Cyprus, één eiland, twee culturen. Cyprus, goddelijk groen. Cyprus, mooiste van de Middelandse Zee. Beloften uit reisgidsen.  Meteen waar gemaakt. Cyprus heeft op het eerste zicht alles. Amper vier dagen zijn we hier, maar ik heb m’n hart weer aan een nieuw land verloren. How cheesy!

Vrijdag landden we na een vlucht van dikke 4 uur met ons geliefde RyanAir (Not! Maar goedkoop was ie wel). Meteen schijnt de zon op onze bol en lachen we van oor tot oor naar elkaar. Snel, die zonnebril zoeken!

Villa Retreat is onze eerste stop van vijf accommodaties (ja, 5 op 14 dagen maar ik moet toch te goei kunnen uittesten wat ik jullie wel of niet aanraad?

Een kleine wandeling rond Villa Retreat leverde deze mooie foto van onze B&B op. Later meer over dit heerlijke plekje om te logeren!

Villa RetreatDe omgeving was trouwens ook prachtig. Op Facebook krijg ik een reactie: niet meteen aan Cyprus gedacht bij deze foto. Is de bedoeling! Ik wil jullie graag de verscheidenheid van het eiland tonen. 

GermagoseiaIn Pano Lefkara, een klein authentiek maar toeristisch dorpje (bekend voor zijn kant en zilver) nam ik deze foto.

Pano LefkaraHet Macharias Klooster mocht ook niet ontbreken. Na een lange rit over kronkelende wegen door de bergen, sneed dit uitzicht onze adem af. Meer dan de moeite!

MachairasVoor mij is het nu al geslaagd, al moet ik eerlijk bekennen dat het nu staat te gieten dat het geen naam heeft en we deze voormiddag onze tanden uit onze mond gebibberd hebben op weg naar het Kykkos Klooster. Maar! Morgen voorspellen ze weer iets beter weer, en een beetje regen stopt ons niet. Nog een heerlijke 10 dagen te gaan.

Tips zijn nog altijd welkom! Staan nog op het programma: wijnproeven, de verdeelde hoofdstad Nicosia, havenstad Paphos, schiereiland Akamas, Het Zoute Meer in Larnaka en Kaap Grekko in Aya Napia. Vervelen zullen we ons niet 😉

11 reacties

 1. avatar

  Mooie foto’s! Cyprus lijkt me een erg fijn eiland, ik wil er graag eens rondreizen! Mooi, die verscheidenheid!

 2. avatar

  Wauw, zo mooi daar! Ik wist ook niet dat Cyprus zo divers was. Het had me voordien nooit aangesproken, maar deze foto’s doen me er toch anders over denken.

 3. avatar

  Ziet er alvast heel fijn uit! Cyprus is inderdaad erg divers en zooo mooi. Ik heb er mijn hart ook aan verloren zeven jaar geleden. Ik moet maar eens terug 🙂 Geniet van je laatste dagen!

 4. avatar

  zozo, mooie natuur! Leuk optrekje trouwens! Eens nader gaan onderzoeken en misschien op mijn al te lange bucketlist zetten.

 5. avatar

  Wat een fijne eerste indruk! Nu alleen nog hopen op beter weer, maar dat komt vast goed 🙂 Veel plezier!

 6. avatar

  Wat mooi zeg! Ik heb Cyprus altijd erg interessant gevonden, maar ben er nog nooit geweest.

 7. avatar

  Fijn om te lezen! Ik ben benieuwd naar je volgende blogs! Ik heb iets met Cyprus, ik roep al jaren dat ik daar over een x aantal jaar wil gaan wonen. Terwijl ik nog maar een heel klein stukje gezien heb. Het is zo mooi, de Griekse invloeden (eten!), de Engelse invloeden, warm, goed bereikbaar etc. Geniet!

 8. avatar

  Wat heerlijk om nu in aangenaam weer te vertoeven! Leuke eerste indruk: dank je!

 9. avatar
  De Beuckelaer Martine zegt:

  Staat nu zeker en vast ook op ons to do lijst. Mooie foto’s.

 10. avatar

  Wauw, dat ziet er echt heel mooi uit! Ben benieuwd naar het vervolg van jullie reis 🙂

 11. avatar

  Ziet er heerlijk uit! ik ga Cyprus eens nader onderzoeken, stond nog niet op mijn lijstje eerlijk gezegd 😉 Maar altijd op zoek naar leuke, verrassende plekken op niet ver vliegen. Misschien voor de mei periode als scholen vrij zijn… dromen mag altijd toch? Geniet ze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *