeiend is. Tot de last minutes deze zomer helemaal niet zo goedkoop waren. Tot dat wij dus gewoon beslisten om een weekje thuis door te brengen.

Maar hoe overleef je zo’n staycation?

Ik ben namelijk niet zo van het thuis blijven. Ik zie er geen voordelen in. Behalve dat je portefeuille niet leeg is bij thuiskomst. Thuis is minder te beleven. Thuis kan je geen nieuwe dingen ontdekken: culinair of historisch. Thuis leer je geen nieuwe mensen kennen. En thuis is … gewoon maar thuis. Daar ben je toch altijd al?

Toch wilde ik er alles uithalen. Pimp je thuisvakantie.

ALLES BEGINT MET WATER: KOOP EEN ZWEMBAD

Het allereerste wat ik gedaan heb: met Geert naar de Action gereden in de hoop dat ze daar zwembaden zouden verkopen. En yes, we hadden prijs. En hoe! Een family pool van Intex: eentje met 4 zitjes. Dat lag snel in het karretje. Ik ben een echte waterrat en dus was dit een absolute vereiste voor mij. Wij betaalden 27 euro voor dit zwembadje, en hebben hier heel de week van kunnen genieten. Dat was het meer dan waard!

Staycation

Het boek dat ik lees, leende ik van een vriendin en is een favoriet: Mama van Celia Ledoux. Ik ga later maar eens een blog schrijven over boeken die ik las tijdens de zwangerschap 🙂

RELAX TO THE MAX MET EEN LAMZAC

Ik was al een tijdje gek van deze nieuwigheid: de Lamzac. Ik zag overal op Facebook filmpjes passeren die me deden dromen van dit leuke hebbeding. Ik kon het dus niet laten om me er zo eentje aan te schaffen voor onze staycation. Als we dan toch zouden thuisblijven, dan mag het iets hebben 😉

Foto’s van mezelf in dat ding heb ik niet, wegens te schadelijk voor mijn zelfvertrouwen (probeer daar in het laatste trimester van je zwangerschap maar eens elegant in te gaan liggen). Maar De Echtgenoot was gelukkig met veel liefde proefkonijn, toen hij door had hoe het ding werkte (het is even proberen), lag hij er al snel in te slapen.

StaycationNog niet verder kunnen uittesten maar ik zie op Instagram veel mensen de Lamzac mee nemen op water en al. Ik neem hem sowieso een volgende keer mee op reis. Als je niet licht moet reizen (bij enkel handbagage neemt ie misschien wat te veel plaats in), kan ie gemakkelijk mee. Rijd je bijvoorbeeld naar Spanje met de auto of plan je enkele relaxte dagen op een festivalletje, gooi dit dan snel in je kofferbak 🙂

ETEN, ETEN EN NOG EENS ETEN

Op vakantie hoor je te eten. My opinion. Het beste wat ik hier in de buurt kan bedenken op een zomerse dag, is het Boerenijsje. Ambachtelijk ijs van dagverse koemelk, ooooeeeee ja! Ik heb me daar even laten gaan. Geert ging voor een wafel met banaan, ik voor een pannenkoek met aardbei. En ijs. Natuurlijk. Veel en écht ijs. En de aardbeien, die zijn in onze streek natuurlijk ook niet slecht. Ben je ooit in de buurt van mijn kleine dorpje bij de grens (Loenhout), maak hier dan zeker eens een stop!

StaycationGeert heeft na zijn wafel nog even moeten helpen, ik kan véél eten. Maar dit was zelfs too much voor deze veelvraat. Het kon wel tellen qua inzetten van de vakantie.

UITSTAPJES PLANNEN BINNEN BEREIK

Natuurlijk wil een staycation niet zeggen dat je thuis moet blijven. Verre van. En dus plande ik ook wel eens een uitstapje. Met de mama, naar Knokke. Why not! Drankje doen op het strand, beetje winkelen, een lekkere lunch mee pikken, … Onverwacht was het die dag nog behoorlijk warm dus genieten!

Staycation

Conclusie: een staycation is best fun. Je kan het zelf echt wel leuk maken als je je dagen vult met uitstapjes, etentjes, zwembaduurtjes en het occasionele boek. Heb ik bij deze staycation hetzelfde ‘ik-ben-er-even-tussen-uit-geweest’-gevoel als anders na een vakantie? Ja en nee. Ik moet toegeven dat ik niet hetzelfde gelukzalige gevoel had als anders na een vakantieperiode, dan voel ik me echt opgeladen van de nieuwe indrukken. Nu was ik vooral zen. Gezien mijn ’toestand’, ook niet slecht.

Om mijn staycation nog mooier te maken, wil ik om het te overleven een volgende thuisblijfvakantie graag een: jacuzzi & buitenkeuken. Beetje dromen mag, niet waar?

Hoe ervaar jij zo’n thuisblijfvakantie? Wat doe jij om zo’n staycation leuk te maken? 

7 reacties

 1. avatar

  Een staycation is echt niets voor mij. Ook wij konden door omstandigheden niet ver reizen. Maar aangezien mijn vriend en ik niet kunnen thuis blijven, besloten we om toch een weekje Limburg te doen. Lekker genieten middenin de prachtige Haspengouwse landschappen, ’n aanrader!

 2. avatar

  Mijn ultiem vakantiegevoel thuis (of eigenlijk zomergevoel) komt als ik buiten kan eten! Hoeft geen BBQ te zijn, gewoon gezellig buiten de tuintafel dekken en nog wat nagenieten van de zomerzon. 🙂

  1. avatar

   En dat kost geen cent meer! 😉

   1. avatar

    Ook altijd handig 😉

  2. avatar

   Oooohhh echt hé! Wij gisteren ook gedaan, en daarna nog scrabble spelen tot het donker werd. Héérlijk was dat 🙂

 3. avatar

  Klinkt als een super fijne vakantie! Wij zijn twee weken naar Curaçao geweest toen ik 26 weken zwanger was. In het vliegtuig lekker kotsen en eenmaal daar vooral heeeel rustig aangedaan. Heb je al verlof? Dan kun je ook lekker relaxen in je zwembadje! Ben benieuwd naar je boekenlijst!

  1. avatar

   Oeh, Curaçao klinkt goed. Op zich met 26 weken goed te doen, met 36 zoals ik nu minder denk ik 😉 Wel vervelend van dat overgeven, jeetje toch! Ik heb nog geen verlof, ik werk door tot de week voor de uitgerekende datum (ja hoor, dat kan hier in België). Gelukkig geen zware job en voorlopig maar 3/5 dus komt goed. Boekenlijstje: komt er aan 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *