Belgen in het buitenland: ze fascineren mij. Avontuurlijke individuen, vermoed ik. En laat het net die mensen zijn die me inspireren. Opnieuw durven beginnen in een onbekend land is iets dat ook mij aanspreekt. Ik roep al enige tijd dat ik het niet zie zitten om tot mijn 67 te werken maar dan liever alles verkoop en opnieuw begin in het buitenland.

In Zuid-Afrika logeerden wij bij zo’n avontuurlijk koppel Belgen. Ik voelde een nieuwe rubriek opborrelen: logeren bij Belgen in het buitenland. Roger en Greta mochten de spits afbijten met hun heerlijke cottage in Wilderness, Zuid Afrika.

Chiang Mai

De natuur in en rond Chiang Mai, in het noorden van Thailand

HUWELIJKSREIS IN THAILAND

In 2013 maakten De Echtgenoot en ik een heerlijke rondreis in Thailand. Een romantische rondreis, aangezien we nog op onze we-zijn-net-getrouwd-roze-wolk zaten. We maakten een stop in Chiang Mai waar we wilden logeren bij Belgen in Thailand in Villa Anneloi, jammer genoeg al volgeboekt toen we enkele maanden vooraf probeerden reserveren. Dat zegt genoeg!

Villa Anneloi is de B&B en homestay van Loi en Annelore, een Thaïs-Belgische combinatie in de prachtige Thaïse stad Chiang Mai. Tijd om Annelore van Villa Anneloi te interviewen over haar avontuurlijke beslissing om zich te settelen in Thailand.

Villa Anneloi

Annelore, Loi en hun 3 schattige kinderen

Een B&B openen in Chiang Mai, niet alledaags. Hoe en waarom maak je zo’n keuze?

Ik ben na mijn studies als vrijwilliger in Thailand, Pattaya, terecht gekomen.  Ik gaf er les aan kinderen uit de sloppenwijken. De bedoeling was een ervaring op te doen om later in mijn job te gebruiken, maar het liep even anders. Ik was vanaf de eerste maand gek op Thailand, ik wou hier niet weg en dan leerde ik in Chiang Mai – tijdens een klein reisje – Loi kennen.   Dat was de ideale uitvalsbasis om terug te komen. Jong maar niet onbezonnen ben ik, na een woelige tijd met mijn lieve ouders, die dit plan natuurlijk niet zagen zitten, terug naar mijn geliefde Thailand gevlogen.

warorot-market-291007_640

Thailand, een heerlijk zootje ongeregeld

Loi en ik werden echt verliefd maar stootten al snel op een groot probleem: een redelijk inkomen verweren. Hij was – en is nog steeds – trekking gids met hart en ziel, maar daar kan je geen gezin van onderhouden. We gingen beiden even naar België en al heel gauw zag ik dat Loi er nooit gelukkig zou zijn. Hij had zijn ‘bergen’ nodig. Ikzelf wou ook liever in Thailand wonen en vond gelukkig snel een job als reisleidster voor een Belgische touroperator.

Ik deed het dolgraag, maar we werkten 7 dagen op 7 en hadden om de 9 weken 3 dagen vrij. Geen job om aan een gezin te beginnen. Gelukkig kon ik snel bij een lokale agent aan de slag en zo was ik meer thuis.  Maar ook bij deze job, was ik 10 a 20 dagen weg van huis en we hadden ondertussen 2 kinderen. Loi bleef thuis om voor ons eerste zoontje te zorgen. Ik begeleidde grote groepen en ondervond al snel dat je heel wat mist als je ergens met een grote bus toekomt. Zo werd “Villa Anneloi” geboren.

Ik wou iets kleinschaligs aanbieden en het ‘echte’ Thailand tonen. Je logeert bij ons thuis en we  bieden een weekprogramma aan waar Loi met onze gasten op stap gaat naar de minder toeristische plekjes. Het is dus iets meer dan een B&B. Onze gasten voelen zich hier thuis, Loi is een schitterende gids en de mond op mond reclame heeft zijn werk gedaan. Hierdoor kon ik stoppen met toeren toen ik zwanger was van ons 3e kindje.  Al deed ik die job heel graag, nu ben ik heel blij dat ik thuis ben om voor de kinderen te zorgen.

Waarom moeten mensen naar Thailand komen?      

Thailand is een zeer afwisselend land. Je hebt er de grootstad Bangkok, de mooie stranden in het zuiden en een heel andere natuur en mentaliteit in het Noorden, waar wij wonen. Je kan ineens van de 21ste eeuw in de 19e eeuw tuimelen door een trekking in de bergen te maken. Je hebt het moderne, de westerse benodigheden in de stad en dan het primitieve in de jungle. Mooie gebouwen en tempels in en rond Bangkok.

En lekker relaxen in het zuiden, waar ook een prachtige natuur van rotsen uit de zee spruit. De afstanden zijn heel groot, maar het vervoer is goed en je vliegt tegenwoordig goedkoop van het noorden naar het zuiden. Een toerist ziet hier élke dag wat anders, maar ook wij zien, doen of voelen nog elke dag iets verrassends. En natuurlijk de heerlijke Thaise keuken niet vergeten, want het buikje wil ook wat op vakantie!

Villa Anneloi B&B 2014

Een impressie van de B&B en homestay Villa Anneloi

Wat vinden jullie het leukst aan gasten ontvangen?         

Onze kinderen zouden hierop antwoorden: ” Want mammie babbelt zo graag!”, haha…  Ik vind het leuk om mensen te verwennen. Ze een leuke vakantie te geven, na een stressvolle periode in België. Loi is enorm fier op zijn streek. Hij houdt ervan de mensen nieuwe dingen te laten zien, voelen en vooral ook ‘proeven’, letterlijk en figuurlijk. Elke week weer vertelt hij enthousiast over het Thaïse leven en eten en als de gasten daar even enthousiast op reageren, dan is hij niet meer te houden.

Wat mag je als toerist zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan Chiang Mai?      

Natuurlijk is dit Loi zijn ‘ding’, maar als je het “echte” Thailand wil zien, dan moet je een trekking doen in de bergen! Een 2-daagse trekking is voor iedereen met een normale gezondheid haalbaar en je beleeft er een onvergetelijke avond en nacht! Er is hier in het noorden zoveel te doen dat we beste en 2 weken programma kunnen maken, maar juist doordat er zoveel meer nieuws te zien is, komen mensen terug naar het land van de glimlach!

kookcursus Chiang Mai

Reismicrobe’s tip: volg een kookcursus in Chiang Mai. Chop chop!

Wat mis jij het meest aan België?

Het meest mis ik – want ja, Loi is natuurlijk van hier, Thailand – mijn moeke (mama), familie en vrienden.   Binnen 3 jaar woon ik langer in Thailand dan ik ooit in België gewoond heb, maar we gaan jaarlijks 1 keer naar België, omdat het voor verschillende familieleden niet mogelijk is om hier te komen.

Ondertussen zijn mijn vader en een aantal grootouders gestorven, maar mijn grootmoeder, broer en andere familieleden, zie ik maar 1 keer per jaar. Veel familie en vele vrienden zijn hier wel al 1 of meerdere keren geweest en dat vinden we super leuk, maar als er iets ernstigs gebeurd, zit je wel veraf. Mijn moeke (mama) komt  jaarlijks voor meerdere maanden naar Chiang Mai en dat is zowel voor de kinderen als voor mij en Loi heerlijk.

Villa Anneloi website FRONTPAGE 2015

Het terrein van Villa Anneloi, met hun vakantiewoning, homestay én B&B

Boek jouw ‘home away from home’ via de website van Annelore en Loi.

7 reacties

 1. avatar
  BAERT antoine zegt:

  Ik Zouw daar eens willen komen ben alleen ben 70jaar en kom van Brugge LAAT EENS WAT WETEN waneer het best is voor te komen

 2. avatar

  HOO VEEL IS DAD VOOR EEN MAAND ? LAAT EENS WAT WETEN HET ZIET ER GOED UIT BIJ JULI GROETJES

  1. avatar

   Hoi Antoine! Best even via hun website vragen 😉

 3. avatar
  ann janssens zegt:

  Hela Annelore, 2 dikke duimen hoog in de lucht! Naar mijn bescheiden mening is het altijd moeilijk een plaats aan te raden, aan iemand anders, voor op reis te gaan. Maar …. maar …..maar Villa Anneloi is een uitzondering in de hoogste graad! WIE DAAR NIET TEVREDEN IS, ZAL HET NERGENS TER WERELD ZIJN!

  1. avatar
   Nies zegt:

   En ik ben er stiekem toch beetje jaloers op. Vind het knap dat je opnieuw durft beginnen in een ander land, in een ander continent dan nog wel! Gedurfd en stoer is het alleszins.

 4. avatar
  Petra De Pril zegt:

  We hebben er vorig jaar ook gelogeerd, super was het! Om van het heerlijke ontbijt nog maar te zwijgen 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Oh, jullie gelukzakken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *