Auw. Wat een zwaar weekend. Ik feestte nog eens tot in de vroege uurtjes, met het zonlicht op m’n bol en fluitende vogels op de achtergrond keerde ik huiswaarts. Ik zie er nu stevig van af. Mijn stem is weg (toch een belangrijk communicatiemiddel op mijn werk), mijn nek en schouders zijn geblokkeerd (zat al langer te sluimeren) en ik ben dood maar dan ook doodop (het feestje zaterdag was een reünie van 30-jarigen, we worden oud zeker..)

Het weekend dat er nu aan komt, is ook behoorlijk stevig met 2 feestjes en een tentoonstelling. Maar daarna jongens en meisjes, daarna .. Eindelijk weer een keer de vlieger op! Toch al weer 2 maanden geleden 😉 Na Mexico trek ik volgende week richting Dublin. First time! Ben benieuwd.

Naar deze dingen kijk ik écht uit

 • Bier! Wiskey! Pubs! Live-muziek!

Onze hostel ligt naast de distillerij van Jameson. Dat kan niet missen, we zullen moeten gaan proeven. Van vrienden die al in Dublin geweest zijn, hoor ik dat een bezoek aan het Guinness Storehouse ook niet mag ontbreken. En dan heb je nog het Temple Bar District: hét uitgaanscentrum van de stad. Niet dat ik me daar per se tussen wil gooien, maar ik wil het wel even gaan opsnuiven. Geen bezoek aan Dublin zonder een avond vol traditionele Ierse muziek. Veel pubs ontvangen de hele dag door bands, maar Oliver St John Gogarty’s is een populaire favoriet voor livemuziek.

Temple Bar Dublin

 • Uitrusten in een van de parken

Volgens wat ik lees, zou Dublin een verrassend groene stad zijn. Genoeg oases van rust dan, na het proeven van alle bovenstaande lekkernijen. Oef. Ik hoop nu maar dat het weer een beetje mee valt en we ook effectief zullen kunnen gaan genieten van al dat groen. Zo heb je het Phoenix Park: het grootste stadspark van Europa. Het is zelfs groter dan Central Park in New York. Maar ook St. Stephen’s Green en Irish National War Memorial Gardens zouden perfecte uitblaas-plekjes zijn.

parken in Dublin

 • Dublin Baai

Een stad met een rivier of een stad aan de zee, … Voor mij dikke pluspunten. Dublin heeft het allebei. De rivieren Liffey en Dodder stromen door Dublin. Op amper een halfuur vanuit het centrum ben je met de trein in het dorpje Howth. Het iconisch havendorpje is een lieflijke afwisseling met de stad. Howth is ontstaan uit een vissersdorp en gelegen op het schiereiland Howth Head, op 15 kilometer van het centrum van Dublin. Geloof het of niet, je kan er zelfs dolfijnen spotten tussen juni en september. Wil ik!

Howth in Dublin

 • Hondenraces

Deze tip kreeg ik via Twitter, en ik twijfel want ik ben écht geen hondenfan. Nee lieve mensen, ik ben niet te overtuigen op dat gebied dus doe geen moeite. Ik ben trouwens ook geen kattenfan, wat niet wil zeggen dat ik geen dierenvriend ben. Gewoon geen zin om aan die viervoeters veel geld of tijd te spenderen #sorrynotsorry Ik ga er liever mee op reis 😉 Maar dus.. In Dublin zijn twee hondenracebanen die drie avonden in de week races organiseren. Inzetten doe je al vanaf twee euro, en dan maar hopen dat ‘jouw hond’ wint.

honden races Dublin

Ik ben zo benieuwd! Waar ik vooral naar uit kijk is de rust, ik heb er zo’n nood aan. Het is het hele jaar rushen geweest op mijn werk (buiten die maand in Mexico natuurlijk) en het is tijd om uit te blazen. Ik kan daarom niets beters verzinnen dan een citytrip naar een, voor mij, onbekend stad met mijn beste vriendin. Lucky me!

Kom trouwens maar op met jullie tips.. Wat mogen we niet missen in de Ierse hoofdstad volgens jou?

8 reacties

 1. avatar

  Als je uitkijkt naar de muziekscène, kan ik van harte de ‘Dublin Traditional Irish Music Pub Crawl’ aanraden die start vanuit Oliver St John Gogarty’s (te bestellen via viator.com). Ik heb vorig jaar een groepsreis naar Dublin begeleid en alle deelnemers (en ikzelf) waren laaiend enthousiast, wat ons betreft echt een topper! Zij geven ook tips over leuke bars e.d. Verder kan je eventueel ook een bezoek aan de cryptes van St. Michan’s church (zeer dicht in de buurt van de Jameson Distillery) brengen: de gids is echt op het lugubere af hilarisch en je mag een mummie indien gewenst aanraken. 🙂 Qua cultuur zou ik naast Trinity College & the book of Kells ook de Chester Beatty Library aanraden.
  Als je een dag of twee over zou hebben, kan je ook overwegen om naar de Wicklow Mountains ten zuiden van Dublin te gaan, is een zeer mooi natuurgebied.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Wauw. Geweldig. Wat een toffe tips, hier heb ik echt wat aan: dankjewel. Ik zoek het verder uit maar zet ze zeker op mijn to do!

 2. avatar

  Hi! Je mag eigenlijk the famous Boxty house niet missen. Die ligt heel dicht bij je hotel volgens mij. En verder is Brown Thomas een leuke shopgelegenheid. Alvast heel veel plezier!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Geweldig! Bedankt voor je tips.

 3. avatar

  Was alweer een tijdje geleden dat ik er was maar de bibliotheek van trinity college mag je niet missen ?

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja inderdaad.. Die zie ik regelmatig passeren in de to do-lijstjes. Doen dus!

 4. avatar

  De volgorde van waar je je op verheugd (vooral punt 1 en dan 2 en 3) is ook subliem 😉
  Hele leuke gezellige stad Dublin. Veel plezier!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Fijn dat je m’n subtiliteit erkent ? Bedankt, plezier maken moet lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *