Een vlucht naar het zuiden van Spanje. 6 vriendinnen. 4 nachten. 3 bedden. Een citytrip in Malaga, wat een avontuur. Het idee om er samen op uit te trekken kwam er nadat één van ons besliste om op wereldreis te vertrekken.

“We zouden voor haar vertrek nog eens samen op weekend moeten gaan, als afscheid” opperde een van ons. Een andere vriendin zag meteen mogelijkheden en bood ons het appartement van haar moeder in Malaga aan. Meteen een grote smile op ons gezicht. Wij zijn niet voor niets vriendinnen, één voor één reislustig. Dit moest ‘m worden.

Tot de vriendin die op wereldreis vertrok even tussen kwam en ons vertelde dat ze geen extra vakantie meer wilde nemen voor de wereldreis. Dit kon ze nu eenmaal niet maken. Een andere vriendin zou deze maand al op weekend gaan met andere vriendinnen en wilde haar zoontje, terecht, geen twee weekends missen.

Het hele idee om dit weekendje te organiseren voor onze reizende vriendin, viel dus in het water. Maar ons enthousiasme was zodanig aangewakkerd dat er geen houden meer aan was. Sorry aan de thuisblijvers! En dus begonnen we toch te plannen, te dromen, en later vooral… af te tellen.

FullSizeRender

6 vriendinnen

Zes vriendinnen. Acht eigenlijk. Een bende gekke grieten die elkaar al jaren kent. Sommigen al hun hele leven, anderen al een dikke 15 jaar. Elk met een ander karakter en een eigen visie op de wereld. En net dat maakte het weer zo boeiend, gezellig en plezant. Ik geef toe, tien jaar geleden gingen we ook samen op ‘weekendjes weg’ en werkte dat niet altijd. We waren jong en hadden nog niet het inzicht van ‘water bij de wijn’ doen. Nu verliep het zo vlotjes dat we het amper konden geloven. Geen discussies, geen getreuzel, geen spanningen… Gewoon puur genieten!

Diepgaande gesprekken na middernacht met de flessen cava op tafel of gewoon ’s morgens aan de ontbijttafel. Lachen, gieren, brullen,… Voorbij een café fietsen en door een grote groep jonge Spanjaarden worden nagefloten, een café verder deden 70 plussers hetzelfde. Een codewoord afspreken voor knappe locals, zodat we allemaal konden meegenieten als er weer een lekker stuk werd gespot. Yep, wij hebben ons laten gaan! Lekker gek doen. Iets dat we een dikke tien jaar geleden elk weekend samen deden op café, maar er nu omwille van jobs, gezinnen en een druk sociaal leven niet meer altijd van komt. Heerlijk om dit draad, al was het maar voor even, terug op te pakken.

4 nachten

Vijf nachten sliepen we op het appartement van de moeder van een van ons 6. Het appartement ligt in Torremuelle, op een halfuurtje van Malaga. We huurden op de luchthaven een grote auto en zo waren we vrij om te gaan en staan waar we wilden. Vijf nachten was net ideaal. We misten onze partners en onze kinderen maar het was net genoeg om even helemaal tot rust te komen van de dagelijkse rush.

IMG_6526

In Torremuelle zelf is weinig te zien, maar je kan te voet of met de auto gemakkelijk naar Benalmadena waar je toffe beachbars, restaurantjes en zicht op zee hebt. Soms moet je wel even zoeken voor je een plekje vindt waar het niet stikt van de toeristen. Want ja, het is er vreselijk toeristisch. De hoogbouw stootte me soms erg af, appartement na appartement is niet iets wat ik versta onder een gezellige kustlijn. Maar als je zoekt, vindt je echt wel plekjes waar je tussen de locals kan smullen voor een assortiment tapas.

3 bedden

Omdat wij een groepje vriendinnen zijn die er, als het kan, elke maand op uit zou trekken, mocht dit reisje gerust low budget zijn en dus zochten we geen extra logies en dachten we het wel op te lossen. En dus kropen 3 vriendinnen in 1 bed, en 1 vriendin in de zetel. Gevolg: hilarische taferelen maar ook pijnlijke ruggen en nekken.

No worries, we waren samen, de zon scheen en het leven lachte ons toe. Op een goede morgen werden we allemaal vroeg wakker want het koppel in een appartement boven ons ging nogal fel op in het liefdesspel. Wat hebben we gelachen toen we ’s morgens vroeg allemaal de living in dwarrelden en aan de rest vroegen of zij ook wakker ‘gebonkt’ waren.

Het samen zijn, het samen opstaan, het samen gaan slapen, … Het brengt je toch weer wat dichter als groep vriendinnen. We hebben weer een heerlijk avontuur achter de rug waar we nog jaren napret van zullen beleven. Thanks girls!

vriendinnen Malaga

Deze vakantie had alles wat ik nodig had. Rust, ontspanning, cava, tapas, vriendinnen, de zee, … Wij hadden elkaar en de zon. We waren gelukkig. Zorgeloos.

Wat was jouw leukste vriendinnenvakantie?

6 reacties

 1. avatar

  Zo fijn om er met z’n allen een tijdje op uit te zijn. Dat is toch hélemaal anders dan elkaar een avondje zien hé?! 😉

  1. avatar

   Absoluut! Een avondje samen zijn is super, maar 5 dagen met elkaar doorbrengen is van een ander niveau 🙂

 2. avatar

  Leuke bende precies! 🙂 Spanje met vrienden is altijd top, zeker als de zon dan ook nog eens schijnt!

  1. avatar

   Bart, dat kan ik niet ontkennen. Leuk zootje ongeregeld, je zoekt je vrienden wel uit zeker 😉

 3. avatar

  Ziet er echt supergezellig uit!

  1. avatar

   Dat was het SOWIESO!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *