Pano Lefkara

Cyprus, één eiland, twee culturen. Cyprus, goddelijk groen. Cyprus, mooiste van de Middelandse Zee. Beloften uit reisgidsen.  Meteen waar gemaakt. Cyprus heeft op het eerste zicht alles. Amper vier dagen zijn we hier, maar ik heb m’n hart weer aan een nieuw land verloren. How cheesy!

Vrijdag landden we na een vlucht van dikke 4 uur met ons geliefde RyanAir (Not! Maar goedkoop was ie wel). Meteen schijnt de zon op onze bol en lachen we van oor tot oor naar elkaar. Snel, die zonnebril zoeken!

Villa Retreat is onze eerste stop van vijf accommodaties (ja, 5 op 14 dagen maar ik moet toch te goei kunnen uittesten wat ik jullie wel of niet aanraad?

Een kleine wandeling rond Villa Retreat leverde deze mooie foto van onze B&B op. Later meer over dit heerlijke plekje om te logeren!

Villa RetreatDe omgeving was trouwens ook prachtig. Op Facebook krijg ik een reactie: niet meteen aan Cyprus gedacht bij deze foto. Is de bedoeling! Ik wil jullie graag de verscheidenheid van het eiland tonen. 

GermagoseiaIn Pano Lefkara, een klein authentiek maar toeristisch dorpje (bekend voor zijn kant en zilver) nam ik deze foto.

Pano LefkaraHet Macharias Klooster mocht ook niet ontbreken. Na een lange rit over kronkelende wegen door de bergen, sneed dit uitzicht onze adem af. Meer dan de moeite!

MachairasVoor mij is het nu al geslaagd, al moet ik eerlijk bekennen dat het nu staat te gieten dat het geen naam heeft en we deze voormiddag onze tanden uit onze mond gebibberd hebben op weg naar het Kykkos Klooster. Maar! Morgen voorspellen ze weer iets beter weer, en een beetje regen stopt ons niet. Nog een heerlijke 10 dagen te gaan.

Tips zijn nog altijd welkom! Staan nog op het programma: wijnproeven, de verdeelde hoofdstad Nicosia, havenstad Paphos, schiereiland Akamas, Het Zoute Meer in Larnaka en Kaap Grekko in Aya Napia. Vervelen zullen we ons niet 😉