Kaapstad, hoofdstad van de regenboognatie. De Moederstad. Van onze hele reis naar Zuid-Afrika is dit de plaats die het meeste indruk maakte. En het is niet dat we niets gezien hebben, we bezochten het Krugerpark en omgeving, de wijnlanden rond Stellenbosch en reden gans de tuinroute.

Kaapstad heeft alles wat ik zoek in een wereldstad. Gezellige terrasjes, heerlijke restaurants, prachtige viewpoints, een boeiende geschiedenis, zandstranden, bezienswaardigheden op elke hoek… Ik voelde me er meteen thuis, en als ik dat heb, weet ik dat het goed zit.

Welke hotspots mag je niet missen tijdens je verblijf in het zuidwestelijkste punt van Afrika?

De must sees van Kaapstad

CHAPMAN’S PEAK DRIVE

Een van de mooiste autoroutes ter wereld, wordt deze rit genoemd. Ik kan het beamen, wat een heerlijke dag hebben wij beleefd! Stop geregeld onderweg om van het uitzicht te genieten en uiteraard: foto’s te nemen. En als je kan: picknick onderweg op een van de bankjes met uitzicht. Opgelet voor bavianen!

Alle info op: http://www.chapmanspeakdrive.co.za/

Chapman's peak Zuid Afrika

ROBBENEILAND

Voor de hand liggend en erg toeristisch maar toch de moeite waard. Enkele uurtjes ondergedompeld worden in de geschiedenis van dit land, lijkt me voor niemand slecht. Het feit dat een ex-gedetineerde je een rondleiding geeft in de gevangenis waar Mandela 18 jaar moest slijten, is op zich al een bezoek waard! Het maakte alleszins indruk op mij.

Robbeneiland Zuid Afrika

V & A WATERFRONT

Het Victoria en Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad. Vrij toeristisch maar het is er fijn vertoeven. Gigantisch complex met winkels, restaurants, … Het is sowieso een goed alternatief voor regendagen, of om lekker te lunchen (Vovo Telo is héérlijk!) met zicht op de haven. Gezellig struinen  kan je er in alle geval!

V&A Waterfront Zuid Afrika

CAMPS BAY

Een van de vele mooie stranden in Kaapstad. Wij hielden er halt voor een sundowner: een zonsondergang met een hapje en een tapje! Wauw. Camps Bay is echter niet het enige mooie strand in Kaapstad. Als je tijd hebt, zak zeker ook af naar het hippie-aandoende False Bay (een iets minder toeristisch maar des te gezelliger plaatsje).

Camps Bay Zuid Afrika

KAAPPUNT EN KAAP DIE GOEIE HOOP

Oh ja! Iedereen kent die ene foto wel van MR. Toerist: poserend achter het bord van ‘Kaap die Goeie Hoop’. Zo typisch, maar als je er bent… Doe je het toch! Ook wij wachtten netjes onze beurt af (want jaja, je staat er voor in de rij). Ach, je moet het gedaan hebben…

Kaap Die Goeie Hoop Zuid Afrika

Dit lijstje is nog LANG niet volledig, maar ik geef niet zomaar alles in één keer prijs 😉

2 reacties

  1. avatar
    Geert zegt:

    Topstad!! Topvakantie!!

    1. avatar

      Zal nog eens niet. Ooit komen we terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *