Hello Belgium! De werkweek is weer gestart, en wij kunnen terug kijken op een heerlijke week in Portugal. Nagenieten is de boodschap! Op onze vorige vakantie met het vliegtuig relaxten we in een luxueus resort in Tenerife. Dit keer probeerden we weer wat anders uit en ontdekten we de vrijheid van een vakantiewoning door te logeren in de Algarve.

En hoe! Geert en ik zijn geen backpackers maar eerder luxepaardjes. Als wij op vakantie gaan, ‘mag het iets hebben’. Geen tent of camping voor ons. Onze vakantiewoning was een droom. Palmbomen in de tuin, mooi zwembad, super grote woonkamer, mooie ruime kamers met een eigen badkamer, … Géén probleem om hier tot rust te komen.

Vakantiewoning = vrijheid

Een vakantiewoning, dat betekent: de sleutel van je eigen paradijsje in ontvangst nemen. Ik keek er eerst tegen op om de sleutel nog te moeten gaan halen in het plaatselijke Interhome kantoor. Je hebt er natuurlijk al een behoorlijke vlucht en nog een autorit opzitten. Het kantoor bleek gelukkig gewoon op onze weg te liggen en de dame die ons er ontvangt, Monica, is ongelooflijk vriendelijk en liet ons weten steeds via whatsapp bereikbaar te zijn. Toen we arriveerden aan het huis, stond ook de vriendelijke eigenaar ons nog eens op te wachten. Hij was de laatste werken aan het uitvoeren in de tuin en aan het zwembad (ik denk dat we de eerste gasten van het seizoen waren).

Luxueus logeren in de Algarve kan dus perfect in een mooie vakantiewoning, of zeg maar villa… Het is eens wat anders dan een hotel en ik moet zeggen: het beviel ons goed. Ok, je moet naar de winkel om te kunnen ontbijten of lunchen maar je hebt ook veel vrijheid en geen pottenkijkers. Zeker als je kinderen hebt, is dit handig: je kan hen te slapen leggen en ondertussen even zwemmen buiten of je kan even gemakkelijk als thuis hun vers potje koken zonder daarbij hulp te moeten vragen.

Perfecte uitvalsbasis om de streek te verkennen

Onze vakantiewoning ligt in Porches, vlakbij Albufeira (té toeristisch, niet doen). De locatie is een goede uitvalsbasis om de streek te verkennen. Op een 40-tal minuutjes sta je op de luchthaven van Faro. Op een uurtje rijden sta je op het meest zuidwestelijke punt van Europa en op amper vijf kilometer vind je stranden die in lijstjes van de mooiste stranden ter wereld pronken.

Geniet hier even mee van onze mooie vakantiewoning in Porches (Algarve), Portugal:

Logeren in de Algarve Logeren in de Algarve Logeren in de Algarve Logeren in de Algarve Logeren in de Algarve Logeren in de Algarve

Genieten van het weer en het zwembad…

logeren in de Algarve
logeren in de Algarvelogeren in de Algarve

Net voor Morris naar bed gaat, samen nog even knuffelen in het zonnetje buiten…

logeren in de Algarvelogeren in de Algarve

Logeren in de Algarve is héérlijk in een eigen vakantiewoning. Met een vakantiewoning heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Je kan gaan uiteten of zelf een potje koken. Je huurauto parkeer je voor de deur, klaar om de omgeving te verkennen.

Logeren in de Algarve: praktisch

Deze vakantiewoning kan je boeken bij Interhome. Op de website is er keuze uit meer dan dertigduizend vakantiehuizen en appartementen. Van een modern stadsappartement tot een prachtige villa met zwembad, zoals het onze. Een fijne handigheid voor gezinnen met kinderen: de lokale Interhome medewerkers staan altijd klaar om je te helpen!

Het afkicken kan beginnen 😉

4 reacties

 1. avatar

  Ik ben eerder wel het kampeertype :p maar jullie vakantie ziet er ook geweldig leuk uit!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Hihi! Ieder zijn ding 🙂 Ik ben ook wel te vinden voor wat avontuur, maar niet als het op slapen aan komt, haha!

 2. avatar

  Heeeeeerlijk!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Absoluut! Nog aan het nagenieten… Gelukkig hier nu ook mooi weer 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *