Kamperen & moi, dat zijn geen vrienden. Ondertussen heb ik er geen problemen meer mee om het toe te geven: ik ben een luxe-paardje! Zeker op reis, dan ben ik van het principe dat ik het beter moet hebben dan thuis… Oops!

Toch aanhoor ik al die mooie verhalen van kampeerders graag, over hun avonturen op de camping of plezante avonden aan het vuur voor de tent. En toch, overtuigen kunnen ze me meestal niet. Niet dat ik een resort-mens ben, geef mij maar een kleinschalig hotel of een b&b en ik herleef 😉 Toch vind ik dat ik als reisblogger alles een keer moet uittesten. Zoals die keer dat ik toch eens een paar dagen in een all-in hotel verbleef.

Overtuig mij! 

Nee, ik wil veel doen voor de reisjournalistiek maar kamperen ga ik aan me voorbij laten gaan. Of misschien is glamping wel iets voor mij? Luxueus kamperen klinkt me al iets beter in de oren. Maar om mij écht te overtuigen, heb ik jullie hulp nodig… Gewoon, vertel me je leukste kampeer ervaring in de reacties en laat mij weten waarom ik mij wel eens een keer moet laten overhalen!

kamperen

Win een kampeervakantie

Daarnaast wil ik jullie kampeer-fans ook laten weten dat Yelloh! Village, een aanbieder van luxe kampeervakanties, een enquête wil doen onder reislustige mama’s en papa’s dus dan zitten zij hier aan het goede adres! Waarom ik dit met jullie deel? Er vallen leuze prijzen te winnen. Zij geven 3 verblijven van 2 overnachtingen weg! Whoop whoop…

Je kan hier deelnemen aan de enquête. Het duurt maar een paar minuutjes en wie weet ga jij binnenkort wel een paar dagen gratis kamperen!

En laat me weten waarom ik wél eens moet gaan kamperen hé 🙂

17 reacties

 1. avatar
  Joyce zegt:

  Ik ben als kind elke zomer gaan kamperen met mijn ouders en grootouders en dat vond ik fantastisch. Zon, zee en strand op wandelafstand, minder verspilling aan eten, de hele dag buiten zijn, andere culturen leren kennen en het familiegevoel. Aan privacy moet je meer inboeten op hotel of appartement, je zit een hele tijd vast aan een service van je boeking. Gasten zijn soms druk, onbeschoft, handdoekjes leggen, voedselverspilling, te groots, fake vriendelijkheid. Kamperen is zo anders, je bent vrij, het is rustgevend en je kan erg luxe gaan of heel primitief. De mensen zijn gastvrij en erg divers: jonge koppels, families groot en klein, die hards,…Voor mij is de keuze als we reizen ofwel heel erg luxe afgewisseld met eenvoudig in een prachtige locatie ofwel kamperen. Wat houdt jou eigenlijk tegen?

 2. avatar

  Haha.. leuk geschreven. Ooit kampeerden wij.. min of meer uit geldgebrek na onze terugkeer van wereldreis. We waren wel echte mooi-weer-kampeerders en dan vonden we het okee.. nu met kindjes lijkt het me best weer leuk, voor hen. Maar wij zien het ook nog niet echt voor ons. En we zijn echt geen luxepaardjes, maar met een wc-rol onder de arm naar het toiletgebouw.. hebben we ons toch nog niet weer aan gewaagd.

 3. avatar

  Het gevoel van vrijheid; samenleven met de natuur; constant actief zijn; geen overbodige spullen; …
  Na een dag hiken is er niks mooiers dan de tent opzetten, een potje koken, een vuurtje maken en wegdommelen in de slaapzak. Dat is het moment (voor mij althans) dat je voelt dat je lééft. Je bent constant bezig en je leeft. Puur. Niet meer en niet minder.

  1. avatar
   Nies zegt:

   Het klinkt mooi maar hé op vakantie wil ik rust en geen tent hoeven opzetten haha!

 4. avatar

  Kamperen… gewoon omdat het de leukste foto’s geeft ? en voor het rosétje aan het kampvuur ook, onder de sterrenhemel. Zalig ❤️

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ok voor de foto’s zou ik nog wel doen denk ik hahahaha! You got me there.

 5. avatar
  Annelies zegt:

  Als kind gingen we altijd kamperen en dat gevoel van vrijheid is echt onbetaalbaar voor een kind. Vriendjes maken, zelf naar het bakkertje mogen lopen voor ‘un pain et une baguette’, gedurende twee weken buiten leven, terug naar de basis en dicht bij de natuur (en elkaar, letterlijk én figuurlijk ;-)). Als kind voelde ik me het rijkste kind op aarde gedurende onze kampeervakanties. Nu mijn kindjes zelf 5 en 2 zijn, willen we ook terug gaan kamperen en wil ik hen dit ook laten beleven. We zijn vorig jaar bij wijze van test aan de zee gaan kamperen en mijn zoon had er de tijd van zijn leven. We gaan deze zomer 2 weken kamperen in Corsica, wel in een mobilhome (mét airco :-)), maar we kijken er enorm naar uit!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Akkoord, voor een kind is het volgens mij zaaaaaaaaaaaalig!

 6. avatar
  Els zegt:

  Hoi

  Deze zomer ga ik voor het eerst 14 dagen kamperen in het zuiden van Frankrijk! Spannend! Mijn vriend deed het wel al vaker en we laten ons omringen door vrienden die ook al meermaals kozen voor een kampeervakantie. Met 3 gezinnen kozen we voor een 4-sterren camping met kindvriendelijke faciliteiten zoals een zwembad en een riviertje. Mijn grote vrees is vooral het ontbreken van een goede nachtrust dus zoek ik nog volop naar de ultieme matras! Afgelopen weekend deden we al de test in eigen tuin … een voorbereid vrouw is er 2 waard ? De kinderen (2 meisjes van 4 en 7 jaar) zijn dolenthousiast en kunnen haast niet wachten tot we vertrekken. Ik kijk uit naar de gemoedelijke sfeer die hangt op campings, de vrijheid die je kan geven aan de kinderen en de mogelijke ontmoetingen / nieuwe vriendschappen voor jong & oud. En zijn we het koken op onze vuurtjes even beu, dan trekken we er op uit en gaan we lekker uit eten! Je kan zelf zoveel luxe inbouwen als je wil, een kampeervakantie geeft je ook wel de luxe om “in het moment” te leven!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Spannend! Geniet ervan x

 7. avatar

  Ik ben altijd fan geweest van kamperen maar met kinderen zie ik dat dus ook echt niet zitten! Toch niet in een mini tent, haha. Glamping lijkt me wel heel fijn, als er wat comfort en vooral ruimte is! Of thuis kamperen in den hof, met z’n allen een paar nachtjes buiten slapen, dat wil ik deze zomer misschien wel eens doen

  1. avatar
   Nies zegt:

   Ja glamping wil ik zeker ook eens een keertje uittesten… Maar dan meteen op een zotte locatie ofzo, bv. in de woestijn in Marokko 🙂

 8. avatar
  Heleen zegt:

  Dag Nies, wij gaan nu voor het derde jaar op rij naar een yelloh village camping. We zijn begonnen met een stacaravan, waarvan de luxe te vergelijken is met een klein huisje, dan een ingerichte tent en nu hebben we zelf een tent en kampeerspullen gekocht en gaan we de uitdaging om zelf te kamperen volledig aan. Wij gingen van thuis uit altijd kamperen dus ik ben er mee opgegroeid, maar voor mijn man was het nieuw. Daarom zijn we rustig aan begonnen, en doordat de 5 sterren campings van yelloh village zo geweldig zijn heeft dat hem ervan overtuigd dat we het ook zelf moeten kunnen. Ik ben superblij dat hij mijn enthousiasme voortaan deelt! Voor onze kindjes is kamperen ook heerlijk, zoveel vrijheid, mooie zwembaden, gezellige sfeer… ik ben er zeker van dat we weer gaan genieten. Zeker eens proberen, en ik kan je alvast enkele yelloh village campings in Frankrijk aanraden ? succes!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Voila, zulke campings zouden mij misschien ook nog wel liggen… Heb je het gevoel op elkaar gepakt te zijn of valt dat mee? Geniet ervan deze zomer!

 9. avatar
  Tine zegt:

  Onze leukste vakanties waren steeds al kamperend! Ik denk dat we alle variaties al hebben gedaan: gewoon met de tent, in een luxe lodge tent, met de mobile home, … En eigenlijk vind ik ze allemaal even fijn en elk heeft zijn charme. Onze huwelijksreis in december was ook met de mobile home doorheen Europa, van kerststad naar kerststad! Echt heerlijk. En deze zomer gaan we de eerste keer met ons zoontje van 20 maanden kamperen. Al vind ik het best spannend, ik weet zeker dat hij ervan zal genieten. Want kamperen, dat is echt oprechte family-time! Ik kan het dus enkel aanraden. En de kleine ongemakken worden volledig opgevangen door de rust van de natuur en de vogeltjes die ’s ochtends door de tent fluiten, heerlijk!

  1. avatar
   Nies zegt:

   Klinkt mooi en toch ben ik nog niet overtuigd, haha! Laat me zeker weten hoe het je beviel. Onze zoontjes zijn even oud.

  2. avatar
   Heleen zegt:

   Op zo’n camping zit je inderdaad wel dicht op elkaar, maar ik vind dat je voldoende privacy hebt. Ook nog nooit vervelende buren gehad, allemaal vriendelijk. Ik hou ervan om gewoon over de camping te wandelen en rond te kijken, maar het moet je ding zijn natuurlijk ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *