reizend koppel

Lang rondreizen, heerlijk! Twee weken, drie weken, .. Als het kan een maand. Telkens er een gelegenheid is, zijn De Echtgenoot en ik weg. Een zaligheid die dagen zonder zorgen. En als het even kan: graag met diegene die je het liefst ziet op aarde: je partner.

Maar hoe overleef je als koppel een lange reis? Je bent tenslotte 24 uur op 24 bij elkaar. Wat doe jij om je vriend(in) niet de nek om te wringen? Zijn er tips om spanningen te vermijden?

ruzie koppel

Om dat te weten te komen, ging ik op zoek naar reisbloggers die regelmatig met hun partner reizen en sprokkelde tips van hen bij elkaar! Geef je elkaar veel ruimte of niet, in hoeverre houd je best rekening met elkaar, … Laurent en Liesbeth, Marijke en Jeroen, Marcella en Jan en Geert en ikzelf geven tips.

Wacca

Wie zijn ze? 
Laurent en Liesbeth hebben een grote voorliefde voor Europa, zijn verzot op kleine baantjes in den buiten en gezellige pittoreske stadjes. Samen zoeken ze graag de onbewandelde paden op en tjollen ze rond op onbekende bestemmingen.

Ontdekten samen
Hongarije, Kroatië, Portugal, Ijsland, Gran Canaria, ..

Liesbeth en Laurent’s overlevingstip:
Er is niemand met wie ik liever op reis ga dan met mijn eigen lief. Hoewel je op reis non-stop bij elkaar bent, gunnen wij elkaar de nodige me-time. Activiteiten doen we altijd samen, van de eetmomenten maken we grote feestjes, maar tussendoor nemen we elk onze tijd om bijvoorbeeld te lezen, muziek/podcasts te luisteren, … . Ondertussen vonden we eigenlijk een heel mooi evenwicht, waardoor we zelden nog woordwisselingen hebben op reis.

Wacca.be

Wanderer’s Blues

Wie zijn ze?
Wanderer’s Blues is de reisblog van Marijke, een eigenwijze, zelfverklaarde ontdekkingsreizigster en Jeroen, een eigenzinnige en creatieve fotograaf die maar al te graag mee op avontuur gaat.

Ontdekten samen
Bosnië, Noorwegen, Schotland, Canada, Montenegro, Rusland, …

Marijke en Jeroen’s overlevingstip:
Ik ben een hele actieve reiziger die liefst zoveel mogelijk doet op een korte tijd, terwijl Jeroen graag wat meer tijd neemt om de sfeer op te snuiven, een terrasje te doen en uitgebreid foto’s te maken. We hebben allebei moeten leren om af en toe mee te gaan in elkaars ideeën. Af en toe plannen we een drukke dag, terwijl we op andere momenten wat meer rust inplannen om al die indrukken rustig tot ons te laten doordringen. Uiteindelijke ervaren we allebei dat open staan voor elkaars ideeën de vakantie zoveel leuker kan maken!

Marijke en Jeroen

Marcella & Jan

Wie zijn ze?
Marcella houdt van gezelligheid, beestjes en kaas (brie!), is gek op schrijven en is nieuwsgierig naar alles wat te maken heeft met social media en online communicatie. De gelukzak die met haar de wereld mag rondreizen is Jan. Zij is communicatiespecialist, hij communicatieadviseur. 

Ontdekten samen
Canada, Nieuw-Zeeland, West-Amerika, Oostenrijk, Tsjechië, …

Marcella en Jan’s overlevingstip:
Spreek je verwachtingen van de reis(bestemming) uit en kies een land wat bij jullie beide past. Zo hadden we plannen voor een reis door Zuidoost-Azië, maar werd de bestemming uiteindelijk Nieuw-Zeeland omdat we ons daar beter bij voelden. Kies activiteiten die voor beiden leuk zijn, en gun het elkaar ook als de een iets wil, wat de ander liever niet doet. Zo las ik een boek terwijl Jan in een skilift ging. Niets voor mij, maar hij genoot op en top. En tot slot: geniet volop en kijk samen terug naar de mooiste herinneringen! Zo waardevol.

Marcella Molenaar

 Nies en Geert

Wie zijn ze?
Dat zijn wij 🙂 Maar dat wisten jullie! Sinds onze huwelijksreis in 2013 naar Thailand de reismicrobe helemaal te pakken. De Echtgenoot mag mee, en laat het allemaal graag gebeuren.

Ontdekten samen
Thailand, Budapest, Zuid-Afrika, Amalfikust, Mexico, Bretagne…

Nies en Geert’s overlevingstip: 
Wij merken dat het vooral helpt om rekening te houden met elkaar. Het is niet omdat jij zin hebt in die lange wandeling, dat de ander er ook voor open staat. Als de ene even rust nodig heeft, kan dat. Luister naar elkaars behoeften. Wat ik ook handig vind om even van elkaar te ‘ontkomen’ is de smartphone, een uurtje per dag helemaal verdwijnen in je Facebook, het thuisfront whatsappen, of de krant lezen. Even niet met elkaar bezig zijn om elkaar daarna weer met knuffels te overladen.

Nies & Geert

En jullie? Maak jij lange reizen met jouw partner? Wat is jouw tip voor het overleven van een lange reis?