Oh wat stond ik te springen voor dit weekendje weg! Voor het eerst weer op vakantie sinds de geboorte van Zola. Ze is amper 5 weken oud maar klaar voor haar eerste avontuur! En wij ook, wat kijken we er naar uit om weer nieuwe dingen te ontdekken…

Ons oog viel op Villages Natures Paris, een prachtig domein dat natuur en beleving combineert. Not your typical vakantiepark dus! Villages Natures Paris heeft als extra troef zijn ligging vlakbij Disneyland Parijs. Het park bestaat uit 4 dorpjes ‘Quatre Villages’, met elke een eigen karakter.

Na een lange rit, helaas belandden we in de file rond Lille, komen we moe aan op het vakantiepark. Gelukkig is de ontvangst zeer makkelijk en zonder veel gedoe: aan de ingang waar je met je auto oprijdt, krijg je meteen ook alle info en sleutels. Parkeren kan je op een parking voorzien voor jouw ‘dorp’. Het is dus nooit ver stappen, fijn als je heel wat baby materiaal mee zeult 😉

Tijd om op verkenning te gaan, waarna we al snel voelen dat dit park er echt alles aan doet om je die beleving te bieden. Centraal in het park ligt Lakeside Promenade, hier valt altijd wel wat te beleven. Je kan er aan de rand van het meer wat wandelen, een winkeltje in duiken of je aan een tafeltje van een van de restaurants zetten. En dat doen we dan ook meteen! Een lekker dinertje later is het tijd voor ons bed, morgen verder op ontdekking.

Villages Natures Paris
Morris ontdekt een jeepje aan het onthaal en wil er niet meer uit 😉

ZWEMMEN

Op zaterdag gaan we het zwembad van Villages Natures Paris verkennen. Dit zwemparadijs heet Aqualagon en is maar liefst 9000m² groot. Hallokes! Het heeft een golfslagbad, wildwaterrivier en wel 7 reuzeglijbanen.

Benieuwd of onze peuter Morris (2,5 jaar) zich zal kunnen uitleven. En ja hoor: er is een leuk peuterbad waar hij de tijd van z’n leven heeft. Het is er wel wat druk dus zo leert ie meteen nog wat delen met andere kindjes ook!

Villages Natures Paris
Die natte kopjes haar: héérlijk! Morris plonste er op los.

Leuk extraatje aan het Aqualagon: je kan hier uitgebreid buiten zwemmen. De buitenlagune bestaat uit warmwaterbaden en jaccuzi’s. Zelfs in de winter kan je hiervan genieten. Ik vond dat een prachtige extra, zalig om te kunnen zwemmen met de wind om je hoofd!

BELEVEN

Eigenlijk weet je niet waar eerst beginnen! Trek zeker voldoende tijd uit om het hele park te ontdekken. Met Morris genoten we alvast van de Bellevie Farm, een gigantische boerderij waar kindjes kunnen komen kennismaken met dieren zoals koeien, geiten, paarden, konijnen, … Je kan hier ook workshops volgen zoals brood bakken of chocolade maken. Er is ook een boerderijshow, maar Morris vol verwondering naar keek. Zalig!

Onder de indruk van de mooie paarden!

Het park huist ook een betoverend bos: Forest of Legends en een bijzondere tuin gebouwd rond de 4 natuurelelementen: Extraordinary Gardens. Morris was hier nog wat klein voor, maar voor oudere kindjes is dit echt een beleving!

Villages Natures Paris

Hier stopt het niet: je kan hier fietsen huren, bowlen, minigolfen, … Wij kozen voor een potje bowlen. Morris is natuurlijk nog klein, maar ook hij amuseerde zich. Wat hebben we gelachen!

En voor de mama’s en papa’s die moe zijn na een dagje ravotten met de kroost: Spa Deep Nature met allerlei schoonheidsbehandelingen en massages in het aanbod. Here I coooooome! Jammer genoeg kon ik hier niet van genieten als borstvoedende mama, maar reden te meer om terug te komen!

ETEN

Als ik denk aan uiteten in een vakantiepark, dan denk ik vaak aan ‘gewoontjes’. Niks van dat hier, wij hebben heerlijk gegeten in Villages Natures Paris.

Op onze eerste avond gaan we uit eten in Vapiano, omdat we moe zijn van onze trip zijn we hier vroeg. En dat blijkt nodig te zijn, ook als we op onze laatste dag lunchen hier zit het al snel stampvol. Vroeg komen is dus de boodschap! Hier moet je zijn voor Italiaanse lekkernijen: pizza, pasta, antipasto, … Njam!

Morris speelde met houten pizza, wij mochten gelukkig echte verorberen!

Lunchen deden we ook bij PUR etc, een heerlijk hip zaakje zoals je er in Antwerpen zou vinden. Ik nam een Indische dahl, Geert een curry en Morris smulde van frietjes. We zaten hier ook vlakbij de speelhoek dus de oudste kon gerust zijn gang gaan!

Het lekkerst hebben we gegeten bij Cépages, een restaurant en een wijnbar. Je kan hier ook wijnproeverijen doen. Het menu is hier iets fancier, maar je blijft welkom met kindjes. Ook hier kozen wij er voor om vroeg te gaan, zodat we zeker waren van een plekje. Ik was helemaal weg van het interieur ook, zo gezellig!

Een prachtig interieur en lekker eten bij Cépages

LIGGING

Heb je een verlengd weekend of een weekje de tijd, dan is de ligging van dit park ideaal om ook Disneyland Parijs te verkennen. Het park ligt op amper 6 kilometer en er wordt een shuttlebus voorzien. Ook de stad Parijs ligt niet ver, een goeie 30 kilometer en je drinkt een koffietje onder de Eiffeltoren.

Hier hebben wij nu nog niet van kunnen genieten, omdat we maar 2 nachtjes weg gingen en Morris nog beetje groter mag zijn voor Disneyland. Ook Zola had er vermoedelijk weinig van mee gekregen 😉

Zola deed wat ze thuis doet, slapen en eten <3

Villages Natures Paris, een fijn park met ontzettend veel te beleven!

2 reacties

 1. avatar

  Oh dit park staat al sinds de opening vorig jaar op mijn lijstje, maar we willen het pas doen als de kindjes wat ouder zijn zodat we optimaal kunnen genieten. Waarschijnlijk volgend jaar 🙂

  1. avatar
   Nies zegt:

   Dat is een goed idee, onze kindjes zijn natuurlijk nog klein maar ook zij vonden het fijn. Veel activiteiten of belevenissen zijn vanaf 3 of 4 jaar dus vanaf dan kan je nog veel meer doen! Geniet er van alvast volgend jaar 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *